10.01.2013 | 01:15
Meni se za sada nije dogodilo ništa slično premda imam kontakata s praznim prezimenom, iPhone iOS 6.0.2 i Mac OS X 10.8.2.
No, kad je u pitanju iCloud i kontakti lokalni na Macu, onda može doći do dupliciranja. Za sve one koji imaju kontakte samo na iCloudu bilo bi pametno da si naprave i kopiju lokalno na Macu. Ukoliko nemate u listi u lijevom stupcu kontakte pod "On My Mac" onda prvo treba u Contacts Preferences pod Accounts dodati taj račun, a zatim samo povući sve kontakte ili grupe sa iClouda na njega. Contacts će na taj način povezati kontakte, u svakom će se pojaviti "cards On My Mac / iCloud" pa se neće više duplicirati čak ni kad se odabere na vrhu All Contacts.
Na ovaj način, čak i ako se greškom izbrišu svi kontakti na iCloudu ostat će nedirnuti ovi lokalni na Macu. Ima to i negativnu stranu jer se lokalni kontakti ne obnavljaju prema promjenama na iCloudu, ali za svaki promjenjeni ili dodani kontakt nestane "cards On My Mac / iCloud" dok se ne povuče ponovo s iClouda na lokalni ili obrnuto.
Ja sam u početku imao jedne kontakte na iPhoneu, a druge lokalno na Macu. Nakon spajanja na iCloud (prvo iPhone, a onda Mac) ručno sam ih ispravio da sve paše na iCloudu, a zatim sam prvo izbrisao sve lokalne kontakte i onda ih ponovo povukao sa iClouda da bi se spojili i time prestali pokazivati duplo.