Kakva je budućnost čovječanstva?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kakva je budućnost čovječanstva?

22.06.2024 | 22:26
Pa evo ovaj tvoj zadnji post...kako bi ga ti prosljedio ?
22.06.2024 | 23:15
Ne dirajte nista, razbit cete nesto i onda cu opet ja morati krpati.
22.06.2024 | 23:23
Ok, znači nemremo od posta napraviti link, kao ovaj koji bolje da ne gledate.

x.com/NOELreports/status/1804577113921421718
22.06.2024 | 23:49
cariblanco kaže:
Pa evo ovaj tvoj zadnji post...kako bi ga ti prosljedio ?

Zaseban post kao link na samo taj post - nikako.
23.06.2024 | 06:15
tino1 kaže:
Misliš?

Vratio izgubljeno.
23.06.2024 | 06:19
Dok se vi ovdje prepirete oko EV vozila i običnih, mi ćemo bre imati za expo 27, leteće automobile. Samo neznam hoće li biti EV ili na klasični pogon, ali mi je želja ako ih bude, da vučko sjedne u jednog od njih i da se provoza
23.06.2024 | 08:16
Kada smo kod EV (svjestan sam da bi ovaj post trebao ići u temu automobili, ali eto) - jeste li provalili kako je Jutarnji neki dan imao naslovnicu da je Rimac junior predstavio prvi Bugatti "komplet osmišljen u Hrvatskoj"; no ostale novine pa i sam Jutarnji umjesto da nastave jahati po toj temi kao i obično u sezoni kiselih krastavaca za "novinarstvo" - tekst nije naišao na neko preuzimanje osim možda po Auto klub segmentima novina.
Šta je sve ispala totalna ili polulaž?
Zna li itko?
Bertone, Djuro - somebody?
Referiram se na ovaj tekst objavljen prije tri dana.
23.06.2024 | 10:10
Tesko da je “u cjelosti”.
Sigurno ima hrvatske pameti ali da su razvojali od nule V16 motor, ne vjerujem.
Ovo je uspjeh.
24.06.2024 | 09:22
jura22 kaže:
Tesko da je “u cjelosti”.
Sigurno ima hrvatske pameti ali da su razvojali od nule V16 motor, ne vjerujem.
Ovo je uspjeh.

Motor je Cosworthov, dugo je razvijan i testiran je dvije godine.
25.06.2024 | 16:57
Ovo nekako ima smisla kad se sagleda iz određenog ugla:

www.salon.com/2024/06/24/a-viral-blog-po...fear-biden-and-fund/

> The tech industry is getting increasingly scammy. True innovation has slowed down drastically in recent years, threatening to shrink the staggering profits from the earlier parts of the century. To replace that income, tech leaders have increasingly turned to overhyped products or even outright fraud, as evidenced by the collapse of the FTX cryptocurrency exchange and imprisonment of its founder. Joe Biden's administration has made shutting down consumer fraud a majority priority. Rather than dial back the shady behavior, the tech industry is turning to Donald Trump, a man whose entire business career was built on fraud, to save them.
25.06.2024 | 17:50
A kada sam ja napisao da svi lažu (citirao karakter Dr. Gregory House u seriji Dr.House : youtu.be/g7tYt_0NTs8), onda ste me tu napali.
25.06.2024 | 18:26
Još jedan razlog "prisiljavanju" kupnje električnih automobila:
revijahak.hr/2024/06/24/drama-i-na-trzis...z3gVlPhGIqCOWciVUf4g

Da li je to poznato? Cijepivo?
25.06.2024 | 18:33
Zanimljivo. Najprije nema dovoljno litija na planeti za proizvesti sve te silne baterije koje trebamo, a sad najednom ima previše baterija.
25.06.2024 | 18:43
Valjda je krenula reciklaža starih baterija.
25.06.2024 | 19:21
Je. Od svih tih pustih milijuna električnih auta koji već 50 godina preplavljuju tržište, zar ne?
25.06.2024 | 20:18
Mozda baterije mobitela, prijenosnih racunala, vibratora….
25.06.2024 | 21:05
Je, osobito od vibratora. To je masovni proizvod, a kako je doba LGBT revolucije, broj korisnika strelovito raste.
25.06.2024 | 21:18
Tragedija je da vibratore koriste i L i G i B i T!
30.06.2024 | 23:52
Ne bismo očekivali da će prelazak na digitalni novac *povećati* stopu kriminala i broj prevara.

Samo još jedan razlog zašto gotovina mora ostati ustavno pravo građana.

www.tportal.hr/biznis/clanak/kako-je-nap...o-kriminala-20240630
19.07.2024 | 10:55
James Melville je nezavisni škotski političar koji često ima dobra razmišljanja o svemu što se danas događa i kuda kao čovječanstvo idemo.

Ovo je njegov nedavni manifest u kojem je pokrio sve bitno. Mnogi su danas napisali da dugo nisu pročitali ovako dobru analizu stanja našeg suvremenog društva:

"Almost everything in our news cycle is questionable now. The lines between fact and fiction have become blurred. What our leaders and mainstream media peddle as the truth is often misinformation. And what is really the truth is smeared as misinformation. In an era of rolling news and social media, the bamboozle has captured us. In particular, our ‘elites’ masquerading their greed as virtue.

The modern world is a simulacrum, where reality has been replaced by false messaging and imagery, to such an extent that one cannot distinguish between the real and the unreal. And as a result of this, everyone squabbles through the prism of their own confirmation biases to claim what they consider to be their own truths, when actually they are blindsided by their own false superiority of sanctimony and virtue.

We are ruled by a nefarious group of individuals that have an unquenchable thirst for power, control and money, and they don’t care what they have to do to get it. And that includes tricking people into thinking they are the virtuous good guys who are here to keep us all safe. And tragically, millions of people are completely duped by this. What we have witnessed over the Covid response, the war in Ukraine, the Net Zero agenda on climate change and many other current issues is a movement of faux-virtue that has been carefully crafted by corrupt politicians, messengers within legacy media outlets, greedy corporations, messiah delusional billionaires and undemocratic technocrats to create the impression that they are the virtuous ones who are our friends.

These people are not our friends. Their primary objective is to hoodwink us into believing and complying to their virtue, but in reality being tricked into giving away more freedoms, power, wealth and assets to these virtue vultures.

The reality of all of this is that we are sleepwalking towards the biggest asset grab in the history of the planet. They are trying to destroy farms, land, businesses, freedoms, housing, individual wealth, travel and own them or sell them off to the highest bidder. And at the same time, they are trying to ring-fence society into the entrapment of being controlled by data – either through health passports or the slow mission creep towards central banking digital currencies (CBDCs). It’s a giant asset grab of what we own and control. They frame all of this being in our best interests. But it’s the biggest swindle ever.

This gargantuan virtue con-trick also comes with a huge slice of authoritarianism. Anyone who sees through it, questions it, stands up to it or shows opposition to it are immediately ridiculed and ostracised by the group-think mob:

Question the Covid response?
“Covidiot”

Question the wars?
“Putin apologist”
“Antisemite”

Question net zero?
“Climate change denier”

This is gutter politics designed to shut down and undermine any opposition or questioning.

But not questioning the narrative is a huge form of denial. Because any government, technocrat or organisation that advocates medical discrimination, suppression of civil liberties and a transfer of wealth and public assets to the rich while the rest of society endures a cost of living crisis is not your friend. Don’t be fooled by their virtue. It’s a giant con. In reality, they are indulging in a massive asset grab. They are treating the world as feudal overlords indulging in their own personal fiefdoms while us plebs are left to feed off the crumbs from their table – but all under the guise of “it’s for our own good” or “safety” while pretending to be humanistic and empathetic convincingly, along with glib charm, is the primary weapon that power hungry sociopaths use along with dogmatic zealotry.

Fake virtue peddled by governments, rulers and authorities for mass compliance and social control is oldest trick in the authoritarian playbook. Don’t be fooled by it. Don’t sleepwalk towards it. Because when totalitarianism arrives, it will come cloaked in virtue."
19.07.2024 | 18:53
Hahahaha, jbt koji cirkus s windowsima. Fakat je tanka linija između funkcioniram ili ne fukncioniram u životu.
I kad mi netko kaže da trebamo ići hrabrije naprijed s digitalizacijom.
Čini se da će biti upitno hoće li se računala ponekad podići ili recimo hoće li biti struje za klime upaliti?!
21.07.2024 | 14:00
I onda bi oni uvodili CBDC kao jedinstvenu digitalnu valutu i ukinuli gotovinu?

Tko još nije pohvatao što bi CBDC značio, evo jednostavno:

25.07.2024 | 18:31
Nisam znao gdje bih s ovim, ovdje ili u humor. Ne pripada nigdje a pripada svugdje.

Novi mediji, nove generacije. Nećak mi je to pokazivao prošle godine ali ga nisam doživio. Tako mi i treba.

How Skibidi Toilet became one of the most valuable franchises in Hollywood

Primjer:

I dalje ne razumijem koji je to vrag i zašto je to popularno?!
26.07.2024 | 01:30
26.07.2024 | 13:12
Ne znam što od lijekova pije, ali svakako mora pojačati dozu...
28.07.2024 | 01:33
Evo i Ameri se čude na koju foru je bivša korumpirana ministrica obrane Njemačke, koja je nekako izabrana za predsjednicu EU (čitaj namjestio je WEF lobi), a onda je dalje nastavila s koruptivnom praksom, ali na još većoj razini, opet izabrana! I to nakon što je dan prije sud donio presudu da je kriva.

Komentator ispravno zaključuje da nas vodi neizabrana mafija za koju ruku diže šaka korumpiranih EU zastupnika. Kako izaći iz tog začaranog kruga?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 33 minuta
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, JOHN, Riba, smayoo, Anonimci (443)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO