17 godina Muzeja računala PEEK&POKE
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

17 godina Muzeja računala PEEK&POKE

18.09.2024 | 08:31
Ovu subotu od 20.30 sati nadalje slavimo 17-ti rođendan našeg malog muzeja!

Kako smo se istrošili na danima Japana u Rijeci, a i nije okrugla obljetnica, nemamo koncerte, ali zato nudimo dobro društvo, slavljeničku tortu, japanski whiskey, a kaže Tozo da će biti i pive (piva se mora platiti).

Tko želi može pomoći naš rad kupovinom nekog suvenira - majice, postera, knjige, šalice i slično!

Svi članovi Jabučnjaka su dobrodošli!
18.09.2024 | 09:07
Od 8:30 ujutro? Ili navečer?
U vezi majica i sl. - hoće li stvarno biti majica za kupiti? U ne-dječijim veličinama?
18.09.2024 | 09:35
Ispravljeno!

XL imamo uvijek, ali ti si neka ekstra kategorija, vidjet ću danas što Tozo ima na lageru!
18.09.2024 | 09:38
Cestitke na obljetnici. Nestvarno je da je nekomercijalni projekt opstao tako dugo. Svaka cast!

Ja godinama namjeravam doci u posjet ali to nikako da se desi, jer Rijeka mi bas nije na ruku
18.09.2024 | 10:50
Sretan rođendan PEEK&POKE-u! Još malo, pa punoljetan
18.09.2024 | 13:19
@drlovric, kako to misliš - Rijeka ti nije na ruku? Dođi u Rijeku pa usput svrati u Zagreb.
18.09.2024 | 13:45
smayoo kaže:
@drlovric, kako to misliš - Rijeka ti nije na ruku? Dođi u Rijeku pa usput svrati u Zagreb.

Kakav bi ti bio turisticki vodic
18.09.2024 | 14:08
Bio sam već puno puta. Dođi pa provjeri i ti.
13.11.2024 | 20:47
Računa li se čestitka za rođendan s malim zakašnjenjem ako dolazi iz svemira?

Posada ISS-a zaželjela je sve najbolje posadi PEEK&POKE-a!

Kakva čast, trudit ćemo se još više da klinci zavole STEM i možda jednog dana postanu astronauti. Velik je poticaj kada takva ekipa prepozna što radimo i onda nas ovako pohvali.

Ponekad volonteri dobiju ono što niti novac ne može kupiti!

To je inače onaj isti ISS zapovjednik, Aleksey Ovchinin, koji nam je 2019. poslao čestitku kada je isprintao Piki logo i fotkao ga na prozoru stanice, pa je to tada bila prva stvar iz Hrvatske u svemiru!

13.11.2024 | 20:56
Cool cool
14.11.2024 | 08:16
Svaka čast!
Nego, zapele mi za oko ove "bazuke" od Nikona u kadru
14.11.2024 | 08:27
Odlično!
14.11.2024 | 09:01
Vrh... kako jako.
14.11.2024 | 10:09
Svaka čast!
Jako pozitivna priča, a predviđam da će, jednog dana, doći čestitka i sa Marsa!
Stvarno bih volio da doživimo to!
14.11.2024 | 10:23
Fora mi je kako je snimano fisheye objektivom, pa se čini kao da je Zemlja zaobljena.

Čestitka s ISS-a je super fora
14.11.2024 | 10:48
Zakaj na netu piše da je zatvoren?
Kakvih suvenira bude?
14.11.2024 | 11:40
GlupaMatrica kaže:
Zakaj na netu piše da je zatvoren?
Kakvih suvenira bude?

Sada smo u zimskom radnom vremenu, pa smo otvoreni subotom ili po najavi, pogotovo za grupe. Trajno je otvoren u ljetnoj sezoni od svibnja do kraja listopada.
14.11.2024 | 11:41
Baciš kamenčić u more i stvori valove koji okinu da bućne i drugi, veći kamenčić, a zatim se događaju čarobne stvari - poput ove da nakon jučerašnje razglednice iz svemira Smayoo šalje sliku kako cura iz japanskog zbora kaže da koristi PEEK&POKE šalicu!

Koliko genijalan planet zapravo imamo!

14.11.2024 | 11:59
Gjuroo kaže:
Fora mi je kako je snimano fisheye objektivom, pa se čini kao da je Zemlja zaobljena.

Kako to misliš, "zaobljena"?
Nema šamse!

14.11.2024 | 12:33
zoranowsky kaže:
Gjuroo kaže:

Nema šamse!

Jasno da je zaobljena, halooo!!! Pa nije u tlocrtu kvadrat, nego kružnica!
14.11.2024 | 12:44
Najbitnije je da je pečat tu!
14.11.2024 | 12:52
zoranowsky kaže:
Gjuroo kaže:

Nema šamse!

Mi kaj smo glasali za Keruma, znamo da je sve to laž, a kad sam pogledao ugljični otisak Argentine i vidio sve te krave, znam da to nema veze s zelenom agendom...napokon se je i Davor razotkrio i pokazao nam Ruske špijune u svemiru, sad je sve jasnije

Malo *erem, ali svaka čast na čestitci. Kad bi nam jenkiji čestitali, nikad
14.11.2024 | 20:34
Ovo je ludo! Bravo ekipa!
15.11.2024 | 20:34
Danas smo dobili zadnju stranicu Novoga lista, baš lijepa reklama! Vjerojatno vole kada u gomili nevolja, nasilja, afera i negativnosti netko dođe s nečim lijepim i pozitivnim!

16.11.2024 | 17:29
Ok Davore, sad kad znamo da je cariblabco čestitku iz svemira primio s odobravanjem i pozitivnim mislima (jura koliko vidim nije ni reagirao), možeš objaviti i one kaj su poslali Vladimir i Donald

P.S. Kak bi sused rekao: "Malo Puno *ere*, ali svaka čast na čestitci (čestitkama)"
16.11.2024 | 17:49
Hvala ekipa, baš se trudimo tamo, ne što je naše, ali zaista vjerujem da ide među bolje volonterske projekte u Hrvatskoj vezane uz edukaciju, kulturu i očuvanje tehnološke baštine. Ovakve pohvale nas bodre i guraju da nastavimo!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 55 minuta
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, jmirakul, Riba, smayoo, Anonimci (834)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO