01.01.2023 | 12:33
Dijete kaže:
Ja i dalje naivno vjerujem da je WEF nuzno zlo koje ce napravit teknonske promjene (ne nuzno dobre, ne temeljno lose) koje ce biti stepenica blize utopijskom Star Trek ustroju… dobar ili lost katalizator.. fali mi vokabulara i vremena da razjasnim, ali mislim da je dovoljno..
Jbga, kad razmisljam o tom pravcu, WEF mi nije zaista toliko mrzak, i nadam se da ce “ubacit hrpu svojih ljudi u vlade” jer vladama ne vjerujem bas… koorporacije kao u svakom dobrom distopijskom drustvu imaju sve vise ovlasti, drzave imaju sve manje smisla… uglavnom, svijet je zadnja dva desetljeca u poprilicnoj zitkoj masi… tako sa treba neki “reset”… ono sto WEF ima kao svoju zadacu je - ni vrit ni mimo… ali jest pomak i sljedeca iteracija ce bit ona koja bi mogla sjebat sve, ili natjerat stvari na bolje…
Naivno ili ne, to je sve toliko kompleksno da treba neka platforma koji bi služila za dogovore. Tako da se s tobom slažem. Ne znam zašto su se okomili na Švaba?
To da je potrebno neki reset je vidljivo svima (skoro svima).
Društvo koje je načetkano na rast a sve ima što je potrebno nema odakle generirati rast. Sve jedno se sve bazira na rastu BDP-a. To bi ti bilo kao da puniš nešto u neku posudu i dokumentiraš koliko si toga nečeg napunio u % i nekom vremenskom periodu, ali kad je posuda puna ne možeš ništa više napuniti a ti bi sve jedno neki % punio.
Neki mali procenat ljudi ima većinu love u svom posjedu na planeti, a ostali nemaju što jesti.
Velike korporacije kao, Paypal, Amazon, Twiter, FB ne plaćaju nikakav porez dok normalan šljaker mora oteguti i do 50% svog OD-a.
Itd. Itd.