12.06.2023 | 19:10
Ajmo po redu i bez tehničkih izraza/pojmova
1. UBEE EVW32C?
Taj Ubee je OK (imao sam ga neko vrijeme) osim što ima malo lošiji WiFi signal zbog samo dvije ugrađene antene tako da bi bilo idealno ga držati na nekom mjestu gdje nema prepreka prema uređajima koji se spajaju na njega,... pogotovo ako uređaj koji se spaja na njega ima također lošiji prijem signala (ima npr. samo jednu antenu koja je također ugrađena negdje bogu iza nogu).
I da, za njega je poželjno razdvojiti opsege 2,4 i 5 GHz (Piko i Dado su ti objasnili zašto). Nadalje, nije loše provjeriti na kojem kanalu je sada i na kojim kanalima su routeri u tvojoj okolici (od susjeda) pa po potrebi promijeniti kanal na kojem će raditi (sve to imaš u manualu i stvarno se svodi na par klikova - FER nije nužan)
2. KAON 4020?
Taj Kaon je kakica (imao ga i nemam što pametno napisati) osim da je jako osjetljiv na kvalitetu signala koji dolazi do njega,... zapravo najviše problema ima sa upscalingom slike, a to je ono što tebe vjerojatno muči.
Zato i dalje preporučujem (prije nego otpišeš TV i sve svališ na njega) da za probu posudiš od nekoga (na 10-15 minuta) cam modul od A1, koaksijalac uštekaš direktno u TV i vidiš kakva je slika na TV-u kad on sam uzme signal, napravi upscaling i obavi dekodiranje signala. Ako sve radi OK, mislim da je doplata za cam modul bila 15 kn mjesečno i svakako se isplati jer nemaš dva daljinska, nemaš hrpe žica i kablova,nemaš ... ma bolje je
3. Please find photos attached...
Pogledao slike i ako si sam spajao Ubee i Kaon, nisi spojio dobro, ako su spajali drugovi iz A1, nisi imao sreće sa likom koji ti je došao doma to spojiti jer nije znao,... uglavnom da ti ne objašnjavam zašto (ne želimo nepotrebne tehnikalije u životu),
LAN kabel koji ide na relaciji Kaon-Ubee
MORA biti spojen na
LAN 1 port routera (kod tebe je spojen u LAN 4).