Izasao Viber za OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izasao Viber za OS X

07.05.2013 | 19:58
Za one koji nisu znali Viber sada dostupan i za racunare

www.viber.com
07.05.2013 | 20:23
Upravo instalirao, posebno veseli nas dislocirane, Testirat ću ako može zamijeniti Skype, volio bih to ali do sada je skype uvijek pobjeđivao u voice komunikaciji.
A baš sam evo nema ni dva tjedna razmišljao zašto ne postoji Viber za Desktop i iPad...
07.05.2013 | 20:29
hajd da probamo
07.05.2013 | 21:15
Karina 10.7 & UP!!!!!!!!!!!!

Mogu se slikati!
07.05.2013 | 21:46
Imam iPhone 3G, i isto tako karina - ne mogu instalirati Viber na iPhone, a na OS X-u ga nemogu aktivirati bez da bude prethodno bude instaliran na mobitelu.
Eto, za mene tu počinje i završava korištenje Viber-a. Zauvijek !!!
07.05.2013 | 21:51
Ja imam Androida od 1000 kuna, i MBP iz 2008 sa 10.7 i nemam nikakvih problema. :-P
07.05.2013 | 22:33
Već sam, čini mi se, napisao to - meni je Viber ne samo neupotrebljiv, nego baš ono pravi pain in the ass. Stalno putujem, puno sam manje u dometu nekog WiFija, a najviše sam u dometu nekog EDGE-a (3G ponekad, ali ne baš stabilno). Ekipa me zivka preko Vibera jer je njima tako jeftinije, a meni je živo sr... jer je zvuk katastrofa i još mi troše data traffic. Tako da sam ga potpuno maknuo i nemam ga uopće namjeru stavljati ikad više. A kamoli još da ga stavim i na komp.
08.05.2013 | 00:40
Jadan Smayoo, trose mu data trafic. cca 120KB jedna minuta razgovora. Ne's ti data trafica...
08.05.2013 | 00:50
Kao što sam i napisao već, važnije je to da je kvaliteta užasna. Osobito kad sam na EDGE-u, i još u vožnji. I onda pokušavam objasniti da se ne da tako razgovarati, da ću ja njih nazvati natrag normalno preko GSM-a, ali kakvi... Njima je baš cool što razgovaraju preko vibera...
08.05.2013 | 01:04
Istina da preko edga ne radi dobro. Nekad ne radi dobro kad je i 3g i wifi dostupan. nadam se da ce srediti to. Skype mi je koma jer mora biti upaljen ako hoces da te netko zove (moras biti online).
08.05.2013 | 11:17
Ja sam ga instalirao, moram priznati da me ugodno iznenadio. Nemam vise duplih prikaza iz razlicitih kontakt-lista, a i sucelje mi djeluje nekako svjezije i ugodnije. Vidim i da je video call u beti, da li je netko testirao?
08.05.2013 | 18:43
smayoo kaže:
Kao što sam i napisao već, važnije je to da je kvaliteta užasna. Osobito kad sam na EDGE-u, i još u vožnji. I onda pokušavam objasniti da se ne da tako razgovarati, da ću ja njih nazvati natrag normalno preko GSM-a, ali kakvi... Njima je baš cool što razgovaraju preko vibera...

Koliko sam uspio pročitat, navodno je poboljšana kvaliteta što se tiće razgovora preko recimo EDGE. Treba isprobat prije no što ih zahraćkamo. Dosad su bili sranjac po tom pitanju. Kako se provodi akvizicija Whatsapp, možda je njima došlo iz dupeta u glavu da nešto porade na problemima.
09.05.2013 | 09:44
Čuj, isprobao sam pa "zahraćkao". E, sad, da mi je svaki put netko dao kunu kad sam on proizvođača nekog softvera "popravili smo i riješili probleme" (osobito npr. od Microsofta), danas bi pitao pošto Hrvatska. Dakle, to što oni pričaju da su popravili i riješili - sorry, ne vjerujem im.
09.05.2013 | 12:52
smayoo kaže:
Čuj, isprobao sam pa "zahraćkao". E, sad, da mi je svaki put netko dao kunu kad sam on proizvođača nekog softvera "popravili smo i riješili probleme" (osobito npr. od Microsofta), danas bi pitao pošto Hrvatska. Dakle, to što oni pričaju da su popravili i riješili - sorry, ne vjerujem im.

Pa iskreno ni ja. Svak svog konja hvali. Znao mi se dogodit tu i tamo koji poziv ali 50% njih nisu baš bili na razini upotrebljivog.

Bumo nakon ovih tobožnjih unaprijeđenja vidjeli. A sada da bi baš imao vremena i volje da zivkam okolo iz fore i isprobavam, nemam!!!!

Živi bili pa vidjeli.
09.05.2013 | 19:20
Badava app, badava razgovori. Bunite se. Koristite Skype i placajte razgovore.
10.05.2013 | 13:03
Nova verzija je vizualno bolja od stare i fora je opcija slanja videa koja do sada nije postojala. Što se tiče razgovora nula bodova, koristim ga samo za sms-anje.
10.05.2013 | 15:20
Viber 100% radi i na edge bez greske. stvar je u sljedecem. telecom operateri smanjuju protok prema tim servisima zbog koristenja tih alternativnih poziva. vrlo vjesto to rade. postoje uredjaji koji su totalno transparentni i ne mogu se otkriti, pa stoga mogu kontrolirati saobracaj... jedan dan puste propusnost, a drugi ga pritvore na neki minimum. ostali protokol vam radi savrseno, ali poziv preko vibera ne sljaka najbolje, pa se samo odlucite za GSM poziv.
takodje se sluze da saobracaj prema serverima drugih operatera zaguse i da korisnik misli da je do tog drugog operatera...
LP
10.05.2013 | 16:00
Ako je to zaista tako, kako si ti uopće uspio ustanoviti da Viber radi 100% na edge? Mislim - ako svi telekom operateri zagušuju promet prema Viber serveru?

I, osim toga, ne ide kompletan promet preko Viber servera, nego samo uspostavljanje poziva. Kasnije audio streamovi idu direktno. Kako onda smanjuju protok?
10.05.2013 | 16:17
imas uredjaje koji mogu kontrolisati samo jednog korisnika, pa samo jedan protokol i tako u nedogled...poslajem ti PP
10.05.2013 | 19:29
Grbavo!
11.05.2013 | 01:31
prije mjesec i pol; mexico, veza preko hotelskog wifi, placen all inclusive, zovi koliko i kada hoces bez problema
dodjemo u usa, veza preko hotelskog wifi, prvi dan sve pet nakon toga nula bodova, mrtav za viber, takodjer i na public mjestima
dolazak kuci, spojim se na viber i radi ko urica
11.05.2013 | 10:35
Prije dva tjedna sam bil na Azurnoj obali. Na aerodromu u Nici imaš otvoren internet; public WiFi na koji se nakači 1897 ljudi. Internet radi, ali osjetiš da se čeka na vezu na serveru. Mailove isto prima i šalje, ali sa zadrškom od barem 20 sekundi. Dakle, svi su preduvjeti za to da viber ne radi nikak. Pa ipak, nazval sam nekog u RH i zvuk je bil čist, savršen! Nikad kod nas nisam ostvaril takvu kvalitetu poziva preko vibera.... Tak da se i meni čini da se viber guši na neki način...
Inače, ja viber koristim primarno za slanje slikica; ulazi mi u promet koji ionak ne iskoristim do kraja mjeseca, a kad bi slal MMS, Vip to dodatno naplaćuje.....
11.05.2013 | 14:58
Meni osobno skype se nikad nije dopao, a kako ga je MS kupio, nije se nista značajno promjenilo i ne vjerujem da ikada bude...
Microsoft se zadovoljava s poluproizvodima... takvo je barem moje iskustvo sa njima...
Viber se, čini mi se dobro integrirao u Apple-ov sistem, radi bezbolno i jednostavno, te koristi vase kontakte iz adresara,
sto mu je veliki plus.
Do sad nisam imao zamjerki na kvalitetu zvuka, koja naravno ovisi o propusnosti mreže i signalu, koji, ako pričamo o 3G-u u Zagrebu, nije bas stabilan i stalan... po iskustvu prijatelja, LTE radi puno bolje i stabilnije...
S tim u vidu prisjetio bih se moga iskustva sa IP telefonijom sada davne 96-te, na svom starom Macu s 68k procesorom i šačicom memorije te 33600 modemom, spajao sam se preko ICU-a (programom Cornell University-ja) sa frendom u jednoj EU zemlji i bez problema smo razgovarali u vrlo dobroj kvaliteti zvuka (boljoj sigurno od HT-a), naravno preko mikrofona i slušalica, video je radio dosta trzavo, no to je bilo normalno.
Dakle, sve se svodi na to da je operater i njegove možebitne restrikcije i mreža, kriv za kvalitetu i dostupnost...
11.05.2013 | 19:58
Zašto i nebi. Pa za zvuk u telefonskoj kvaliteti je dovoljno koliko se sjećam 4kB/s ili 32kb/s. Nije kod Vibera problem propusnost, već mislim kako ipak operateri drkaju nešto po tome. Svojevremeno je T-Come probao nešto ispod žita progurati i nije im uspjelo.
Recomo u Apple Shopu kod Bergama, internet radi uredno, Viber NE radi.
12.05.2013 | 20:45
Upravo me malo naljutio. Nakon nekog vremena rebootao sam Macbooka i nakopn logina imam sto vidjeti - Viber se sam pokrece baz da me ista pitao kod instalacije. Pri tom nije u login items.
12.05.2013 | 20:49
Riba kaže:
Upravo me malo naljutio. Nakon nekog vremena rebootao sam Macbooka i nakopn logina imam sto vidjeti - Viber se sam pokrece baz da me ista pitao kod instalacije. Pri tom nije u login items.

Buš preživel tih 1-2 pokretanja godišnje. LOL
13.05.2013 | 19:39
Izišao Viber za iPhone 3g (min. iOS 3.1)
itunes.apple.com/us/app/viber-for-iphone-3g/id622589726?mt=8
13.05.2013 | 19:45
kvaju kaže:
Izišao Viber za iPhone 3g (min. iOS 3.1)
itunes.apple.com/us/app/viber-for-iphone-3g/id622589726?mt=8

E, to je već vijest!
LOL
14.05.2013 | 20:20
Riba kaže:

Ugasiš ovdje
viber.png
14.05.2013 | 20:26
Bez obzira. Mene bi to isto naljutilo kao i Ribu. Isto kao što me Skype naljutio što se sam naselio u Login Items bez pitanja. A ovaj k tome još to ne radi na standardni način, nego izmišlja nešto svoje. Nisu to windowsi. J**o ih taj kaubojski stil.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO