Umjesto Ø, u tekstu mi se pojavljuje ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Umjesto Ø, u tekstu mi se pojavljuje ?

27.11.2012 | 19:47
Radim na tekstu u Firefoxu. Umjesto traženog promjera (znaka Ø), na web stranici se pojavljuje znak ?.
Da li znate što trebam napraviti?

Hvala
28.11.2012 | 11:02
Možeš li pojasniti što točno znači da "radiš na tekstu u Firefoxu"? Web stranicu ili što? Vjerojatno je problem u postavljenom encodingu ali je teško reći bez dodatnih informacija.
28.11.2012 | 15:16
Upisujem podatke za web jedne firme na njihovu web stranicu. Oni imaju aplikaciju na ASP.netu. Tekst mi je u standardnom formatu (System Preferences > Language > Hrvatski i ispod Hrvatskog Engleski).
  • mileni
  • Posjetitelj
28.11.2012 | 15:42
Encoding stranice nije dobro podesen. 99%. A ako koristite bazu podataka, vjerojatno je tu problem. To trebate rijesiti sa onim tko vam je pravio aplikaciju, neka provjeri kako je podesen text encoding za text area u koji ukucavas text.
No ukoliko se takva stvar dogadja samo i iskljucivo u firefoxu (obavezno isprobaj i druge browsere), onda je do ff-a, a ne programera. Inace je ff imao problema sa prikazima odredjenih znakova u davnoj proslosti. Oprobaj izguglati pa provjeri.
28.11.2012 | 18:31
A što će ti taj simbol?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.11.2012 | 19:13
Pa s krizom koja vlada, taj se simbol sve češće javlja i upotrebljava za prikaz stvarnog stanja.
28.11.2012 | 23:08
To nije nula, nego prekriženo slovo O.
28.11.2012 | 23:32
To je znak "fi", dakle promjer. Web od te firme valjda prodaje cijevi ili nešto slično, gdje se mjera izražava promjerom, koji se označava tim znakom.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.11.2012 | 00:56
U pravu ste, to može biti oznaka za promjer, kao npr. Kopča bijela Ø22 mm, no isto tako i matematički simbol za prazan skup, a prazan skup daje asocijaciju na prazan novčanik...
29.11.2012 | 01:26
Definitivno encoding i to mi se čini Win1250 bi moga biti u pitanju. Znam kad sam konvertirao podatke za jednu firmu sa Maca na Windowse i to sa MacOS 9 čiji encoding je podržavao znak Ø u Windows 1250, fi je jednostavno ispario pošto 1250 ne sadrži taj znak. Kod njih je to baš bilo lako uočljivo pošto im je pola artikala imalo ø u nazivu.

Usput, ja ovo kuckam na iPadu. Hr tipkovnica na slovu O nema fi, ali kad se prebacim na En(us) iznad slova O ima masu tih jajolikih znakova kao recimo OŌÕÓÖÔÔ i naravno Ø. Probaj u Safariju. Može biti i da sever krivo tumači FF pa probaj promijeniti user agent u browseru. Ja recimo ak želim koristiti Yahoo mail iz novog Safarija obavezno moram prebaciti user agent na nešto drugo, Operu recimo.
29.11.2012 | 14:34
Pa zar FI nema okomitu crtu?
29.11.2012 | 14:54
zabac kaže:
Pa zar FI nema okomitu crtu?

Ne. Simbol sa okomitom crtom je protok topline, fi je sa kosom.
29.11.2012 | 16:27
Phi_uc_lc.png

Zar to nije to?
29.11.2012 | 16:47
Ne. To je grčko slovo fi. U strojarstvu se krug prekrižen kosom crtom zove "fi", a u kotiranju (i specificiranju) označava promjer, tj. daje do znanja da je određena mjera - kružna.

Veliko grčko slovo "FI" (ovo s lijeva u tvom postu) je u fizici obično oznaka za tok (fluks) - toplinski, magnetski, materije...
29.11.2012 | 19:39
OK, ovo u naslovu je slično grčkom slovu, ali nije fi (phi). Prva pomisao je bila slovo jednog od sjevernih naroda (norvežani mislim).
Inače simbol s okomitom crtom nije simbol, već slovo grčke abeceda (koja je sigurno starija od bilo kojeg poimanja tokova). -> ovo ide Daria. LOL
29.11.2012 | 20:06
Ha, gle, ako i nije isti znak, onda je vrlo sličan... Mislio si na ovo: Øø (alt+O i alt+shift+O)? Ali mislim da po unicode ima poseban kôd za simbol promjera.
29.11.2012 | 20:55
zabac kaže:
OK, ovo u naslovu je slično grčkom slovu, ali nije fi (phi). Prva pomisao je bila slovo jednog od sjevernih naroda (norvežani mislim).
Inače simbol s okomitom crtom nije simbol, već slovo grčke abeceda (koja je sigurno starija od bilo kojeg poimanja tokova). -> ovo ide Daria. LOL

Ha, moje znanje grckog alfabeta se vecinom bazira na Krautu (Strojarski prirucnik) tako da nisam neki strucnjak .
Mene je ucilo da je slovo (krivo sam rekao simbol) FI=Q/t, tj. toplinski tok, prolaz topline. I pise bas FI , a ne phi.
30.11.2012 | 07:48
Nisam još uvijek ništa složio. S Øø (alt+O i alt+shift+O) sam dobio tražene simbole u Firefoxu na Macu, ali kada bih to sve snimio, pojavio se opet ?.
Morati ću reći kolegama da stave znak Ø u Windowsima.
  • mileni
  • Posjetitelj
30.11.2012 | 12:24
Jesi probao sa drugim browserima? Ako i sa njima ne radi, do encodinga je, pa javi programerima da to rijese.
30.11.2012 | 13:04
Reći ću programerima. Do sada nitko to nije javio. Problem je što ja radim na MacOSu, a ostali zaposlenici na Windowsima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO