Kakva je budućnost čovječanstva?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kakva je budućnost čovječanstva?

01.08.2024 | 14:12
dpasaric kaže:
Ender kaže:
evo na sta se svodi Trampova kampanja:

Trump u užarenom govoru postavio pitanje je li Harris ‘Indijka ili crnkinja’

Nisi pratio, pa pitanje mu je odlično - jer se radi o političkom oportunizmu i manjku osobnog integriteta.

Mediji su prije bili puni naslova kako je ona prva Indijanka u visokoj politici (znači misli se na American natives), a onda kasnije su njeni PR savjetnici to okrenuli u to da je zapravo samo crnkinja - kako bi se dodvorila ogromnom dijelu tamnopute američke populacije. Nije li to jadno i dvolično?

Kamala je po majci indijka a ne indijanka.
evo sa google-a:

"Kamala Harris' heritage
Harris's mother, Shyamala Gopalan, was an Indian-American biomedical scientist, and her father, Donald Harris, is a Jamaican-American professor emeritus at Stanford University."
ali posto je i google u vlasnistvu wef-a ili slicnih, ne treba im verovati

ovo mislim dovoljno govori i o trampu a i o tebi.
o trampu da to potencira bez obzira s kojom namerom, a o tebi da se nisi informisao nego preuzeo necije tudje info.
01.08.2024 | 14:16
dpasaric kaže:
IgorD kaže:
Još malo praznih riječi i propagande. Usput, zadnjih nekoliko godina uz Bidena amerika ima rast GDPa oko 8%, EU je na 3,5% itd. Njemačka se vrti oko nule. Nijemci izgleda financiraju ratove po svijetu.

Čekaj, čitam li ja to dobro - ti zapravo nisi pobio NIŠTA što sam napisao? Samo si proglasio to "propagandom" i skrenuo temu!

Strah te toga što je baš sve što sam napisao gola neugodna istina? Nema problema, sve to se na kraju ipak proguta, istina, bude gorko, ali ne može se pobjeći od istine. Tebi će samo trebati malo duže.

Naravno da niti Trump nije puno bolji niti imun na takva lobiranja i korupciju, ali je ipak klasu pošteniji od ove mafije i barem je autentičan kao osoba, nije otvoreno nečija lutka. Njegova velika slabost su prijetvorni savjetnici koji ga često uvjere u nešto krivo, pa mu treba dugo dok shvati da stvari nisu kakve su mu bile predstavljene.

ako tramp posle toliko jeli i zivotnog i biznis iskustva ne moze da proceni kakvim se ljudim okruzio, to je samo veliki minus za njega. i kao takav ne zasluzuje to mesto na koje pretenduje. obaska sto nije timski igrac.
sa 78 god je mogao da nesto nauci, a jos mu treba onoliko vremena dok uklikeri da stvari nisu takve kakvim su mu ih predstavili.
jel to njemu olaksavajuca okolnost?
01.08.2024 | 15:13
dpasaric kaže:
IgorD kaže:
Još malo praznih riječi i propagande. Usput, zadnjih nekoliko godina uz Bidena amerika ima rast GDPa oko 8%, EU je na 3,5% itd. Njemačka se vrti oko nule. Nijemci izgleda financiraju ratove po svijetu.

Čekaj, čitam li ja to dobro - ti zapravo nisi pobio NIŠTA što sam napisao? Samo si proglasio to "propagandom" i skrenuo temu!

Nemam što pobiti. Najobičnije floskule: mi smo tiskali novce i sad će me ubiti. WTF. Kako da to pobijem? Tako da ako nisu uspjeli Trumpa sa dvojicom snajperista onda neće ni nju?

Lijepo ti dam relevantne brojke da Republikanci generiraju dug, Bil Clinton je jedini koji je uspio napraviti pozitivni budžet i čak početi otplaćivati dug, Trump je na tragu ostalih Republikanaca trošio više nego recimo Biden i stvorio veći dug a ti dalje tvrdiš da je Trump bolji.

Pa ništa što ti kažeš se na da pobiti argumentima ili bilo kakvom logikom. Tebi je Trump najbolji i točka.

Dobio si milijun linkova da je on Ruska marioneta ali to je sve nevažno jer postoji ona karikatura da je Biden bio marioneta i sad ga je Harris zamijenila. Što bih ja trebao napraviti? Nabaviti Trumpovu izjavu ovjerenu kod tvog bilježnika u Rijeci u kojoj tvrdi da je najgori predsjednik ikada?
  • Air
  • Korisnik
  • 70
01.08.2024 | 16:16
Napisali smo ovdje dosta / dovoljno nedostatak i negativnosti koje danas negativno određuju budućnost čovječanstva.

Sad bi moglo biti zanimljivo da “prokopamo” po temeljnim uzrocima ti negativnosti.

Nekoliko puta smo ovdje potegnuli pitanje demokracije kao modela upravljanja društvom (društvenim i gospodarskim odnosima) i njenih “nedostataka”.
Ja ne bih rekao da demokracija ima negativnosti i nedostatke nego bi prije rekao da demokracija ima svoje uvijete kako bi svima bilo jednako dobro. Ti uvjeti su usvojeno odgovarajuće znanje svih članova promatranog društva.
Čovječanstvo je došlo do spoznaje važnosti obaveznog odgoja i obrazovanja te je shvatilo da sva mentalno zdrava djeca mogu i trebaju usvojiti određena minimalna znanja.
Nažalost važnost ispravnog odgoja intenzivno blijedi i gubi se iz svakodnevnog života.

Utjecajem kapitala na obavezno obrazovanje postajemo stručnjaci u raznim strukama a u međuljudskim i društvenim odnosima postajemo sve više negativni u odnosu na jednaka temeljna prava i potrebe svih ljudi. Jedan od najnegativnijih primjera su testovi osobnosti koji se provode destcima godina za radna mjesta menadžera - prema testovima biraju se beskrupulozne i bezosjećajne osobe.

Na polju odgoja velika večina država čini po meni ekstremne “propuste” (koji nisu slučajni) iako je UNICEF davno definirao da su prve 3 godine najvažnije kod odgoja djeteta. Na polju odgoja imamo i neke svjetle, pozitivne primjere koji slijede tu činjenicu i prisiljavaju roditelje da budu sa djecom do njihove treće a ne da ih ostavljaju u vrtićima (drugo važno pitanje koje se veže uz odgoj djeteta - koliko potrebnog usvojenog znanja ima svaki roditelja za ispravan odgoj djeteta?).

Navedeno bi se moglo predočiti / opisati kao znanje potrebno da bi sudjelovati u prometu.
Većina je promet naučila doživljavati kao potrebu prijevoza od točke A do točke B. Netko pri tom želi putovati ugodnije a nekom to nije toliko važno. Dok je treća skupina naučila težiti bržoj vožnji jer ih je sustav naučio kako je “fora” voziti sportski (brzo). Treća skupana je ta koja ugrožava sve sudionike u prometu. Ostatak društva već više od pola stoljeća pasivno promatra taj proces odgoja novih “sportskih” vozača i ispočetka se čudi tim novim divljacima na cestama koji ugrožavaju sve sudionike u prometu.
03.08.2024 | 22:40
CBDC novosti:

05.08.2024 | 13:46
Snimci probudili sumnju: Da li je Vagner i u Venecueli?

n1info.rs/svet/snimci-probudili-sumnju-d...agner-i-u-venecueli/

evo mirotvoraca/humanitaraca na poslu.
10.08.2024 | 20:27
11.08.2024 | 00:08
dpasaric kaže:

I u Ukrajinsko-ruskom ratu su svi "sided with resistance" osim Rusa i još nekih. Wild.
11.08.2024 | 10:36
Malo je kompleksnije od toga!
11.08.2024 | 13:42
Kako kome...
11.08.2024 | 22:21
12.08.2024 | 11:21
dpasaric kaže:

Ima li neki poseban razlog zašto ovo objavljuješ izravno da se ne vidi da je to objava Elona Muska?
12.08.2024 | 11:52
Ma nije to izvorno njegova objava, on je to isto pokupio... ali i nema veze čija je, poanta je u tome kolika je moć propagandnog stroja.

12.08.2024 | 17:19
Hočeš reći nešto poput ovo objave.

t.me/astrapress/61814

"Prema podacima odjela, tijekom borbi u smjeru Kursk, oružane snage Ukrajine izgubile su: do 1610 vojnika, 32 tenka, 23 oklopna transportera, 17 borbenih vozila pješaštva, 136 borbenih oklopnih vozila, 47 automobila, četiri protu- zrakoplovni raketni sustavi, višecevni lanser raketnih sustava i 13 oruđa poljskog topništva."

A nigdje niti jedne slike koja bi ovo potvrdila, sve je na vjeruj mi na riječ
13.08.2024 | 00:20
dpasaric kaže:
Ma nije to izvorno njegova objava, on je to isto pokupio... ali i nema veze čija je, poanta je u tome kolika je moć propagandnog stroja.

To je naša generacija mogla (trebala?) naučiti još iz Goebbelsovih lekcija.
13.08.2024 | 00:34
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:

Neki su to dobro prostudirali, recimo Vučić, za kojeg Šešelj kaže da je pročitao sve njegove knjige. Priča Šešelj, da su mu rekli da ima jedan mali koji je sve od Goebbelsa pročitao. Kasnije pita ćosavi četnik vučka jel to istina. Istina je, kaže on. Ja da sad imam 10 televizija bi te mogao uvjeriti da je sad dan a ne noć. Nakon svega vidimo kakav je propaganist postao, da se sad i Gebbels srami sam sebe
13.08.2024 | 01:53
cariblanco kaže:
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:

Neki su to dobro prostudirali, recimo Vučić, za kojeg Šešelj kaže da je pročitao sve njegove knjige. Priča Šešelj, da su mu rekli da ima jedan mali koji je sve od Goebbelsa pročitao. Kasnije pita ćosavi četnik vučka jel to istina. Istina je, kaže on. Ja da sad imam 10 televizija bi te mogao uvjeriti da je sad dan a ne noć. Nakon svega vidimo kakav je propaganist postao, da se sad i Gebbels srami sam sebe

Na žalost, Vučić se u propagandi jako dobro snalazi.
13.08.2024 | 15:36
Zanimljiv intervju na tragu pitanja tko zapravo upravlja čovječanstvom?

13.08.2024 | 19:39
Pravo pitanje je: “Kakva je buducnost Europe?”

Na OI 2024 smo vidjeli sile zla koje su izasle na svijetlo dana.
13.08.2024 | 19:48
www.politico.eu/article/eu-warns-elon-mu...-interview-breton-x/

Eto!

EU je upozorila Muska prije interviewa.
13.08.2024 | 20:53
Mislim da je Elon Musk odgovorio taman prikladno, on se prema tom EU birokratskom aparatčiku, koji bi nas patronizirao i cenzurirao što smijemo čuti, postavio slično kao kada je gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina poslao ono legendarno vulgarno pismo HRT-u. Znam da to nije pristojno, ali takvi zaslužuju upravo takav vulgarni odgovor. Baš su se EU birokrati pokazali kao moralna vertikala i oni koji će glumiti Ministarstvo istine. FO.
13.08.2024 | 21:00
USA Today: Ovo nije bio intervju stoljeća, ovo je bila čista katastrofa

www.index.hr/vijesti/clanak/usa-today-tr..._izdvojeno_d_vijesti
13.08.2024 | 22:14
Index uopce nije relevantan medij dok ga vodi deklarirani pedofil i osuđenik kojem su sve vrijednosti iskrivljene.
narod.hr/hrvatska/babic-izgubio-tuzbu-pr...i-su-nam-pomogli/amp

m.ipress.hr/index.php?option=com_content...ronika&Itemid=55

Ja bi Index.hr preskocio kao ikakav vjerodostojan izvor.
13.08.2024 | 22:34
cariblanco kaže:
USA Today: Ovo nije bio intervju stoljeća, ovo je bila čista katastrofa

www.index.hr/vijesti/clanak/usa-today-tr..._izdvojeno_d_vijesti

Hahaha molim te... hahaha Index.... hahahaha!

Orkestrirani napad na političkog neprijatelja od iste one ekipe koja ga želi vidjeti mrtvog:

Samo neki od naslova u MSM medijima pod njihovom kontrolom.
13.08.2024 | 23:15
Ja ga ne želim vidjeti niti živog niti mtrvog, u svakom pogledu bi imao noćne more nakon toga. Jura slažem se oko Babića, ali oni su samo prenjeli vijest što je taj list napisao. btw. kad ti se gadi pedofil Babić, da li ti se gadi i pedofil Trump, ili se to može progutati radi šire slike koja paše tvom narativu ?

edit

Jučer je putin primio predsjednika Palestine, da li vam to nešto zvoni ? Kad mu nije išlo najbolje na frontu, onda je primio čelnike Hamasa i znamo što se je dogodilo....oslabila pomoć Ukrajini i on je polako gurao naprijed. Sad ima ponovo probleme u Kursku.... nastavite sami
14.08.2024 | 08:49
Vidi, pocetak teksta je: “ELON Musk, milijarder koji koketira s fašizmom i krajnjom desnicom…”. To je oksimoron. Vecina totalitarnih rezima je izrasla od strane ljevice.
Tako i ti, isto kao i fasiti, jedan zlocin opravravas drugim.
Babic je pedofil, ali je i Trump. Trebalo bi Babica opravdati?
Ovo smo vidjeli i kod SDP-a kada su ih uhvatili u kradji i muljanju, onda su se opravdavali da HDZ krade vise.
www.vecernji.hr/amp/vijesti/nacelnik-gun...od-5810-kuna-1160236
14.08.2024 | 10:39
dpasaric kaže:

Orkestrirani napad na političkog neprijatelja od iste one ekipe koja ga želi vidjeti mrtvog

Evo i ja se pridružujem orkestriranom napadu na Trumpa tako što ga citiram:

Elon Musk
Well, I mean, would it be accurate to say that you're supportive of legal immigration, but we obviously need to shut down illegal immigration and especially unvetted illegal immigration because, you know, and that's not the same as saying that everyone who's an illegal immigrant is bad. In fact, I think most people who are illegal immigrants are actually good, but you can't tell the difference unless there's a solid vetting of who comes across the border. Does that actually represent your position?

Donald Trump
I say it very simply. They have to come in legally. They have to be checked.
Because look, Kamala was the border czar. Now she's denying it. Everything that I do, she's saying she was strong on the border, we're gonna be strong.
Well, she doesn't have to say it. She could close it up right now. They could do things right now.
It's horrible. No tax on tips. And all of a sudden she's making a speech and saying there will be no tax on tips.
I said that months ago. And by the way, they had just the opposite. You know, they had not only tax on tips, but they hired 88,000 IRS agents.
And many of them were assigned to go get waitresses and caddies and all of this on tips. They have a policy. They had a policy that we're really gonna go after you.
And we're really harassing people horribly. And then all of a sudden for politics, she says, you know, she comes out with what I said, which I think is terrible. And I think it's also hitting them very hard.
These people are fake. Now they're also saying they did a good job on the border. We had the worst numbers in the history of the world, not of our country.
There's never been a country in history that has had a catastrophe like this. We've had, I believe, and I think you believe this too. You know, you hear 12 million, 13.
I believe it's over 20 million people came into our country. Many coming from jails, from prisons, from mental institutions, or a bigger version of that is insane asylums. And many are terrorists.
And I'll tell you what, they're coming not just from South America. They're coming from Africa. They're coming from all over the world.
They're coming from Asia. They're coming from the Middle East. They're coming from countries that are stupidly and horribly bombing Israel, October 7th.
They're coming from all over the world. And you know, you look at, it's so sad, October 7th, because it should have never happened. It's so sad when you look at Ukraine.
It should have never happened. We have a defective government. These are defective people, and they're not people that should be running it.
But where you see it the best is the border, because you have millions of people coming in a month, and then she gets up and she tries to pretend like she's gonna do something. She had three and a half years. And by the way, they have another five months that they can do something, but they won't do anything.
It's all talk. She's incompetent, and he's incompetent. And frankly, I think that she's more incompetent than he is.
And that's saying something, because he's not too good.

Uopće ga nije briga imaju li njegove rečenice neke veze s postavljenim pitanjem. Lik samo izbacuje riječi bez da one išta znače osim napada na one koji mu se ne sviđaju.
14.08.2024 | 22:27
Poanta je u slobodi govora, protivnički lobi napada Muska jer je dozvolio Trumpu da govori, dao mu je važan medijski prostor. Naravno da ih to smeta, a daleko od toga da netko tvrdi da je Trump dobar, ali ako pogledamo drugu stranu, onda ispadne da je on takav kakav jest, a to je loš, "manje zlo". I meni je to zastrašujuće.

Tamo je Kennedy jedini koliko-toliko normalan kandidat, a i on ima velike minuse.
14.08.2024 | 23:37
Poanta je u travestiji da neki bolesno bogat lik "intervjuira" predsjedničkog kandidata... WTF? Koji je uopće smisao toga?
Susjed Pero i ja imamo smislenije razgovore nakon par piva na terasi lokalnog birca.

Trump sve više zvuči kao pokoj... khm... bivši predsjednički kandidat Biden.
  • Air
  • Korisnik
  • 70
15.08.2024 | 11:41
Objašnjenje ja vidim u prirodnom procesu otupljivanju ljudskih osjećaja i misli (kojeg treba prepoznavati i izbjegavati).

To što rade Musk i Trump su promišljene igre super bogatih negativaca. Što god da izrekli pozitivno konačna posljedica i cilj njihovog djelovanja je podebljati svoje bogatstvo i moć a posljedice po čovječanstvo su isključivo negativne.

I tu sada dolaze osobe kao Davor koje u takvom zlom djelovanju traže neku svjetlu točku iz nekih osobnih razloga, primjerice: nada da će barem nešto "ispasti" pozitivno.
Davora vidim kao poziivnu osobu koja otupljuje svoje misli i osjećaje kada su u pitanju Musk i Trump.

Sa negativcima i zlom se ne pregovoara.
Negativce se ne promiče, ne daje im se medijski prostor jer ih se na taj način podržava.
Itd. itd...
... da ne dužim nepotrebno.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 29 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Air, jmirakul, jura22, Maxxy, mbp2009, Riba, robee, Anonimci (665)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO