16.12.2022 | 15:17
dpasaric kaže:
Ništa u samoj izjavi nije izmijenjeno, Gates je citiran doslovno. Ok, tumačenja su razna. Moje je doslovno ono što je i rekao - da će cjepivo biti način za smanjiti populaciju.
Da li bi bio toliko pristojan da napišeš što je to u originalu rekao Bill Gates, a ispod toga, tvoje tumačenje onoga što je on rekao, pa da usporedimo da li se radi o neizmjenjenoj izjavit, ili ne?!
U prvom scenariju imamo obitelj koja rodi npr. petero djece i troje umru od bolesti. U drugom scenariju djecu se cijepi, pa onda oni ne umru, pa se obitelj odluči ne imati više djece i tada u oba scenarija završimo s obitelj s dvoje djece. Gdje je tu depopulacija?
Ovdje se prije radi o scenariju gdje se rađa 12 do 15 djece, pa ih od bolesti umre 8, a ostane živo 4 do 7, dok bi u varijanti sa cjepivom roditelj imali 2-3 djece.
I zašto bi netko zasnovao teoriju toga na hipotezi da te obitelji ne žele imati petero djece? Možda su zemoljradnici i trebaju im djeca, možda bi da su svi zdravi imali još više djece? Ne radi se tu o zapadnoj Europi u kojoj razmaženi mladi parovi u svom egoizmu ne žele djecu kako bi imali više vremena za sebe. To su druge kulture u pitanju i tamo se djeca drugačije gledaju, ne kao briga i teret - već kao pomoć. Zato meni ta ideja uopće ne drži vodu.
Da ja razmišljam o tebi, kao ti o Billu Gatesu, sada bih rekao da tebi ova ideja ne drži vodu zato što se ti zalažeš za izrabljivanje maloljetne djece.
No, naravno da nije tako. Jasno mi je da ljudi u siromašnijim zemljama vide više djece kao više ruku koje svojim radom mogu pridonijeti dobrobiti porodice, ali kao i sve drugo, i broj djece ima svoj limit, jer će rađanje broja djece preko onoga što obitelj može prehraniti, dovesti do umiranja djece zbog gladi.
Ali, ovdje se ne radi o tome, niti se radi o zemljama zapadne Europe i Sjeverne Amerike, nego se misli upravo na one države u kojima veliki broj novorođene djece umire zbog zaraznih bolesti, nedostatne zdravstvene skrbi, i nepostojanja kontracepcijskkih sredstava.
Uostalom sjetimo se novina koje su 2011. objavile nešto slično i nakon toga se do tog broja više nije moglo doći, ova bakica je sačuvala jedan broj...
I, što iz toga možemo zaključiti?!
Da su neke novine, koje su na naslovnici iz 2011. imale izjavu Billa Gatesa sa TED Talka iz 2010. netragom nestale, i samo ih je jedna bakica spasila od zaborava?!
Neke mnogo pametne novine, sve znaju, eto vidim da su na stranicama 13 do 16 objavili: "Razotkrivanje eksplozivnih WTC dokaza"
Baš me zanima koji su to dokazi....