tiger
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

tiger

01.07.2005 | 16:24
Dali se s panthera prebaciti na tiger? ako da zašto? i kolko megabajta ima tiger(na cdu)!
01.07.2005 | 16:42
www.apple.com/macosx/newfeatures/

1 DVD ili 4 CDa
01.07.2005 | 17:11
Ostani ti na Pantheru bar dok ne izađe 10.4.2. Ja baš i nisam oduševljen s Tigerom, imam ga na dva stroja i na oba mi radi probleme. Ako ti nije hitno, pričekaj.
  • ozren
  • Posjetitelj
01.07.2005 | 17:32
ja da mogu rado bi se vratio s Tigra na 10.3 jer:

1. ne radi mi PCI USB 2 kartica (iPod mini),
2. i ne radi mi PocketMac i syncanje s PocketPC-em
3. ne radi mi ispravno upisivanje datuma u Excelu
4. ne radi . \"tocka \" na num tipkovnici osim kad je US tipkovnica
5. ...ima toga jos al se ne mogu sjetit sad
  • troublemaker
  • Posjetitelj
06.07.2005 | 18:29
... ne radi mi safari sa https protokolom
... ne radi samba na linux server (sada da ali sa puuuno muke)
... radi direktan share na windows 2003 - znaci li to da Apple ide u smjeru M$-a?
... print dijalog je totalno usporen, mrezni printer ne radi direktno preko mreze nego samo kao share preko drugog kompa
... eclipse IDE radi ca. 20-30% sporije
... ventilator se pali cesce nego prije - valjda programi nisu optimizirani kao na 10.3.x (activity monitor cpu usage pokazuje konstantno oko 5% cak i u fazi neaktivnosti - spotlight mozda?)
... ms office X je osjetno sporiji, sort ca. 10000 redaka i tri stupca traje 10ak sekundi
... fink ne radi

uglavnom, ja trenutno razmisljam instalirati FC4 (linux fedora core 4) ... na intel platformi radi prilicno stabilno ...
06.07.2005 | 19:19
Heh, ovo sve ispod krugovalovog pitanja mi zvuči kao ubergeekovsko kukanje. Pardon my French, ali ...

WTF je Eclipse IDE ?
  • troublemaker
  • Posjetitelj
06.07.2005 | 19:41
sorry na \"francuskom\" postu

eclipse je razvojno okruzenje, vise procitaj ovdje
07.07.2005 | 00:45
Ja pak imam Tiger na svim strojevima i sve mi radi super. Booo.
07.07.2005 | 03:30
troublemaker je napisao:
... ne radi samba na linux server (sada da ali sa puuuno muke)
... radi direktan share na windows 2003 - znaci li to da Apple ide u smjeru M$-a?
... print dijalog je totalno usporen, mrezni printer ne radi direktno preko mreze nego samo kao share preko drugog kompa
... eclipse IDE radi ca. 20-30% sporije
... ventilator se pali cesce nego prije - valjda programi nisu optimizirani kao na 10.3.x (activity monitor cpu usage pokazuje konstantno oko 5% cak i u fazi neaktivnosti - spotlight mozda?) ...

Porodjajne muke.
Nije svima Tigar donio isto. Print dijalog se zbilja usporio, narocito ako imas u mrezi 3 ili 4 razlicita postscript printera. Neki stari drajveri cak i ruse aplikaciju (mislim da je u pitanju novi threading u Tigru, al to samo glasno razmisljam). Mijenjali su dosta toga ispod haube. Tigar donosi novitete i u printanju, koji nisu odmah zazivjeli zbog Appleove cuvene \"filozofije\" oko beta testiranja operativnog sustava. Dakle, trebamo cekati nove i bolje drajvere.
Neprestana aktivnost u sustavu je i zbog Spotlighta. Takodjer, iako su mnoge dosle s Pantherom (nevidljivo), Tigar je sada aktivirao te nove \"cake\" s indeksiranjem diska, nacinom spremanja fajlova i metapodataka, te jos neke dodatke HFS+ sustavu koje dosad nismo imali. Sve se vrti neprestano ...
Samba trpi probleme, i mnogi su se pozalili Appleu. Mislim da su im pune ruke posla oko inacice 10.4.2, koji ce donijeti mnoga poboljsanja. Zato je i cekamo ovoliko dugo. Budimo strpljivi.
  • troublemaker
  • Posjetitelj
08.07.2005 | 12:53
Zvonimir je napisao:

Porodjajne muke.
Nije svima Tigar donio isto. Print dijalog se zbilja usporio, narocito ako imas u mrezi 3 ili 4 razlicita postscript printera. Neki stari drajveri cak i ruse aplikaciju (mislim da je u pitanju novi threading u Tigru, al to samo glasno razmisljam). Mijenjali su dosta toga ispod haube. Tigar donosi novitete i u printanju, koji nisu odmah zazivjeli zbog Appleove cuvene \"filozofije\" oko beta testiranja operativnog sustava. Dakle, trebamo cekati nove i bolje drajvere.
Neprestana aktivnost u sustavu je i zbog Spotlighta. Takodjer, iako su mnoge dosle s Pantherom (nevidljivo), Tigar je sada aktivirao te nove \"cake\" s indeksiranjem diska, nacinom spremanja fajlova i metapodataka, te jos neke dodatke HFS+ sustavu koje dosad nismo imali. Sve se vrti neprestano ...
Samba trpi probleme, i mnogi su se pozalili Appleu. Mislim da su im pune ruke posla oko inacice 10.4.2, koji ce donijeti mnoga poboljsanja. Zato je i cekamo ovoliko dugo. Budimo strpljivi.

Sve je to OK ako ne ovisis o jednoj od tih funkcija ili ako mozes naci workaround. Ja Mac koristim skoro iskljucivo kao komp za programiranje i ovisim o heterogenoj mrezi - za mene to predstavlja problem. Pitanje je bilo da li se sa Panthera prebaciti na Tiger - po meni da, ali tek kad sve bude radilo kao sto bi trebalo - znaci sa 10.4.2 (?).
08.07.2005 | 13:00
Tigar je najbolji operativni sustav našeg vremena! čak ti ubrza komp! odma se prebaci sa Panthere na Tigra.

OSX 10.5 ĆE SE ZVATI LEOPARD!!!!!! IZLAZI 2006/2007!!!
08.07.2005 | 15:41
AAAAAAAAARGH! Od tolike količine capsa i uskličnika odmah sam morao popiti šaku Persena!

09.07.2005 | 01:52
Znamo da Breed!!!!! poludi istoga časa kada usred bezbrižne šetnje parkom naleti na šumu!!!!!!!! uskličnika!!!!!! AKO TOME PRIDODAMO I OVAKVA SLOVA KOJA U BITI OZNAČAVAJU DA SE OVOG TRENUTKA DEREMO!!!!!!!! NA OSOBU KOJOJ PIŠEMO!!!!! ONDA JE TO ZADNJA KAP!!!!!!! KOJA ĆE PRELITI BREEDOVU ČAŠU!!!!!

!!!!!Odmazda slijedi!!!!! Gledajte na Jabučnjak TVu

13.07.2005 | 12:40
Znaći izašo je 10.42 update, dali je on popravio neke \"greške\" na tigru i dal ga se sad isplati uzimat? Ja misim kupit onu verziju za 250 kn(mislim da se zove upgrade verzija). Hvala vam na svim dosadašnjim odgovorima. bilo mi je dosadno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 10 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO