Jos malo o apple-intel prijelazu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jos malo o apple-intel prijelazu

• User
  • Posjetitelj
15.06.2005 | 14:21
Zasto sam ovaj post stavio pod \"softver\", a ne pod hardver? Zato sto smo o hardveru culi vec dosta pretpostavki i informacija, a zelim rascistiti nesto drugo... Zasto neki ljudi uplicu Billa Gatesa u cijelu ovu pricu? Zasto se neki na spomen rijeci \"Intel\" odmah sjete Windowsa? Negdje sam procitao da sada Intel sve vise ulaze u razvoj Linuxa, doduse ne mogu se sjetiti iz kojih razloga ali mislim da je ovo istina. No ono sto mi je cudno je bio komentar: \"Na iducem WWDC-u ce nam Jobs reci da je OS-X samo WindowBlinds skin za Longhorn\"... Suradnja Applea i Intela definitivno ne oznacava suradnju Applea i Microsofta kao sto su si neki prikazali ovu situaciju. Naprotiv! Sada ce konkuretnost OS X-a u odnosu na Windowse biti jos veca!

Ono sto mene muci je nesto drugo. Veliki sam zaljubljenik u ne-X86 masine... Bile one serveri ili radne stanice poput SGI-jevih, Sun-ovih ili - Appleovih! Mac je sada za mene vise mocna UNIX radna stanica nego tek obicno racunalo. Prelazak na Intel je, priznajmo istinu, pretvaranje Maca u PC... Naravno, jos cu uvijek ostati Appleov poklonik i mozda cu jednom i kupiti taj Next-Gen Mac, ali ako OS X bude radio na ostalim PC-jima, zar necu onda kod Intel Maca platiti visu cijenu samo zbog izgleda i vise kvalitete od \"tajvanaca\"? Jos u doba prvih PowerPC strojeva, onaj natpis \"PowerPC\" na beige Macovima kod mene bi izazivao osjecaj strahopostovanja! Doduse, ako Apple nove Macove napravi tako da ni ne primijetimo da su bazirani na novoj arhitekturi, to ipak moram onda smatrati dobrim potezom. Ali ako novi Macovi budu imali BIOS umjesto OpenFirmwarea, onda ce ipak bit cistokrvni PC-ji i to ce bit jedan veliki korak unatrag.

Nemojte krivo shvatit da ja ne podrzavam ovu tranziciju, ali me ipak strah od nekih stvari koje bi mogle unazaditi Macove kakve danas znamo. No ne zelim nista zakljucivati dok ne vidim prvog X86 Maca... uzivo!
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
15.06.2005 | 18:24
Možda će ti se onda svidjeti ova spekulacija:

www.vnunet.com/vnunet/news/2137787/security-chip-block-non-macs

Sasvim sigurno Apple će dati sve da se u radu ne osjeti ama baš nikakva razlika koja bi dala naslutiti što je ispod haube. No, to tek treba iskusiti, a iskustvo mašine iz developers kita ne mora u tom smislu značiti ništa, jer komercijalna verzija može biti mnogo drukčija (i valjda optimiziranija prema onome što se želi postići)

Dakle, pod pretpostavkom da bi u điru bilo ono gore, ovaj podatak je samim pojavljivanjem odmah postao poziv da se to provali.
Naime, Intel based macovi neće imati OpenFirmware, ali će možda imati ovo.

Za cross-instalacije (Windowsi na Apple-Intel i MacOS X na Wintel sisteme) bit će glavni hack emulirati ovo, tj. BIOS neke vrste na Macu.
  • User
  • Posjetitelj
15.06.2005 | 20:16
Heh, ovo rjesenje sad izgleda OK, i mislim da je ekipa iz Applea dobro odlucila sto nece dopustit instalaciju OS X-a na PC jer bi slobodno mogli otpustit hardverski odjel... No zar to nece bit izazov hackerima/crackerima da skinu tu zastitu na softverski nacin ko sta su uspjeli, na primjer, ukinut aktivaciju na Winblowsima, ili previse podcjenjujem jednu kompleksnost i sigurnost jednog UNIX-based OS-a ...? No, ko zna kakvih hackera/crackera ima vani...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 35 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jmirakul, marioart, Maxxy, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (430)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO