26.08.2005 | 15:54
Dakle, s obzirom na moje veliko zanimanje za UNIX-based OS-ove odlucio sam se malo baciti i na Darwina(DSL mi uskoro stize pa ga mogu skinut). Prvo cu ga tutnut u PC jer na njemu ionako isprobavam sve, a kad/ako naslijedim iMaca onda cu ga na njemu isprobat jer taj komp sad jos sluzi u poslovne svrhe. Za Maca pretpostavljam da ce radit sav hardver, ali kako stoje stvari s PC-jem? Nemojte me samo sad nagovarat na Linux i FreeBSD jer linux koristim svakodnevno na PC-u, a BSD cu bacit u drugi PC. Zanima me baš Darwin, eto, iz puke znatiželje da na svoj popis dodam još jedan UNIX OS koji sam bar vidio, ako ništa drugo
. Da ne spominjem da je Darwin ono što se cjelokupnom OS X-u nalazi ispod haube, hehe. Eh da, još jedna stvar... Jel postoji neka linux distra ili bilo kakav UNIX-based OS koji ce radit na Performi 5200? Znam da neće nijedna distribucija koju sam probao do sada jer ne podržavaju nubus, nego rade samo na PCI macovima.
Nemojte sad odma mislit da sam neki čudak koji pored OS X-a oće Darwin, ili pored classic Mac OS-a Linux a ima PC
. Radije cu vrtit Darwin na Macu nego na PC-u jer sam siguran da ce na njemu sav hardware radit, odnosno imat podršku. Ionako ću vratit Mac OS (X) na svoje Macove jednom kad se izguštiram Darwina hehe
.