20.02.2022 | 11:21
m@xym kaže:
@Daddo,
Nije vrag da su je baš svih 400.000 iseljenih Hrvata (ili većina njih) otišlo van za skladištare...
Da se razumijemo, većina njih nisu pošli za inženjere u NASI, ili planiranje puta na Mars, nego rade otprilike iste ili slične poslove koje bi inače radili u Hrvatskoj, ali zato rade u boljim uvjetima, i za veću plaću, pa im na kraju mjeseca ostane nešto viška novaca, dok bi im kod nas osta manjak novaca koji moraju nadoknaditi radom u fušu, obavljanjem dva posla, ili na neki drugi način.
Evo jedan moj inžinjer, po zvanju ( inače niš koristi na poslu tehnologa, kojeg je obavljao 20 g. ) je otišao na slaganje parketa s svojom obitelji u Austriju. Meni je drago da će nakon 20 i nešto godina, spoznati što je to tržište rada
Svatko treba poći od svoje sredine gdje radi, jer nju najbolje poznaje. Ja mogu reći za svoju firmu, koje je i dalje državna, da je drži 5-6 sposobnih projektanata, koji je još uvjek drže na životu. Oni ispod njih, konstrukteri, tehnolozi i sl. bi također trebali na tržište rada, kako postavljati parkete. Ima tu jako puno nebuloza i nepotizma, pa tako da su šefovi odjela, podobni, a o svom poslu nemaju blage veze. Vjerovatno upravi, paše da netko zna manje od njih. Što reći, da danas u 21 stoljeću, novi šef zaposli svoju ženu, koja će nositi papire između ureda!!!!