16.02.2022 | 11:33
Daddo kaže:
konstatiram da je lako bit pametan za nekog drugog
Svatko treba biti pametan za sebe. Kad mene netko plaća da radim za njega, to je moj posao i ne pada mi na pamet da se izmotavam. Dajem odgovor, jasan, jednoznačan i konkretan, kad god ga znam, odmah. Kad ga ne znam, provjerim i dam ga kad doznam. Ako shvatim da ne mogu dati jednoznačan i jasan odgovor na pitanje, ne pada mi na pamet naplatiti takvu svoju "uslugu".
Ovo je ekipa koja radi za sve nas, i svi ih plaćamo. Ako ne znaju odgovoriti na pitanje, neka se odreknu dijela plaće svaki put kad na nešto ne znaju odgovoriti (ne samo oni koji su u izravnom kontaktu s građanstvom, nego i njihovo indolentno šefovlje). Ili neka se odreknu tog radnog mjesta i ustupe ga nekom tko će taj posao raditi odgovornije. Vrlo jednostavno.
Da se razumijemo, nisu svi i svugdje javni službenici takvi. Na primjer, elektroenergetski inspektori (barem ovi s kojima sam povremeno u kontaktu) daju vrlo jasne i konkretne informacije u odgovore, i usmeno, i pismeno, kad ih netko nešto pita. Druga je, naravno, stvar što ih neki izbjegavaju pitati, da bi bolje sakrili vlastiti fuš.