25.01.2013 | 21:45
Ne znam gdje se to često spominje, ali ovdje se nije takav spomenuo niti jedan jedini put.
U pravu si, pisalo se o tome puno puta. Davor je svaki put uvjereno ustvrdio kako je Apple Hardware Test neprikosnoveno pouzdan alat za dijagnosticiranje svih hw problema, pa tako i onih s diskom. Ja se, naravno, s tim svaki put iznova ne slažem. Naime, ni AHT, niti ikoji drugi od meni poznatih alata nema pojma kako dijagnosticirati probleme s HDDom. Svi oni samo pročitaju S.M.A.R.T. status kojeg prijavljuje HDD. Ja sam u zadnjih 10 godina vidio najmanje 50 pokvarenih HDD, a od toga niti jedan jedini koji je sam priznao da je pokvaren. Svi su uvjereno tvrdili kako su posve ispravni, iako su crkavali.
Možda si zapamtio da netko spominje Disk Warrior, ili TechTool? No nikako se ne može reći da su to ne skupi programčići. To su JE*ENO preskupi prenapuhani komadi softvera. TechTool je k tome na granici s malwareom. Izbjeći pod svaku cijenu. Disk Warrior je solidno uspješan u spašavanju podataka s rasutog diska, ali je, kao i ostali, niškoristi u dijagnosticiranju kvara.