28.03.2023 | 10:03
smayoo kaže:
WTF? A što fali običnom stock Preview appu za ispunjavanje PDF obrazaca (koji jesu i koji nisu snimljeni kao obrasci)?
Do prije cca 2 mjeseca sam ga koristio, ali do tada mi je anotation trebao možda jednom ili dvaput mjesečno.
Sad mi treba gotovo svakodnevno, a događalo mi se da u pdf dokumente na engleskom trebam ubaciti tekst / prijevod na hrvatski.
Preview to može, ali nakon snimljenog obrađenog dokumenta, događalo se dosta često da prijevod, odnosno umetnuti tekst jednostavno nestane. Ne kompletno, nego dio umetnutog teksta.
Googlajući, vidio sam da nisam jedini kome se to događa, navodno neki bug koji nikako da riješe.
Znači, utipkam prijevod / tekst --> snimim --> zatvorim file --> opet otvorim, i kompletan prijevod je tu. Ali ako ga opet otvorim za minutu, dvije (nema pravila), dio teksta nestane. Meni se to činilo kao neki problem u iCloud sync, ali što god pokušao, i di god snimio, nisam uspio pronaći uzrok.
A kad izgubiš par sati, pa moraš ponovo, to nije opcija.
Jednostavno sam odustao.
Inaće, na windowsima (mom bivšem službenom kompu) je taj posao FOXIT reader radio odlično (i besplatan je). Ali na Macu nema apple silicon verzija i ne radi nikako...