11.05.2013 | 14:58
Meni osobno skype se nikad nije dopao, a kako ga je MS kupio, nije se nista značajno promjenilo i ne vjerujem da ikada bude...
Microsoft se zadovoljava s poluproizvodima... takvo je barem moje iskustvo sa njima...
Viber se, čini mi se dobro integrirao u Apple-ov sistem, radi bezbolno i jednostavno, te koristi vase kontakte iz adresara,
sto mu je veliki plus.
Do sad nisam imao zamjerki na kvalitetu zvuka, koja naravno ovisi o propusnosti mreže i signalu, koji, ako pričamo o 3G-u u Zagrebu, nije bas stabilan i stalan... po iskustvu prijatelja, LTE radi puno bolje i stabilnije...
S tim u vidu prisjetio bih se moga iskustva sa IP telefonijom sada davne 96-te, na svom starom Macu s 68k procesorom i šačicom memorije te 33600 modemom, spajao sam se preko ICU-a (programom Cornell University-ja) sa frendom u jednoj EU zemlji i bez problema smo razgovarali u vrlo dobroj kvaliteti zvuka (boljoj sigurno od HT-a), naravno preko mikrofona i slušalica, video je radio dosta trzavo, no to je bilo normalno.
Dakle, sve se svodi na to da je operater i njegove možebitne restrikcije i mreža, kriv za kvalitetu i dostupnost...