26.10.2003 | 22:39
Mak, gledaj, Microsoft moze sto hoce. Veliki novac, puno advokata. To nema veze s kvalitetom ili trzistem. Dakle, mogao bi kupiti dionice Applea ili ga ucijeniti da mu vise nikad nece objaviti MS Office. Kao sto je vec uradio u proslosti. Sjecas se Netscape-a. Nema ih vise. A bili su jaki, snazni, popularni. Stoga moze i sada. Pitanje je samo da li mu se to financijski isplati. Jer bi ga mogli ganjati zbog trzisne utakmice, ovog puta do kraja.
A sto se tice sto bi netko tko prodaje Apple ili recimo ja trebao govoriti ili ne, to je stvar kako se sto uzme. Ili kakve je tko naravi. Osobno ne volim govoriti ono sto nije. Tako cu hvaliti iTunes-e, jer su stvarno dobar proizvod, iPod takodjer. Ali ne ulazim, recimo u analize tko je najbrzi na svijetu. Jer nisam siguran tko je. Pa o tome niti ne raspravljam ma kakve god savjete Appleu davala njihova reklamna agencija. Jer ako i volim a i prodajem Apple, nisam bas siguran da su im savjeti koje dobivaju u reklamnoj ili poslovnoj kampanji uvijek dobri. Najljepsi kompjuter, to moze, najbrzi, to nisam siguran da je bio dobar savjet da se tako vodi kampanja.
A da Apple moze biti preko noci popapan od recimo Microsofta, u to sam siguran. Stoga ne copram.
A sto se tice g. Maceka, njegova politika je dovela do stvaranja Banovine Hrvatske 1939. Za to je dio svog zivota on proveo u zatvorima. I na kraju i dao svoj zivot. Veliki pravaski urlatori i nihovi sljednici su zatim sve to odveli u propast. Jer Punisa Racic nije ubio Antu P. Koji je sjedio u klupama vrlo blizu Maceka (vidi Dozivljaji - memoari Ante P. prvi dio, Naklada Starcevic). Ante im je jako odgovarao. Ubili su Maceka. Jer im nije uopce odgovarao. Stoga nisam siguran sto si ovdje zelio reci. Ako imas potrebu za nekim daljnjim iskazom imas moj mail, nema smisla to na ovom mjestu. Stojim na usluzi.