08.02.2014 | 07:09
Dobro jutro, Apple ekipo - nadam se da ste se naspavali i da ste spremni za nove radne pobjede!
Kako sam naslov ove, seniorima sigurno glupe i nepotrebne teme, zanima me čisto koliko Vas, korisnika Mac kompjutora svih modela, veličina i godišta, koristi ili ne koristi neki Antivirus?
Znam i sam da je Mac Mac, građen na UNIX arhitekturi a ne "dll hell"-u, dok je većini virusa potreban .exe file da se pokrenu, a Mac ima dmg.
No, razlog zašto ovo pitam je (Smayoo, ne ljuti se molim te) što u ovo današnje vrijeme torrenta i svakojakih provjerenih i poluprovjerenih stranica za skidanje sadržaja s neta - lako doći do nekakvog softwarea, filma, serije - nego isto to pošteno platiti.
Nedavno je bila tema TV Shows, dam se kladiti da čak i Smayoo - kojeg u potpunosti podržavam u stavu "plati pošteno i budi siguran", nije sve te serije pogledao plativši ih preko primjerice Netflixa ili ne znam ni sam mojeg programa.
I upravo zato, što nas ima ovdje podosta kojima barem dvije aplikacije na Macu nisu legit; Vas pitam je li potrebno instalirati AV i skenirati komp, ili igrati na slijepo i moliti Boga da appovi neće shebati nešto.
Još jednom se ispričavam što načinjem temu koja u sebi sadrži subjekte o kojima je jasno naznačeno da ne smijemo pisati, ali ima nas switchera kojima su mozgovi desetljećima, baš kao u Macintosh reklami "1984", bili ispirani=da prvo što radiš kada instaliraš novi OS jest da staviš drivere, Firewall i AV.
Unaprijed hvala na odgovorima i adminu što mi (nadam se) neće obrisati post.