16.07.2012 | 22:20
Mireo sam sada koristio na putu kroz Skandinaviju upravo iz razloga kojeg navodi kinsif. Bilo mi je jeftinije kupiti kartu Skandinavije za Mireo, nego cijele Europe za Tom tom. Vrtio sam ga na Samsung Galaxy tabu (sve skupa posuđeno od prijatelja koji je to dobio uz novu Mazdu).
Potvrđujem da je UI loš i neprikladan za korištenje u vožnji. Osim toga, 2x me zaje... jer se jednostavno zablokirao. Potpuno se zaledio. I to na vrlo kritičnim mjestima - Stockholm i Göteborg. U divljini, gdje su se upute svodile na "za 300 km skrenite desno" je radio super.
Isto tako jednom nije htio izračunati rutu do zadanog odredišta nego bi se resetirao cijeli tablet. Kad sam mu zadao rutu do idućeg odredišta pa ovo zadao kao zaustavnu točku, to je odradio. Bugovito, sve u svemu. Da li je problem u softveru (Mireo), karti (Teleatlas), Androidu ili Samsungu, zapravo me nije briga. Nije moj posao da im ja to testiram.
Jedina svijetla točka su Pervanove dosjetke koje zaista razbijaju monotoniju vožnje.
Tom tom (posuđen od Ribe, hvala, Riba!) me je, naprotiv, poslužio super, uz očekivane probleme zbog vrlo starih karata (najviše problema je bilo u Poljskoj, ali, srećom, putokazi su odlični). Ovaj model od Ribe nije imao problem s traženjem satelita - trebalo mu je manje od 30 sekundi da postane operativan nakon izlaska iz tunela ili šume.