Skrivanje MAC ili IP adrese :
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Skrivanje MAC ili IP adrese :

20.01.2013 | 22:22
Pozdrav !
Prilikom surfanja po netu, nakon nekog vremena sam primjetio da mi se kači dosta spama. Kako o tome nemam pojma (još) , zanima me kako to srediti. Našao sam za Safari i neke ostale pretraživaće (Hide my IP), ali mi nije ipak jasno gdje šta upisati.
Onako na brzinu po forumima kažu da je bitnije sakriti MAC nego IP. Molim za savjet !
20.01.2013 | 23:34
Ako si iza routera, tvoja MAC adresa ne bi ni smjela izlaziti van na internet.

Većina spama nije toliko pametna i vjerojatnije je da ti se kači jer ostavljaš svoju mail adresu naokolo po neprovjerenim mjestima.
20.01.2013 | 23:54
Hvala na odgovoru. Mislio sam zbog toga što se manifestira na pretraživaćima. Na mailovima sam stavio filtere. U pravu si možda jer se tu nalazi Twiter,Facebook i možda još koja. To sam se ubacio zbog klinčadije koji su ko ludi bez toga. Ako trebam preferiram Skype a ostalo koliko mogu izbjegavam.
I još ću priupitat za Router, imam Thomson 782i, te dal treba biti vatrozid uključen, ako je uključen na iMacu ili koji da bude uključen? Hvala.
21.01.2013 | 00:18
To te ništa ne štiti od spama. Ako ti je počelo toga padati puno u mailbox, imaš na user.t-com.hr (username i password isti kao od maila i od pristupa internetu) pod sigurnosne postavke ili tako nešto - spam filter sa black i white listom. Pa koristi to.
21.01.2013 | 00:28
OK, mail mi nije problem, tamo već duže sve sređeno. Dao si mi smjernicu za dalje. Morat ću se malo poigrat s pretraživaćima.
Domo arigato !
21.01.2013 | 09:38
Ako se želiš skroz anonimno kretati po internetu onad možeš preko nekog Proxi-a sa NetShade izabereš neki od tamo ponuđenih Proxi servera i ideš preko njega ili Tor koji skroz zavarava tvoju IP.
To znači ako se misliš nekome na....ti mame a da te taj nemože nikako otkriti, ili ako živiš u Kini ili Sjevernoj Korei gdje se ne smije svašta.
21.01.2013 | 11:07
Ma nemam razloga skrivati , jedino me zanimalo mogu li mi prilikom surfanja po netu prikačiti nešto ili slično, pa mi praviti probleme. Sve su agresivnije reklame i ubacuju se svugdje a i preko tih "drušvenih" mreža. Polako se ostvaruje scenarij o kojem smayoo priča.
21.01.2013 | 11:28
Aha, to ti zoveš "spam"? Ono kad ti se na nekoj web stranici pojavi banner "Clean my Mac" i slično? Za to je najefikasniji način ovaj kojeg opisuje Tino1. Samo što time ne rješavaš problem reklama. Reklame će te i dalje napadati, samo neće biti naciljane na tebe pa će ti manje odvraćati pažnju (npr. umjesto "Clean my Mac" iskakat će ti "Enlarge your penis" ili "Loose weight without diet or excercise" ).
21.01.2013 | 12:59
smayoo kaže:
Aha, to ti zoveš "spam"? Ono kad ti se na nekoj web stranici pojavi banner "Clean my Mac" i slično? Za to je najefikasniji način ovaj kojeg opisuje Tino1. Samo što time ne rješavaš problem reklama. Reklame će te i dalje napadati, samo neće biti naciljane na tebe pa će ti manje odvraćati pažnju (npr. umjesto "Clean my Mac" iskakat će ti "Enlarge your penis" ili "Loose weight without diet or excercise" ).

Ako je problem u reklamama (bannerima) koji iskaču, ima ekstenzija, add-on... AdBlock koja rješava to.
Za Safari. Za Firefox. Postoji i za Operu i Chrome.
21.01.2013 | 13:44
potvrdjujem.....za AdBlock....odlican,imam ga na svim browserima...,a za anoniman surf....HotspotShield...
21.01.2013 | 13:48
Hvala dečki ! Krećem , stavio na Safari. Onda nastavljam dalje.
  • mileni
  • Posjetitelj
21.01.2013 | 14:56
Adblock je odlican, ali ne na Safariu. Previse rama pojede, posebice ako browser ostavis otvoren neko vrijeme. Instaliraj 0.9 verziju, ona je ok. Ili pak neku alternativu tipa AdBlockera, ili nesto deseto.
21.01.2013 | 17:41
@ mileni, ja u mirovini, kućni korisnik, imam 6GB rama, pa neznam kolko me to može smetati. U biti što si htio reći?
  • mileni
  • Posjetitelj
21.01.2013 | 21:17
Nista sto neces uskoro i sam skuziti
22.01.2013 | 00:29
U parvu je Mileni..ja sam to skoro primetio na Safariju(takodje 6gb rama-Mapro)...i pre neki dan malo predjem na Operu,sa istim dodatkom....i nema nikakvih problema....u iStatu,se jedva nazire plava traka,koja pokazuje zauzece procesora,a pod Safarijem,znala da dodje i do pola....
22.01.2013 | 10:32
To, thanks !
22.01.2013 | 21:00
evo, nedavno su mi probali hakirat gmail pa sad gledam kako se bolje zaštitit. jel bi mi ovaj HotspotShield pokrio i to ili samo vrijedi za surfanje? ili to jedno s drugim nema veze nego je čisto stvar jačine passworda?

trenutno koristim Tor, ali samo za torrente jer je jako spor. ako ovo stavim mogu li maknuti Tor?
22.01.2013 | 21:10
meni Hotspot Shield,sluzi da dodeli USA Ip adresu,da bi koristio HULU,i Pandora servis....manje vise imam interes da krijem Ip adresu....
22.01.2013 | 22:13
sori, nisam ovo baš skužio... jel mi može onda to zamijenit Tor u navedenoj situaciji?
i trebam li uzeti verziju koja se plaća ili je dovoljna besplatna?
22.01.2013 | 22:22
pa neces ti da sacuvas Gmail,sa promenom Ip adrese....bolje napravi bolji pass...i pazi gde se logujes,i na cijem kompu....imas sad brdo free logera,koji pamte svako slovo koje ukucas na tastaturi....cak mogu tom liku ciji je komp,da stizu svi ti logovi na mail.....
a Tor nisam probao,ali verujem da mu je slicna namena kao i Hotspot....ja koristim free verziju,i radi super na Mac,cak mi se cini da mi je ista brzina neta.....
22.01.2013 | 23:38
ma znam, pitao sam glupost...
probat ću onda to umjesto Tora...
23.01.2013 | 00:01
Evo za probu stavio trial NetShade i radi dobro i brzo u surfanju. Probao na FilmoviNet pogledati film ali ne starta film. Doduše, napisah da je trial, pa možda zbog toga, jer pišu da trial ima neka ograničenja.
18.02.2013 | 05:45
A sta mislite da stvi VPN pa je ujedno zastito komp od raznih stvari
18.02.2013 | 06:44
Biti apsolutno siguran na internetu je jako tesko odrzivo stanje

Ako osoba (ili sluzba ili neko drugo formalno/neformalno tijelo) zeli vase podatke, doci ce do njih, na bilo koji nacin.

Naravno, zdrava logika prilikom koristenja interneta uveliko pomaze da ne budete zrtva djece koja se igraju hackera, kojekakvih sitnih online preveranata, raznih scam scheme i sl.

Meni osobno su hakirali GMail account, da bi preko njega resetirali lozinku za FB, da bi ukrali chipove za Zynga poker Sreca pa se radilo o djeci koja nemaju 10-20$ da kupe te chipove, inace sam mogao imati daleko vecu stetu...da su samo malo bolje pregledali taj email account... Sreca pa je proslo bez posljedica, a ja naucio lekciju da ne cuvam nista bitno na tom email accountu.

Skrivanje IP adrese (tj. spajanjem posredstvom proxy servera) vam nece niti malo povecati sigurnost, vec samo neke servise moze zavarati da se spajate iz USA recimo, a vi na brodu u Brackom kanalu
18.02.2013 | 07:13
Točno. Javni VPN servisi služe ili tome, ili za spajanje na nedozvoljene servere iz zemalja u kojima je web cenzuriran. Za zaštitu podataka ili bilo čega - ne.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 56 minuta
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO