22.04.2013 | 23:28
Meni je Safari super. Sad ga već koristim skoro više od godinu dana i sve šljaka. Sviđa mi se sinkronizacija bookmarka, reading liste i otvorenih stranica. U jednom momentu surfam na Macu, a u drugom samo nastavim na iPadu. I naravno sviđa mi se kako radi s multitouch gestama, zoom, napred, nazad itd... Jednostavno nezamjenjivo
Doduše nije bez mušica. Jednom mi se dogodilo da neće pokazati ekstenzije u postavkama premda uredno rade i to rješih brisanjem istih iz mape di se nalaze i restartanjem. Drugo je gubitak formata prikazanih stranica ili nemogućnost prikaza, a tu mi je do sada u dva navrata pomoglo resetiranje Safarija.
Meni se još ni jednom nije dogodilo da me odjavio sa Jabučnjaka po svojoj volji, osim ako ja to sam nisam prouzročio npr. resetiranjem cachea tj. cijelog Safarija. Evo sad mi na laptopu radi već puna tri tjedna bez da sam ga zatavarao. Podigni poklopac, poklopi i tako tko zna već koliko puta i uvijek je spreman za nastavak surfanja. Jedan do dva taba sa Jabučnjakom i još pet do šest sa vijestima i još pokoji vezan uz moj posao.
Dakle, Safari nije smeće. Nije savršen, ali ni drugi browseri nisu savršeni. Svakom nešto nedostaje i kod svakog nešto zašteka. Koji ćeš koristiti samo ovisi koji od njih ima ono nešto što tebi treba ili ti se sviđa. Prije nego napraviš bilo što, provjeri da su ti Safari i instalirane ekstenzije najnovije verzije. Prvo idi u Safari -> Preferences i na Privacy tabu klikni na dugme Remove All Website Data... Ako to ne pomogne onda još idi na traci izbornika Safari -> Reset Safari... i to bi trebalo pomoći.