Navigacija - HELP! Mio ili Tom tom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Navigacija - HELP! Mio ili Tom tom

21.05.2011 | 00:01
hej,gdje si mogu skinuti free ver. navigacije,recimo iGO my way i kak da ju instaliram na iphone?
21.05.2011 | 00:06
daj mi reci gdje si skinio i da li ima free verzija ikoje od tih navigacija?
Hitno mi je, imam pune ruke posla,a više ni sam ne znam di bih tražio?
pozz
21.05.2011 | 01:55
Sasko, navigacije su uglavnom komercijalni produkti iza kojih stoje velike tvrtke. Ove o kojima pricamo nisu free. Kostaju i po 100ak dolara...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.05.2011 | 11:37
S obzirom o grešci koju je spominjao na vikalici, definitivno se radi o piratskim kopijama, a mi tu na žalost ne možemo pomoći.
16.07.2012 | 16:59
Da malo oživim temu!

Definitivno je najbolja Mireo Don't panic na iPhoneu. Neću o UI jer je to subjektivan dojam pojedinca, ali ono što je najbitnije, navigacija radi izuzetno fluidno, karta ide kao u filmu, brzo preračuna novu rutu i nije skupa.

Dovoljno argumenata za koristiti upravo TU navigaciju.
16.07.2012 | 17:21
koristim mireo, prvenstevno radi njegove cijene i mogucnosti kupovanja pojedinih karta (lakse mi je dati 10$ za neku drzavu u koju cu siguro putovati nego 100$ za cijelu europu od koje neke dijelove necu sigurno proci).
sve to lijepo radi ali taj UI im je stvarno lose napravljen. sad ima nekih pomaka (u tipkovnici recimo koja nije bila na tragu standardne iOS tipkovnice, sto je glupo jer se ljudi naviknu na taj raspored tipki) i vec je to puno bolje, ali i dalje se vidi da to nije radjeno za iOS sucelje nego je naknadno portano (barem sam ja to tako vidio).
cekam iOS6 i out of the box navigaciju pa da vidimo dali ce to biti od koristi.
16.07.2012 | 17:35
meni je sygic super… za ove pare ja mislim da mi je najbolja navigacija… bolja od navigan i iGo.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
16.07.2012 | 18:16
Kad sam se ja zainteresirao sa navigaciju nakon kupovine iPhonea 3G, iGo mi se učinio najboljim izborom, premda je tada koštala 99$. Već me je više puta dovela do cilja bez greške i meni je to dovoljan razlog da ne tražim dalje premda vjerujem da ima i boljih rješenja.
16.07.2012 | 22:20
Mireo sam sada koristio na putu kroz Skandinaviju upravo iz razloga kojeg navodi kinsif. Bilo mi je jeftinije kupiti kartu Skandinavije za Mireo, nego cijele Europe za Tom tom. Vrtio sam ga na Samsung Galaxy tabu (sve skupa posuđeno od prijatelja koji je to dobio uz novu Mazdu).

Potvrđujem da je UI loš i neprikladan za korištenje u vožnji. Osim toga, 2x me zaje... jer se jednostavno zablokirao. Potpuno se zaledio. I to na vrlo kritičnim mjestima - Stockholm i Göteborg. U divljini, gdje su se upute svodile na "za 300 km skrenite desno" je radio super. Isto tako jednom nije htio izračunati rutu do zadanog odredišta nego bi se resetirao cijeli tablet. Kad sam mu zadao rutu do idućeg odredišta pa ovo zadao kao zaustavnu točku, to je odradio. Bugovito, sve u svemu. Da li je problem u softveru (Mireo), karti (Teleatlas), Androidu ili Samsungu, zapravo me nije briga. Nije moj posao da im ja to testiram.

Jedina svijetla točka su Pervanove dosjetke koje zaista razbijaju monotoniju vožnje.

Tom tom (posuđen od Ribe, hvala, Riba!) me je, naprotiv, poslužio super, uz očekivane probleme zbog vrlo starih karata (najviše problema je bilo u Poljskoj, ali, srećom, putokazi su odlični). Ovaj model od Ribe nije imao problem s traženjem satelita - trebalo mu je manje od 30 sekundi da postane operativan nakon izlaska iz tunela ili šume.
15.08.2012 | 16:11
Definitifno MIO.
Imam MIO S555Europe.
Koristim iGo8 navigacijski program.
Brz je i pouzdan, po izlasku iz tunela
nalazi satelite za par sekundi.
Rekalkulacija rute traje svega 2-3 sec.
što može biti jako važno ako fulate
izlaz sa autoceste, pogotovu u inozemstvu
(što se meni glupanu i desilo).
Općenito ima jako detaljne karte, i što je još
važnije, ažurne su za celu Europu, kao i Balkan
pa čak i Tursku.
Moja topla preporuka za MIO.
(Žuja mora bit leden kao taštino srce)
15.08.2012 | 16:19
Garmin...nikad me nije izdao....i nema de nisam letos zujao po Grckoj,i sve je bilo tacno....ubacene zadnje mape za 2012..i uradjen update za poslednji soft.....podrska i za Win i za Mac....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 24 minuta
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO