Mach Desktop
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mach Desktop

30.09.2013 | 20:42
Znam da sam negdje pročitao da su neki korisnici muku mučili i tražili kako staviti sat,datum...na desktop svojeg MAC ljubimca.
Malo sam istraživao i isprobavao razne programe i na kraju otkrio da je MachDesktop za mene najbolji program za to.
Ne samo da možete staviti sat i datum na desktop nego mu možete dodati trenutnu temperaturu u vašem gradu,prognozu čak do 10 dana,tlak zraka...
Što se Backgrounda tiče to je priča za sebe koju prepuštam da je istražite sami a oni koji se odluče na to nikao neče požaliti što su dali 5$ za program.
30.09.2013 | 22:26
nije da trolam, ali sta fali satu gore desno na alatnoj traci?

* ajd da ne ispadnem samo destruktivan, ja koristim ovo na dektopu
living earth

mislim da ima i mogucnosti sata i kalendara, ali ja ga koristim samo kao prikaz zemlje. vide se live oblaci i sunceva svijetlost kako pada na zemlju, pa je cak korisno ako imate nekoga malo dalje pa u trenu vidite dali je kod njega dan i kakvo je okvirno vrijeme.

meni se svidja, animacije su ultra spore pa se na oko sve to skupa cini staticno i ne odvlaci paznju, a opet nije nikada bas isto

ovaj oblak desno od zemlje nije dio living earth aplikacije. radi se o drugoj aplikaciji - live dock weather
30.09.2013 | 22:44
I to da baš ti, od svih nas, pitaš?
A što bi ti meni rekao da mi pričaš o svom ručnom satu (jednom od), a ja ti kažem "A što fali satu na iPhone lock screenu?"
30.09.2013 | 22:45
Nije vindovsiran! Nekako je minimalistički, nije fesi ....
Zar satu (dobniku) nije primarno prikazivanje vremena?
Za 5$ se dobije kod kineza takva digitronka da pamet stane.
30.09.2013 | 23:04
smayoo kaže:
I to da baš ti, od svih nas, pitaš?
A što bi ti meni rekao da mi pričaš o svom ručnom satu (jednom od), a ja ti kažem "A što fali satu na iPhone lock screenu?"

paaa... krenuo bi sa time da ne moras vaditi nista iz dzepa, mozes uzivati u prikazu vremena i kada su ruke prljave, masne, itd. inace bi presli direktno sa dzepnih satova na mobitele
ma to su individualne stvari, svako pronadje ono sto mu vise pase. dosta toga ovisi o poslu, navici... bitno je na kraju price znati koliko je sati, nacin je individualan, ja sam tu samo da ponudim jos jedno rijesenje!

u ovom slucaju sam komentirao jer uz sat na alatnoj traci sat na desktopu je redundantan podatak, pa eto, pitam dali postoji neki razlog za to?

@zabac, od kineske digitronike od 5$ nema kruha. prije nego pamet, stat ce sat!
ne budi cicija i daj barem 10$ za casio F91w. najjeftiniji pouzdani sat. toliko je pouzdan da je postao omiljen i u krugu terorista... kazu da ga jako lako mozes pretvoriti u tajmer za aktiviranje bombe!
01.10.2013 | 07:25
Imam neki Casio G-Shock 2549 ili tako nekako.
01.10.2013 | 07:41
kinsif kaže:
[quote]
toliko je pouzdan da je postao omiljen i u krugu terorista... kazu da ga jako lako mozes pretvoriti u tajmer za aktiviranje bombe!

Ne bi vjerovao sta sve koriste. Timeri sa mirkovalnih i elektricnih pecnica su jako popularni

Sumnjam da narcuju Casio satove u tu svrhu. Skupa im je postarina do nenaseljenih planina u Afganistanu i Pakistanu
01.10.2013 | 08:25
kinsif kaže:
u ovom slucaju sam komentirao jer uz sat na alatnoj traci sat na desktopu je redundantan podatak, pa eto, pitam dali postoji neki razlog za to?

Bavim se automatizacijom, između ostalog i u industriji pa ti mogu reći kako se operaterima bitne analogne veličine (temperature, tlakovi, razine u spremnicima i tako to) uz numeričku vrijednost uvijek prikazuju i nekako grafički (simulacijom kazaljke, ili bargrafom, ili slično) jer je dokazano da ljudski mozak vrijednost koja je napisana brojkama mora obraditi, a vrijednost prikazanu grafički (jednom kad se nauči na skalu) percipira izravno. Jedan leteći pogled na kazaljke i znaš koliko je sati, plus-minus koja minuta. S digitalno napisanim vremenom nije tako.
01.10.2013 | 10:41
@smayoo, stoji. nisam se time bavio bavio znanstveno, ali empirijski znam po sebi, kada gledam na kazaljke cesto ne registriram numericki koliko je sati, ali znam koliko cca vremena imam do necega!
ajde ako je sat analogni na desktopu, ima jos i smisla!

@drlovric, ma nisam upoznat blisko sa tematikom kao i ti jbg ali ovi koji su rusili tornjeve, svi su nosili taj casio (vidi se na slikama), i za ove neke bombe po evropi znam da su koristile ovaj sat (recimo auto bomba u rijeci prije nekoliko godina), tako da je dobio i ime "terrorist watch".

@zabac, daleko bolje od kineza za 5$
01.10.2013 | 15:06
E hebi ga sad!!! Pokušaš pomoč nekome i onda dobiš jezikovu juhu od tam nekih geokva kojima je sve to bezveze zato kaj je sat prikazuje numerički...
Pa nisu svi ovdje profesionalni korisnici koji koriste aplikacije koje služe obradi slika,videa,muzike ili crtanju zgrada.Ima tu i onih koji nisu tak pametni i rade neke druge stvari,grubi primjer bi bio kad gledaš video na 27" zavaljen u fotelju sa udaljenosti od 4 metra i potreba ti je da zbog obaveze pogledaš koliko je sati.Jednostavnije je ustati i pogledati sičušni sat u gornjem desnom kutu nego staviti numerički ili anagogni sat na desktop i povečati ga kolko te volja da ga vidiš iz susjedne sobe.Ah da zaboravio sam da tu ima i superman usera...
01.10.2013 | 15:22
pa ja sam onda totalno sje_an u odnosu na ostale
zadnji rucni sat sam nosio,prvi dan kada sam nosio i moj prvi mobitel a to je bilo jaaaako davno. tada sam utvrdio da mi ovaj na ruci smeta. a satovi sa kazaljkama, oni traze potpuno koncentraciju od mene da utvrdim koliko je sati, jos ako nemaju brojeve niti ne gledam u njih....
01.10.2013 | 15:27
@kokobil, pitao sam potaknut zatizeljom.
ne budi sada mimoza
zakljucak price ide u tvoju korist uostalom.
01.10.2013 | 22:57
Ok peace brother!
Vidljivo je između redova da sam novi Mac korisnik pa nek mi ne zamjere gekoni ak nabacim nešt bezveze.
Sa Mac-om sam se počeo sretati kad su krenuli prvi hackintoši i od tad ga nemrem izbacit iz glave.Nemam baš financija za pravu mašinu pa sam još uvijek na 100% funkcionalnom OSX Hackintosu ali jednog dana..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 12 minuta
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO