Skrivanje MAC ili IP adrese :
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Skrivanje MAC ili IP adrese :

20.01.2013 | 22:22
Pozdrav !
Prilikom surfanja po netu, nakon nekog vremena sam primjetio da mi se kači dosta spama. Kako o tome nemam pojma (još) , zanima me kako to srediti. Našao sam za Safari i neke ostale pretraživaće (Hide my IP), ali mi nije ipak jasno gdje šta upisati.
Onako na brzinu po forumima kažu da je bitnije sakriti MAC nego IP. Molim za savjet !
20.01.2013 | 23:34
Ako si iza routera, tvoja MAC adresa ne bi ni smjela izlaziti van na internet.

Većina spama nije toliko pametna i vjerojatnije je da ti se kači jer ostavljaš svoju mail adresu naokolo po neprovjerenim mjestima.
20.01.2013 | 23:54
Hvala na odgovoru. Mislio sam zbog toga što se manifestira na pretraživaćima. Na mailovima sam stavio filtere. U pravu si možda jer se tu nalazi Twiter,Facebook i možda još koja. To sam se ubacio zbog klinčadije koji su ko ludi bez toga. Ako trebam preferiram Skype a ostalo koliko mogu izbjegavam.
I još ću priupitat za Router, imam Thomson 782i, te dal treba biti vatrozid uključen, ako je uključen na iMacu ili koji da bude uključen? Hvala.
21.01.2013 | 00:18
To te ništa ne štiti od spama. Ako ti je počelo toga padati puno u mailbox, imaš na user.t-com.hr (username i password isti kao od maila i od pristupa internetu) pod sigurnosne postavke ili tako nešto - spam filter sa black i white listom. Pa koristi to.
21.01.2013 | 00:28
OK, mail mi nije problem, tamo već duže sve sređeno. Dao si mi smjernicu za dalje. Morat ću se malo poigrat s pretraživaćima.
Domo arigato !
21.01.2013 | 09:38
Ako se želiš skroz anonimno kretati po internetu onad možeš preko nekog Proxi-a sa NetShade izabereš neki od tamo ponuđenih Proxi servera i ideš preko njega ili Tor koji skroz zavarava tvoju IP.
To znači ako se misliš nekome na....ti mame a da te taj nemože nikako otkriti, ili ako živiš u Kini ili Sjevernoj Korei gdje se ne smije svašta.
21.01.2013 | 11:07
Ma nemam razloga skrivati , jedino me zanimalo mogu li mi prilikom surfanja po netu prikačiti nešto ili slično, pa mi praviti probleme. Sve su agresivnije reklame i ubacuju se svugdje a i preko tih "drušvenih" mreža. Polako se ostvaruje scenarij o kojem smayoo priča.
21.01.2013 | 11:28
Aha, to ti zoveš "spam"? Ono kad ti se na nekoj web stranici pojavi banner "Clean my Mac" i slično? Za to je najefikasniji način ovaj kojeg opisuje Tino1. Samo što time ne rješavaš problem reklama. Reklame će te i dalje napadati, samo neće biti naciljane na tebe pa će ti manje odvraćati pažnju (npr. umjesto "Clean my Mac" iskakat će ti "Enlarge your penis" ili "Loose weight without diet or excercise" ).
21.01.2013 | 12:59
smayoo kaže:
Aha, to ti zoveš "spam"? Ono kad ti se na nekoj web stranici pojavi banner "Clean my Mac" i slično? Za to je najefikasniji način ovaj kojeg opisuje Tino1. Samo što time ne rješavaš problem reklama. Reklame će te i dalje napadati, samo neće biti naciljane na tebe pa će ti manje odvraćati pažnju (npr. umjesto "Clean my Mac" iskakat će ti "Enlarge your penis" ili "Loose weight without diet or excercise" ).

Ako je problem u reklamama (bannerima) koji iskaču, ima ekstenzija, add-on... AdBlock koja rješava to.
Za Safari. Za Firefox. Postoji i za Operu i Chrome.
21.01.2013 | 13:44
potvrdjujem.....za AdBlock....odlican,imam ga na svim browserima...,a za anoniman surf....HotspotShield...
21.01.2013 | 13:48
Hvala dečki ! Krećem , stavio na Safari. Onda nastavljam dalje.
  • mileni
  • Posjetitelj
21.01.2013 | 14:56
Adblock je odlican, ali ne na Safariu. Previse rama pojede, posebice ako browser ostavis otvoren neko vrijeme. Instaliraj 0.9 verziju, ona je ok. Ili pak neku alternativu tipa AdBlockera, ili nesto deseto.
21.01.2013 | 17:41
@ mileni, ja u mirovini, kućni korisnik, imam 6GB rama, pa neznam kolko me to može smetati. U biti što si htio reći?
  • mileni
  • Posjetitelj
21.01.2013 | 21:17
Nista sto neces uskoro i sam skuziti
22.01.2013 | 00:29
U parvu je Mileni..ja sam to skoro primetio na Safariju(takodje 6gb rama-Mapro)...i pre neki dan malo predjem na Operu,sa istim dodatkom....i nema nikakvih problema....u iStatu,se jedva nazire plava traka,koja pokazuje zauzece procesora,a pod Safarijem,znala da dodje i do pola....
22.01.2013 | 10:32
To, thanks !
22.01.2013 | 21:00
evo, nedavno su mi probali hakirat gmail pa sad gledam kako se bolje zaštitit. jel bi mi ovaj HotspotShield pokrio i to ili samo vrijedi za surfanje? ili to jedno s drugim nema veze nego je čisto stvar jačine passworda?

trenutno koristim Tor, ali samo za torrente jer je jako spor. ako ovo stavim mogu li maknuti Tor?
22.01.2013 | 21:10
meni Hotspot Shield,sluzi da dodeli USA Ip adresu,da bi koristio HULU,i Pandora servis....manje vise imam interes da krijem Ip adresu....
22.01.2013 | 22:13
sori, nisam ovo baš skužio... jel mi može onda to zamijenit Tor u navedenoj situaciji?
i trebam li uzeti verziju koja se plaća ili je dovoljna besplatna?
22.01.2013 | 22:22
pa neces ti da sacuvas Gmail,sa promenom Ip adrese....bolje napravi bolji pass...i pazi gde se logujes,i na cijem kompu....imas sad brdo free logera,koji pamte svako slovo koje ukucas na tastaturi....cak mogu tom liku ciji je komp,da stizu svi ti logovi na mail.....
a Tor nisam probao,ali verujem da mu je slicna namena kao i Hotspot....ja koristim free verziju,i radi super na Mac,cak mi se cini da mi je ista brzina neta.....
22.01.2013 | 23:38
ma znam, pitao sam glupost...
probat ću onda to umjesto Tora...
23.01.2013 | 00:01
Evo za probu stavio trial NetShade i radi dobro i brzo u surfanju. Probao na FilmoviNet pogledati film ali ne starta film. Doduše, napisah da je trial, pa možda zbog toga, jer pišu da trial ima neka ograničenja.
18.02.2013 | 05:45
A sta mislite da stvi VPN pa je ujedno zastito komp od raznih stvari
18.02.2013 | 06:44
Biti apsolutno siguran na internetu je jako tesko odrzivo stanje

Ako osoba (ili sluzba ili neko drugo formalno/neformalno tijelo) zeli vase podatke, doci ce do njih, na bilo koji nacin.

Naravno, zdrava logika prilikom koristenja interneta uveliko pomaze da ne budete zrtva djece koja se igraju hackera, kojekakvih sitnih online preveranata, raznih scam scheme i sl.

Meni osobno su hakirali GMail account, da bi preko njega resetirali lozinku za FB, da bi ukrali chipove za Zynga poker Sreca pa se radilo o djeci koja nemaju 10-20$ da kupe te chipove, inace sam mogao imati daleko vecu stetu...da su samo malo bolje pregledali taj email account... Sreca pa je proslo bez posljedica, a ja naucio lekciju da ne cuvam nista bitno na tom email accountu.

Skrivanje IP adrese (tj. spajanjem posredstvom proxy servera) vam nece niti malo povecati sigurnost, vec samo neke servise moze zavarati da se spajate iz USA recimo, a vi na brodu u Brackom kanalu
18.02.2013 | 07:13
Točno. Javni VPN servisi služe ili tome, ili za spajanje na nedozvoljene servere iz zemalja u kojima je web cenzuriran. Za zaštitu podataka ili bilo čega - ne.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO