Safari - veliki problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Safari - veliki problem

21.03.2013 | 13:15
Bok svima,

naime radi se o slijedećem. Gledajući bilo koji video sadržaj na youtube, odnosno online, dogodi se da prvo počne audio štekanje, tipa zastajkivanje, pa video počne štekat, a dosta često se dogodi da ekran posivi, i na 3 ili 4 jezika mi napiše nekakav error i mora se prisilno ugasit mac.

Za sada sam probao to sve gledat putem Firefoxa, tamo radi.

Molim vas za pomoć, hvala
21.03.2013 | 14:00
koji Mac..koji Os....koji Safari???...pa da vidimo
21.03.2013 | 14:50
Macbook, white, 2.16GHz, Intel Core 2 Duo, 1.5GB 667 MHz DDR2 SDRAM, Mac OS X 10.6.8., Safari:5.1.7.

Da stvar bude gora, sad je počelo isti problem i na Firefoxu
21.03.2013 | 15:38
Vjerojatno imaš hardverski kvar koji se ispolji kad jače opteretiš procesor. Možda je samo neispravan ventilator pa se pregrijava, a možda je nešto ozbiljnije. Probaj zavrtiti apple hardware test s instalacijskog DVD-a
21.03.2013 | 16:45
ima li sanse da dignes sistem sa nekog usb-a,ili externog harda.....da bar za pocetak vidis da nije do OS-a....
21.03.2013 | 19:48
Hm, ventilator mi se ''čuje'' ... sori sto nemam pojma, ali kako napravim taj test sa dvd-a? snow leopard je u pitanju
21.03.2013 | 20:02
Bootaj install DVD. Kad se pojavi pozdravna poruka i odabereš jezik, pojavit će ti se prozor za pokrenuti instalaciju, ali iznad njega imaš menu i tamo odaberi HArdware Test (ja mislim da je pod Utilities).

Možda (ali vjerojatno ne) imaš AHT instaliran na posebnoj particiji na HDD. Probaj držati D kod buđenja (prije nego čuješ akord i vidiš jabuku). Ako se ne pokrene (ako se ne pojavi ružnjikava ikonica kompjutera), onda ga nemaš nego ga digni s DVD-a

Isto, ako si dobio OS na 2 DVD-a, onda će AHT biti na drugom.

Malo probavaj, naći ćeš ga.
22.03.2013 | 14:09
Evo, napravio sam Apple Hardware Test, nema ni jednog problema,što dalje?
22.03.2013 | 18:49
Kreiraj novi user account i provjeri dogadja li se isto i u njemu.
25.03.2013 | 01:05
Kreirao, i dalje isti problem
25.03.2013 | 02:31
Po opisu ruši ga Flash, probaj instalirati zadnju verziju ili ga isključi i probaj HMTL5 playback.
25.03.2013 | 12:34
Hvala na savjetu, budem i to probao. Jer gledajući filmove putem VLC-a ili nekog drugog plejera, sve radi, samo online šteka. Javim kad probam.
25.03.2013 | 23:11
Kako stvari stoje, sa ovim HMTL5 radi sve OK, jednom mi je na djelić ''šteknulo'' ali sve radi za sada, hvala puuuuno
  • FI4
  • Korisnik
  • 2
11.04.2013 | 12:28
lijep pozdrav! imam iste probleme sa novim mac minijem. dakle instalirao sam Youtube5 i ClickToFlash extenziju za Safari i sad kad gledam video na youtube slika kasni ili je zvuk prebrzi... zanima me kao vi imate taj problem riješen? što imate instalirano pa da to glatko ide kad gledate video na youtube-u il nekoj stranici

hvala!
11.04.2013 | 17:19
Instaliraj zadnji Flash, meni radi ok.
  • FI4
  • Korisnik
  • 2
11.04.2013 | 17:59
da, kasnije sam tek probao instalirati i vidio da sve fino radi hvala!
14.04.2013 | 08:33
Pozdrav!

Pitanje nije baš vezano uz problem zbog kojega je otvorena tema, ali je vezano uz safari;
Kada kliknem na "show downloads", desno gore u safariju, prikaže se lista trenutnih download-a, i to je ok. No, zašto se ponekad pokazuje brzina downloada pojedinog file-a, a ponekad ne? Što učiniti da bi se vidjela brzina download-a?
14.04.2013 | 11:12
instaliraj program 'iStat Menus'i imeces gore na baru,uvek uvid sta ide kojoj brzinom,nevezano da li je Safari,ili neki drugi program na Mac-u....
  • FI4
  • Korisnik
  • 2
22.04.2013 | 22:05
opet ja u ovom topicu..
dakle zadnjih par dana se Safari ruši, samo se pojavi onaj kružić i okreće par minuta.. nakon toga Quit, pa ga opet pokrenem i radi.. al doslovno zblokira 5-10 min.. stranice nisu nešto prezahtjevne, sa puno slika ili animacija..
Mac mini 2012, friško kupljen.. mislim da se to ne bi smjelo događat i pomalo me razočarao, prvi tjedan sve super, leti, a sad to
22.04.2013 | 22:38
Safari je smeće, okani ga se. Odaberi nešto drugo.
Ako baš inzistiraš na Safariju, jesi probao obrisati cache? Drugo, probaj kreirati novog korisnika pa vidi da li se pod njim Safari isto ponaša?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.04.2013 | 23:28
Meni je Safari super. Sad ga već koristim skoro više od godinu dana i sve šljaka. Sviđa mi se sinkronizacija bookmarka, reading liste i otvorenih stranica. U jednom momentu surfam na Macu, a u drugom samo nastavim na iPadu. I naravno sviđa mi se kako radi s multitouch gestama, zoom, napred, nazad itd... Jednostavno nezamjenjivo

Doduše nije bez mušica. Jednom mi se dogodilo da neće pokazati ekstenzije u postavkama premda uredno rade i to rješih brisanjem istih iz mape di se nalaze i restartanjem. Drugo je gubitak formata prikazanih stranica ili nemogućnost prikaza, a tu mi je do sada u dva navrata pomoglo resetiranje Safarija.

Meni se još ni jednom nije dogodilo da me odjavio sa Jabučnjaka po svojoj volji, osim ako ja to sam nisam prouzročio npr. resetiranjem cachea tj. cijelog Safarija. Evo sad mi na laptopu radi već puna tri tjedna bez da sam ga zatavarao. Podigni poklopac, poklopi i tako tko zna već koliko puta i uvijek je spreman za nastavak surfanja. Jedan do dva taba sa Jabučnjakom i još pet do šest sa vijestima i još pokoji vezan uz moj posao.

Dakle, Safari nije smeće. Nije savršen, ali ni drugi browseri nisu savršeni. Svakom nešto nedostaje i kod svakog nešto zašteka. Koji ćeš koristiti samo ovisi koji od njih ima ono nešto što tebi treba ili ti se sviđa. Prije nego napraviš bilo što, provjeri da su ti Safari i instalirane ekstenzije najnovije verzije. Prvo idi u Safari -> Preferences i na Privacy tabu klikni na dugme Remove All Website Data... Ako to ne pomogne onda još idi na traci izbornika Safari -> Reset Safari... i to bi trebalo pomoći.
  • mileni
  • Posjetitelj
22.04.2013 | 23:44
Ponekad koristim Safari, iskljucivo kad iz dosade surfam. Kao recimo sada

Nije smece, ali je najlosija opcija od svih ponudjenih. Naravno da svi browseri imaju svoje musice, no Safari ih ima uvjerljivo najvise. Od onih najbolnijih (memory managment), pa do najbanalnijih (download manager).

No opcenito, da moram koristiti samo Safari mislim da bih se odrekao surfanja

Neku vecer sam surfao koristeci Safari i 'zanio' sam se. Otvoreno 9 tabova. Bilo je tu jos dosta otvaranja i zatvaranja tabova. Ostavio sam tako komp preko noci. Ujutro sam nasao ovo:

s15.postimg.org/vf045n917/Screen_Shot_20...21_at_3_30_00_AM.jpg

Smijesno ili zalosno? Da ne pricam o konstatnom refreshanju stranice kad odes back ili forward.

No ako se vec koristi Safari, preporucujem SafariStand addon (nije obicna extenzija) za one kojima je takva stvar potrebna.

A jos bolja preporuka bi bila napustanje Safaria opcenito. Osim ponekad kad koristite touchpad, jer to je jedina njegova prednost naspram ostalim browserima. U svemu ostalom je dosta, ali bas dosta losiji.
23.04.2013 | 00:58
I meni safari jede puno memorije bar 2GB ali mi je nekako ppet naj bolji ,mozda zbog magic mouse i getures.Generalno me nervira koliko OS X jede memorije i ako je sve pogaseno.Evo kako kod mene izgleda nakon purge i kill all dock iz terminala.
2013_04_22_11.png
  • mileni
  • Posjetitelj
23.04.2013 | 01:06
Najjace mi je sto pod Active memorijom redovito imam previse zauzeca. I to bas previse. Kad zbrojim sve pokrenuto ne dobijem ni 30% iskoristenosti koja pise pod activity monitorom.

No zato sam u iMac nakrcao dovoljno rama da me takve stvari vise ne brinu. Jedan modul od 8GB je crkao iako je star tek koji tjedan dana. Zamjenski je na putu. No koristenje Safaria na stroji koji ima 8GB rama ubilo bi me u pojam
23.04.2013 | 07:19
Kaj vi radite? Otvorie paralelno 16 jubitu filmića?
  • FI4
  • Korisnik
  • 2
23.04.2013 | 10:35
hvala! dat ću mu još tjedan dana da vidim hoće li se šta popraviti sa ovim savjetima, ako ne idem na Chrome, njega sam koristio na piceku.

zabac - ne, evo sad imam otvoren facebook, jabucnjak i još jedan forum.. općenito 2 stranice + neku koju trenutno pregledavam i čitam..
23.05.2013 | 00:01
Hm, kod mene ponovno problem, no uz pomoc activity monitora dosao sam do slijedeće spoznaje. Naime, imam 1.5gb rama, i u prosjeku mi je kada je upaljen mac aktivirano oko 800mb, dakle slobodno je 700. Cim dignem safari i youtube, ostaje mi 20mb rama i pocne stekat youtube. Safari zauzima previse rama, ali kao da mi nesto dodatno zdere ram. ???
23.05.2013 | 07:35
Pa vidi u Activity Monitoru tamo ti se točno vidi koliko koja aplikacija troši RAM-a. Nisi napisao koji je OS, ali ja bi rekao da ti je čak i za 10.6 - 800 MB trajno zauzete memorije - malo. To ti vjerojatno pojede sam OS + par uvijek uključenih aplikacija (mail, preview...).
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.05.2013 | 11:00
Sve što je mileni svojevremeno pisao o Safariu i o njegovom žderanju memorije ja na žalost moram potvrditi. Imam 16Gb memorije i Safari ju uredno proždere nakon nekog dužeg i intenzivnijeg korištenja. Moguće je da nije problem samo u safariju već i u samom ML, ali nakon cjelodnevnog surfanja sa desetak otvorenih tabova, otvorenog Maila i još par sitnih aplikacija slobodna memorija mi se svede na nekoliko megabajta, a veći dio zauzima neaktivna. Naravno, kad se to dogodi cijeli se Mac uspori, počnu se događati neke stvari koje nisu normalne i uobičajene, npr. ne pokažu se ikone u Launcheru, pa Total finder podivlja itd.

Do sad mi je jedino rješenje bilo restartanje Maca, no, jučer sam sa Mac App Store skinuo iCleanMemory koji mi pokazuje zauzeće memorije i kad postane kritično uspješno oslobodi tu veliku količinu zauzete neaktivne memorije i sve opet šljaka kako treba.
23.05.2013 | 11:43
Mislim da taj iCleanMemory ne radi nista drugo nego salje purge komandu. Umjesto da pokrecem jos dodatni program napravio sam si skriptu i u spotlight samo upisem purge i radi sama Uploadat cu je pa ako vam to odgovara mozete koristiti.

p.s.: Jel se moze namjestiti da se skripta sama pokrece u nekim zadanim vremenskim intervalima?

Prilog/zi purge.zip nije/su pronađen/i

Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO