01.08.2024 | 09:17
IgorD kaže:
Anyway, Davore da tebe pitaju kako bi riješio inflaciju u Hrvatskoj što bi rekao? Može li jedna mala demonstracija ovog što si rekao - Vjerujem da bi stvatko s ovog foruma bio suvisliji...?
Naravno, samo ću odgovoriti na njeno pitanje o Americi, nemojmo sada Hrvatsku petljati u sve to jer mi i nismo suverena zemlja, znači bilo koja stvarno bitna odluka nije nešto što mi donosimo demokratski, samostalno i bez da dobijemo šibom po prstima ako se to gazdama ne sviđa. Uostalom, još smo mi super (jer smo mali i nebitni), ali nije mnogo bolje niti u Njemačkoj.
Možda sam kao dipl. oec u maloj prednosti po ekonomskim pitanjima, ali rekao bih čak i da ne - jer ovo je zaista "basic stuff", spada u neke osnove osnova, ono baš kao tema za našeg dragog pokojnog Ševu.
Da sam Kamala i da sam iskrena, dobrih namjera i poštena, ja bih odgovorila ovako:
"Da, istina, inflacija je izrazito visoka jer smo tiskali novac bez mjere i neusklađeno sa stvarnim gospodarskim rastom naše ekonomije. Nažalost, dosadašnja vlast taj novac nije koristila za dobrobit vlastitih građana, već za financiranje stranih ratova. Mora biti jasno da je to činjeno iz dva važna razloga: da i dalje osiguramo našu poziciju svjetske velesile, održimo američku hegemoniju i ojačamo poziciju dolara kao globalne valute, ali i da zadovoljimo lobi vojnih korporacija koje su dovele naše političare na vlast i u kojima svi mi u politici imamo udjele, ako ne direktno, onda putem obitelji i rodbine. Svaki takav otisnuti dolar za rat negdje u svijetu na kraju završi u našim džepovima i kada tome stanemo na kraj, stat će i inflacija. Ovo što sam rekla je neugodna istina i vjerojatno će me radi toga pokušati ubiti, ali dragi moji sugrađani, stvari tako stoje. Sada tome moramo stati na kraj i konačno se pobrinuti za dobrobit naše nacije doma, na našem pragu, kako se kaže "prvo počistiti svoje dvorište". Bit će mi zadovoljstvo raditi u vašem interesu ako dobijem vaš glas!"