.ibooks -> win?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

.ibooks -> win?

07.02.2014 | 16:55
postoji li način da se interaktivna knjiga napravljena u iBooks Authoru konvertira da se može čitati na windowsima (na PC-u) i da zadrži svoje interaktivne komponente?
07.02.2014 | 18:25
Bojim se da ne jer je iBooks format zapravo od Apple modificirani e-Pub standard za uporabu isključivo na iOSu, ali dam se demantirati...
07.02.2014 | 18:36
Zar se ne da izprintati?
Probaj s Calibre programom koji čita ePub (valjda i neke druge formate) i dozvoljava printanje, pa tako i PDF, a on je čitljiv na Win. Ne znam ako je dokument zaštićen, da li onda dozvoljava išta.
Ovaj program je za OSX.
07.02.2014 | 18:58
@Slavko: navodno se može odstraniti neki segment ibooks fajla pa onda radi na windozama...
@zabac: kakvo printanje? treba mi potpuno funkcionalna interaktivna knjiga, a ne PDF. koliko sam vidio, Calibre na čita, tj. ne može konvertirati ibooks format...
07.02.2014 | 19:07
Kaj iBooks Author ne daje nikakve opcije? Ima samo jedan format za odabrati i ništa više?
Ja sam se uhvatio na ono što si napisao "da se može čitati" i dallje nisam čitao!
07.02.2014 | 19:25
koliko sam ja skužio, možeš samo eksportirati kao .ibooks i PDF. to mu je ogroman minus - zapravo Appleu. to je taj njihov autistični, zatvoreni pristup koji mrzim. da bi mogli koristiti ono što je stvoreno njihovim softverom, morate kupiti i njihov hardver. totalno ped...ski.
07.02.2014 | 19:49
zasto je to minus. pa u interesu je korisiti njihov softver i hardver a ni ne zelim se jer i jedno i drugo radi, ostalo... u mojem iskustvu, i ne bas. ill stick to it
07.02.2014 | 20:01
Finn kaže:
koliko sam ja skužio, možeš samo eksportirati kao .ibooks i PDF. to mu je ogroman minus - zapravo Appleu. to je taj njihov autistični, zatvoreni pristup koji mrzim. da bi mogli koristiti ono što je stvoreno njihovim softverom, morate kupiti i njihov hardver. totalno ped...ski.

A Microsoft je puno bolji?
07.02.2014 | 20:14
kao prvo, nisam uspoređivao s Microsoftom, a kao drugo pokvareno je jer nije svima niti je svagdje dostupan Apple hardver.
zašto ne možeš ono što napraviš eksportirati u formate koje podržavaju i drugi operativni sistemi pa da i tvoja mama može gledati tvoj diplomski rad koji si napravio na Macu ili još bolje - da možeš u školi taj rad uopće prezentirati, tj. da ga profesorica može pregledati, pošto nema Maca? (!!)
toliko o tome kako Apple mijenja svijet i ostala sra... kojima se reklamiraju...
07.02.2014 | 20:25
A iBooks Author je skupo placeni program i od njega se ocekuje cuda? Pa zar PDF ne moze biti interaktivan?
Samo nista ne kosta nista. Sigurno postoje komercijalni programi koji nisu "autisticni".
Cudo je da su dali i taj prograb badava.
07.02.2014 | 20:35
pa neka ga naplate i omoguće najosnovnije i najnormalnije stvari...
07.02.2014 | 20:43
Ćuj, ja prije korištenja nekog programa volim se informirati o njemu.en.wikipedia.org/wiki/IBooks_Author
Tako da se poslije puno ne razočaraš. To ti je iskustvo za ubuduće.
07.02.2014 | 20:53
čuj, javila mi se nenadano potreba i nisam imao vremena za istraživanje, a ovo mi je bilo pri ruci...
07.02.2014 | 21:19
Ne vjerujem da nema komercijalnih programa koji mogu raditi i za iBook format, koji mogu čitati iBook format i pretvatari ga u nešto drugo.

Što se dobije ako se eksportira u PDF?
08.02.2014 | 11:57
dobije se knjiga u PDF-u, bez ikakvih interaktivnih mogućnosti.

a što se moje kritike tiče, ako je .ibooks zapravo verzija ePUB formata, samo što ima dodatni (DRM) segment, onda je onemogućavanje konverzije čista zloba, jer ako postoji mogućnost odstranjivanja tog DRM-a čime se od .ibooksa dobija ePUB, onda ne vidim problem.
ako se netko detaljno u to kuži, neka me ispravi...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 30 minuta
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO