WWDC 2013
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WWDC 2013

10.06.2013 | 20:08
evo da imamo temu u kojoj mozemo komentirati novosti.
iOS 7, OS X 10.9, iRadio ako ga bude, a mozda i neki harvder...

prijenos na LINK
10.06.2013 | 20:30
eto, "novi" OS X se zove mavericks, i izgleda da je to ime koje misle koristiti za duze staze.
svidja mi se taganje datoteka unutar samog OS-a, i tabovi u finderu konacno.
10.06.2013 | 21:14
Mislim da će se komentari nanizati na naslovnici nakon što objavimo osvrt na WWDC!
10.06.2013 | 21:26
ma jasno... cisto dok ne napises clanak

novi iOS je konacno korak naprijed!
a vizualno wow
10.06.2013 | 21:41
ja sam zaboravio pa gledao prvo poluvrijeme kockastih... bolje da nisam
10.06.2013 | 22:30
Mac pro izgleda odlicno,Maverick (tabs u finder napokon)maps,iBook...sve mi odlicno izgleda.iOS 7 napokon neke stvari,samo su ruzne ikone.Ono sto mi se posebno svidja je da je sve manja potreba za JB
10.06.2013 | 22:31
pao im je web
10.06.2013 | 22:54
Dodali su ikonu WWDC na apple tv pa sad gledam tamo,ono što sam propustio.
  • User
  • Posjetitelj
10.06.2013 | 23:17
Mac Pro me nakon početnih dvojbi ipak oduševio. Sjetilo me odmah na Cube i na starije SGI-eve workstatione (O2, Octane).

Maverick je korak naprijed u svakom slučaju, sviđa mi se i ispod haube kao i sa suptilnim promjenama iznad. Novi "metro" logo mi je isto kul (pobornik sam flat windows 8-like stila)

iOS me isto oduševio osim po ikonama. Očajne su.
  • campo
  • Posjetitelj
11.06.2013 | 01:04
Mac Pro je napokon APPLE u kakvog sam se zaljubio, napokon još da vidimo cijene??? u telefonima utrka je zabrinjavajuća za apple ovo je odgovor ali po meni nedovoljan za konkurenciju ,..ne mislim na samsung nego prije svega na BB i nokiju sa windosama ai zperia je sve bolja.--strava MAC PRO nemam riječi
11.06.2013 | 01:21
mac pro izgleda bas brutala.
kad su ga predstavljali, ponadao sam da ce se pojaviti na stalku koji izlazi iz pozornice ko G4!
baca malo na R2-D2

ovo malo slika gdje se vidi sta je ispod haube, izgleda hebeno. maticna ko one za vojnu primjenu.
11.06.2013 | 01:21
Sve mi je OK, osim novog iOS-a, nemam zamjerki po pitanju funkcionalnosti, ali nove ikone i općenito taj bijelo-roza look mi se nikako ne sviđa...
11.06.2013 | 01:24
ma nije roza pobogu!
11.06.2013 | 01:57
Kako to da nitko nije prokomentirao da se Apple nakon pun kufer godina izgledom web stranice kod MacPro-a vratio crnoj pozadini s bijelim i sivim slovima?
11.06.2013 | 02:10
nisam ni skuzio!
ali je stranica za mac pro bas lijepo napravljena.
www.apple.com/mac-pro/
  • User
  • Posjetitelj
11.06.2013 | 02:13
kinsif kaže:
baca malo na R2-D2

Zapravo je jako StarWarsoidan kad bolje promislim...

Izgleda ko neki komad tehnologije sa Death Stara, a o ventilaciji da ne govorim

11.06.2013 | 02:23
kinsif kaže:
ma nije roza pobogu!

Bome je... Bijelo je pozadina, a "gumbići" su, barem na prezentaciji, često roza...
11.06.2013 | 02:26
Što se tiče Mac Pro-a... Dizajn mi se jako sviđa... Možda je za "power user-e" problem nepostojanje mogućnosti unutrašnje proširivosti... Ali recimo to ovako... Ja da dobijem na lotu... To bi bila moja sljedeća mašina...
  • User
  • Posjetitelj
11.06.2013 | 02:36
Borostef kaže:
Što se tiče Mac Pro-a... Dizajn mi se jako sviđa... Možda je za "power user-e" problem nepostojanje mogućnosti unutrašnje proširivosti...

Mislim da to zbog Thunderbolta i nije više toliki problem. Bilo bi lijepo da su grafičke zamjenjive npr., ali u nekoj budućnosti bi i one mogle dolazit u eksternim pakovanjima
11.06.2013 | 02:47
User kaže:
Borostef kaže:
Što se tiče Mac Pro-a... Dizajn mi se jako sviđa... Možda je za "power user-e" problem nepostojanje mogućnosti unutrašnje proširivosti...

Mislim da to zbog Thunderbolta i nije više toliki problem. Bilo bi lijepo da su grafičke zamjenjive npr., ali u nekoj budućnosti bi i one mogle dolazit u eksternim pakovanjima

Nije problem, i u budućnosti će sigurno i grafičke dolaziti u "vanjskim" pakiranjima, problem, barem zasad, sa Thunderboltom je cijena...
  • User
  • Posjetitelj
11.06.2013 | 02:58
Borostef kaže:
problem, barem zasad, sa Thunderboltom je cijena...

Mislim da većini ljudi koji si mogu priuštit Mac Pro to i nije neki problem
11.06.2013 | 09:08
Obzirom da se je moglo gledati na Apple TV, jučerašnji se je keynote pretvorio u obiteljsko okupljanje. Pažnja kojom su mlađi sin i žena popratili i iskometirali neke nove funkcije, a poglaviti Finder Tab i iOS7 a da ne spominjem reakcije na Mac Pro, me stalno potiče da citiram jednog prezentatora sa jučerašnjeg keynota; "Can't innovate anymore....my ass."
Šalu na stranu. Jobs je bio kao šaman i svi su ga slušali što god on rekao. Sada mislim da nitko nema takvu karizmu pa je pažnja definitivno okrenuta prema onome što rade. A ono što su sinoć predstavili je za mene fantastično. Osobno nemam potreba za računalom kao što je Mac Pro ali da imam viška novaca pa da kupim jedan sa, ne tri, dva 4K monitora su dosta i da samo gledam u njih. (Zvučim kao neki klinac iz božićne reklame. Glava okrenuta prema stropu, zatvorene oči a na stropu se vrti prikaz Mac Pro na mom stolu sa dva monitora. Dolazi mlađi sin da se malo igra, a ja ga ravnalom odmah po prstima. Onda se probudim i shvatim da je to bio samo san. šmrc, šmrc.)
Najviše me interesira kako će se u praksi pokazati baterija na MBAir i posebno rad sa inaktivnom memorijom u Mavericku. Isto tako interesantno mi je da su posvetili značajan dio Safariu, što znači da su svjesni problema pogotovo sa memorijom.
iOS7 mi se sviđa i prema onome što sam vidio ne mijenja način na koji ću se služiti telefonom samo je interface drugačiji. Od nekih posebnih funkcija koje će biti moguće u iOS7 treba vidjeti da li će i kada zaživjeti kod nas. (Siri u autu i iTunes radio.)
Tagovi i tabovi u finderu su mi nešto što će u mom radu biti implemetirano jučer. Jedva čekam. Ipak ono što mi je dosta zaokupilo pažnju je iCloud iWorks. Osim što se mogu editirati iWorks dokumenti, može se i editirati MS Word. Iako rijetko gdje idem bez računala ovo mi je vrlo interesantno funkcija.
Vidio sam neke negativne komentare na ikone u iOS7, pa sam tek tada išao malo bolje pogledati kako izgledaju. Slažem se sa onima kojima se ne sviđaju. Ipak, Control center, multitasking, airdrop i activation lock su samo neke od stvari koje će mi nadomjestiti neatraktivan izgled ikona.
11.06.2013 | 09:43
Možda ih netko tuži za "inovaciju"

11.06.2013 | 10:33
Za "inovaciju" ih ne mogu tužiti nikako.
Sve u svemu prošle godine su došli MacBook pro strojevi s retina zaslonom, osvježeni iPhone, iPad mini, iOS 6, a već sada su nadmašili sve to, a još treba predstaviti iPhone, iPad, nadam se Thunderbolt display.
11.06.2013 | 11:09
Meni je interes bio na Air-u 13" poradi supruge, i kao stvoren je za ono što njoj treba. Kao poznata ljenčina za punjenje baterije, ovo će biti pravo osvježenje.
iOS7 je pomak naprijed i u to nema nikakve sumnje.
Maverick? Vidjet ćemo kad izađe. Djeluje obećavajuće.
Što se tiče PRO-a, sviđa mi se design, a ne sviđa mi se činjenica da će ugraditi u njega "stari dobri XEON". Umjesto kakve inačice Haswell-a. Dakle, pročekati reviziju.
Isto tako, sve mi se čini da se ide na ograničavanje upgrade-a RAM-a, ali to i ne mora biti istina. Ima vremena do kraja godine. ovo je bio ionako sneak-peak, a vidjet će se što nude u krajnjoj verziji.
Mnogima je prošao nezapažen, ali AirPort mi se također sviđa, pogotovo priča o anteni. Iako kratko predstavljen, itekako mi je bitan.

Generalno i ono što me najviše oduševilo je - Thunderbolt II lansiranje. No, kao i za PRO - trebat će neko vrijeme da periferija bude napravljena za T.II.

Ipak će, od svega, cilj WWDC-a je već na vidiku: Developeri će imati dosta vremena da prilagode svoje aplikacije i Maverick-u i iOS7-ici.

Ugodan dan i dalji razvoj želim Apple-u i vama, kolegice i kolege.

Ipak.....ipak se.....pokrenulo.....još glavinjaju, ali vidi se napredak.
  • campo
  • Posjetitelj
11.06.2013 | 11:44
piše xeon nove generacije,...iako je po meni i ovaj stari najbolji procesor
11.06.2013 | 11:54
I mene je Mac Pro iznenadio. I da imam potrebu i toliko novaca (koliko pretpostavljam da će koštati) kupio bih ga bez razmišljanja...

Ne vidim problem s thunderboltom. Imaš još 4 USB 3.0 koji je isto veoma brz i možeš kačiti na to jeftiniju, a dobru periferiju i diskovlje.
Thunderbolt je za SSD vanjske raidove i mislim da su na to i ciljali. Na modularnost platforme izvana, a ne iznutra. To mi se sviđa jer znači da se neće toliko zagrijavati, s druge strane, na stolu ćemo imati 100 uređaja.

I fora s okretanjem mac proa i žiroskopom koji odmah upali svjetlo na portovima mi je izrazito simpatična )))
11.06.2013 | 23:38
Tko kaže da će novi Mac Pro biti dostupan samo u crnoj boji?! Evo, slikano danas u Novigradu, ima i crvenih već u upotrebi:laugh:
Mac_Pro_Novi_grad_.jpg

Edit: Da ne bude zabune novi Mac Pro mi je fora, samo što su ove kante previše slične a da to ne podijelim sa vama
11.06.2013 | 23:51
ako je svicarska zeljeznica moga dobiti lovu za sat na iphone-u, mozda moze i Novigrad za kantu za smece na koju lici macpro.
12.06.2013 | 02:24
Ili će Novigrad morati platiti masnu odštetu jer nije na vrijeme patentirao obline kante za smeće, a Apple je
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 37 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO