15.04.2013 | 11:30
damba7 kaže:
Znači peporučaš da ukopčam USB disk i da to tako peglam?
Ja sam baš zato spojio NAS i notebook sa mrežnim kabelom da se ne desi neka glupost a i da naravno ide brže .
Jedan problem je što ja ne mogu napraviti da mi se to radi kad ja želim tj da radi 1x dnevno jer uvijek sam na netu npr od 22-24 ili bi bilo OK da ga iskopčam pa onda kad želim ukopčavam - to je onda manualno i puno puta zaboraviš i tak....ja tak podatke držim na barem 10 diskova pa nije bed
ali ovo mi je onak sve malo bezveze ispalo, nisam si mislio da bi se to moglo desiti
Da, preporučujem da ukopčaš disk lokalno (iz vlastitog lošeg iskustva). Tada je svaki snapshot dostupan direktno iz Finder-a ili shell-a jer se ne nalazi u sparsebundle i što je puno bitnije ne raspada se ako mreža počne "štucati".
Alternativa bi ti mogla biti ako imaš neki malo bolji NAS koji podržava iSCSI, da napraviš iSCSI volume na NAS-u i njega koristiš za Time Machine backup (ne bude se koristio sparsebundle). No onda moraš na Mac instalirati i neki iSCSI klijent jer sa OS X-om ne dolazi.
To što on to radi češće backup (svaki sat) nego što bi ti htio (jednom dnevno) i nije toliki problem jer je inkrementalni backup relativno brz i ne budeš ga ni primijetio.
I ja ponekad zaboravim ukopčati disk, pa ako prođe tjedan dana onda ti javi poruku da nisi dugo napravio backup.
Možda bi bilo idealno ako imaš Apple Thunderbolt Display da disk ukopčaš u njega, pa ga budeš imao automatski spojenog svaki puta kad se spojiš na Apple Thunderbolt Display.