05.04.2014 | 20:30
Digao sam ruke od svega,neka se vlasnik zeza sa tim.Mozda je malo konfuzno objasnjeno u postovima,pa cu probati objasniti po koracima radnje.
1.Aktiviran iCloud i find my phone sa ne postojecom mail adresom (
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
) na zalost moguce bez verifikacije maila.
2.Uradjen restore i ne mogucnost aktiviranja zbog zaboravljenog pass-a
3.Ulazak u Apple ID
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
preko sigurnosnih pitanja i promjenjena ID na drugu mail adresu(naravno i sam naziv iz
u npr
) verifikovan i aktivan preko maila.
4.na aparatu i dalje stoji
i ne mogucnost aktiviranja
5.Pokretanje icloud-a ali nema ni jedan aparat prijavljen(morao aktivrati na svom mac-u)
6.Nalog - ID i pass promjenjen opet na
ali bez mogucnosti verifikacije jer je ne postojeca domena.
7.Pokusao opet sa novim pass-om da udjem tj aktiviram aparat ali bez uspjeha
8. Postoji i opcija rescue mail adress u ID nalogu ali preko nje nije moguce izvrsiti aktivaciju,sluzi sam za obavjesti
Sto se tice apple support,vec sam naveo da aparat nije ukraden ali nema racuna jer je kupljen na crno .Tako da ta opcija propada jer iz apple traze bas racun kada je iCloud lock u pitanju.Lijepo od njih ali mi nije jasno kako su napravili propust aktivacije fynd my phone preko telefona ili iPad-a bez verifikacije maila
Probam ovo sa iclarified i onako je samo plocica za potklocati nesto