03.01.2012 | 17:40
ZAAK kaže:
naravno ne ocekujte da peremo ruke prije jela ukoliko smo psa dirali ( on za nas nije prljav )
e ta ista djevojcica u svoje 3god NIJE bila bolesna, nije zakasljucala niti zakasljala.........
U principu, ruke se ne peru samo radi prljavštine, nego i radi mikroba (koje niti vidiš, niti osjećaš, ali su ti na rukama jer si se hvatao po koječemu). Vjerujem ti da tvoj pas nije prljav, ali to ne znači da nije opasan. Sa psom skupa (isto vrijedi i za mačke), a osobito u njegovoj slini, žive neki mikrobi koji psu uopće ne smetaju, ali čovjeku mogu naškoditi. Ne na način da čovjek onda od njih kašlje ili kiše, ili ne znam što, nego da (možda) izazovu kroničnu bolest na nekom od unutarnjih organa, što se može ispoljiti puno kasnije u životu.
Ali sasvim je jasno da se mala djeca igraju i jako vole biti sa psom, pogotovo pasmine kao što je retriever. Međutim, neke granice ipak mora biti. Vidio sam kod jednih "poznanika" kako njihovo dijete jede iz zdjelice od psa, a njima je to bila jako simpatično i još su ga slikali, "da stave na fejs".
I, BTW, pas im je dozlaboga neodgojen, što je razlog zašto ja više ne idem k njima.