Firefox 29 (beta)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Firefox 29 (beta)

22.03.2014 | 17:13
Isprobajte, ima novi znatno moderniziran izgled (očigledno inspiriran Chromeom doduše). Ulazi mi u konkurenciju za glavni browser jer je bitno napredovao u posljednje vrijeme.
23.03.2014 | 06:25
prešao sam sa firefoxa na chrome prije godinu, dvije....

nevjerujem da će me namamit nazad
23.03.2014 | 10:17
ma safari dere i dalje haha
23.03.2014 | 10:25
Safari je drek ali ga po inerciji koristim jer nisam nesto zahtjevan.
23.03.2014 | 11:00
probao...bolje radi poslednja zvanicna verzija 28...
Youtube Steka...neki meni bitni addonsi ne rade....itd....videcemo sta se desava ubuduce....
24.03.2014 | 02:21
Je li prepoznaje sve html 5 efekte, do sada jedino Safari sve dela kak spada, cak niti Chrome koji se dici sa WebKitom ne dela ok...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.03.2014 | 08:43
Safari je zakon
24.03.2014 | 15:10
Ne stvarno, koja je fora s tim Google Chrome-om ili Mozillom umjesto Safarija, zar je Vama, starijim i iskusnijim userima - taj browser toliko loš?
24.03.2014 | 15:28
nije on tolko los,ali prilicno zdere memorije,sa vise otvorenih tabova,cesto smo pisali o tome ovde....e sad nemam ove novije OSX sisteme,tj nisam jos koristio dalje od Lion-a,pa ne znam da li se situacija promenila...
24.03.2014 | 15:29
Samo je MSIE veće go*no od Safarija . Ergo, na Macu nijedan nije veće go*no.
Ako ne kužiš zašto, otvori Activity Monitor pa usporedi koliko ti za iste stranice Safari pojede RAMa i CPUa, a koliko drugi browseri.
24.03.2014 | 16:16
smayoo kaže:
Samo je MSIE veće go*no od Safarija . Ergo, na Macu nijedan nije veće go*no.
Ako ne kužiš zašto, otvori Activity Monitor pa usporedi koliko ti za iste stranice Safari pojede RAMa i CPUa, a koliko drugi browseri.

Evo, baš sam gledao na Jabučnjaku mi je, uz sve ostale appove pogašene, zauzetost RAM-a oko 5 Gb, dok rad CPU-a varira od 2 do 18 %. Iako imam 16 GB RAM-a i Quad Core i7 procesor, pa ne osjećam ama baš nikakav lag, to je vjerojatno stvarno puno.
Koji browser preporučate - Google Chrome ili Mozillu Firefox? OS je 10.9.2
24.03.2014 | 17:57
Preporučam onaj koji ti paše.
Meni je Opera bila zakon dok nisu otišli kvragu, ali I dalje pratim što se događa jer nada umire zadnja. Sve više mi se sviđa Firefox koji mi je prije bio kanta. Uglavnom volim koristiti sve pomalo tako da mogu usporediti. Igrom slučaja sam trenutno na Chromeu.
24.03.2014 | 18:45
Riba kaže:
Preporučam onaj koji ti paše.
Meni je Opera bila zakon dok nisu otišli kvragu, ali I dalje pratim što se događa jer nada umire zadnja. Sve više mi se sviđa Firefox koji mi je prije bio kanta. Uglavnom volim koristiti sve pomalo tako da mogu usporediti. Igrom slučaja sam trenutno na Chromeu.

Upravo sam instalirao Chrome i Firefox, i radit ću baš što i ti - paralelno usporđivati sva tri browsera (Safari je treći, kako sam još uvijek friški Mac korisnik). Nego, što se Safarija tiče, onaj tab top sites koji je u Lionu bio lagano zaobljen poput kino platna, sada je ravan. Može li se ikako podesiti takav, zaobljeni look top sites taba?
24.03.2014 | 22:59
Po mojem iskustvu:
- Chrome - Spyware sa upitnim pozadinskim procesima, Googleu su bitnije reklame nego stvarna optimizacija, iako se reklamiraju drugačije
- Firefox - uvijek prisutan nasljednik netscapea, radi, uvijek s nekim zaostatkom, zadnjih godina izmišlja se topla voda i mjenjaju brojevi verzija... ne prati standarde kako bi trebao
- IE - no comment, da nestane, zajedno sa svojim MS only tehnologijama, svijetu bi napravio uslugu, isto mislim i za Adobe Flash
- Opera - lijepo je imati alternativu, ali po mogučnosti živu,
- Safari - jedini koji radi posao kako spada, tj. bolje od ovih ostalih, korektno prikazuje normalne stranice... napreduje, žalim samo što ga više ne updejtaju za windowse, za one mračne trenutke koji se ponekad provedu na njima...

...na stranu memorija, tabovi i ostalo, govorim samo o prikazivanju stranica...

Safari kod mene na MBP-u iz 2010sa 8GB RAM-a uz gomilu otvorenih tabova ne radi probleme, no 10 korektnih sajtova nisu isto što i 10 loših po pitanju optimizacije i raznoraznog smeća koje se danas trpa na stranice... pa se ne treba čuditi kad browser zauzme gomilu memorije...
da, ja maksimalno štopam flash, pa je možda to razlog stabilnosti Safarija i štedljiv sam sa pluginovima... samo ono što stvarno koristim...

Od pomenutih browsera osim Safarija, tu i tamo upalim Firefox i bilo bi mi drago da se popravi u budučim iteracijama...
Chrome, kao niti MacKeeper ne ide na moj stroj... ni pod razno...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 28 minuta
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO