24.03.2014 | 22:59
Po mojem iskustvu:
- Chrome - Spyware sa upitnim pozadinskim procesima, Googleu su bitnije reklame nego stvarna optimizacija, iako se reklamiraju drugačije
- Firefox - uvijek prisutan nasljednik netscapea, radi, uvijek s nekim zaostatkom, zadnjih godina izmišlja se topla voda i mjenjaju brojevi verzija... ne prati standarde kako bi trebao
- IE - no comment, da nestane, zajedno sa svojim MS only tehnologijama, svijetu bi napravio uslugu, isto mislim i za Adobe Flash
- Opera - lijepo je imati alternativu, ali po mogučnosti živu,
- Safari - jedini koji radi posao kako spada, tj. bolje od ovih ostalih, korektno prikazuje normalne stranice... napreduje, žalim samo što ga više ne updejtaju za windowse, za one mračne trenutke koji se ponekad provedu na njima...
...na stranu memorija, tabovi i ostalo, govorim samo o prikazivanju stranica...
Safari kod mene na MBP-u iz 2010sa 8GB RAM-a uz gomilu otvorenih tabova ne radi probleme, no 10 korektnih sajtova nisu isto što i 10 loših po pitanju optimizacije i raznoraznog smeća koje se danas trpa na stranice... pa se ne treba čuditi kad browser zauzme gomilu memorije...
da, ja maksimalno štopam flash, pa je možda to razlog stabilnosti Safarija i štedljiv sam sa pluginovima... samo ono što stvarno koristim...
Od pomenutih browsera osim Safarija, tu i tamo upalim Firefox i bilo bi mi drago da se popravi u budučim iteracijama...
Chrome, kao niti MacKeeper ne ide na moj stroj... ni pod razno...