Itunesi, playlista, razbacani fajlovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Itunesi, playlista, razbacani fajlovi

03.12.2014 | 20:34
Bok svima, da odmah upozorim, ovo će bit komplicirano.

Jako držim do organiziranosti svog "jukeboxa" (ext. hdd sa cca 160gb muzike) i obilato koristim rating sustav u Itunesu i to sve fukcionira odlično, još u kombinaciji sa TuneUpom... super!

Kao i svi ostali svako malo složim neku playlistu za neke druge uređaje. I onda se nakon x godina desi da nešto sjebeš i ostaneš bez svih ratinga. Prođe još par godina i taman kad sve prežališ, naletiš na folder sa starom playlistom, tj. svom tom silnom muzikom u nekom folderu... koja je u načelu duplikat.

Moje pitanje je: Dal netko zna neki sistem za ubacit tu muziku u playlistu u Itunesu a da se ne stvore duplikati?

Znači recimo da imam originalne albume ac/dca, daleke obale i azre i to je sve sortirano, ali imam i folder sa duplikatima gdje su best pjesme svih izvođača. Htio bih napravit playlistu svih tih best pjesama a da ih ponovo NE importiram u itunes.

Znam da se može ručno, al folder ima 8gb pjesama, od svakog izvođača po par pjesama... trajalo bi tjednima.
03.12.2014 | 20:58
Automator ti ima dosta bogatu kolekciju akcija koje se mogu provesti nad iTunes bibliotekom pa baci malo oko.
03.12.2014 | 22:13
Hvala smayoo, kopao sam po automatoru i nisam baš skužio.

Išao sam logikom da prvo nađem sve pjesme u tom starom folderu i onda probam nać duplikate.... al sa automatorom ne mogu nać duplikate :/ ili ja neznam... Ako uspijem nać duplikate onda bi ih nekako mogao označit i iz njih složit playlistu.

i58.tinypic.com/2rvygb5.png

Edit: uspjeo sam nać akciju za usporedbu foldera pa ćemo sad vidjet dal će uspijet
03.12.2014 | 22:21
Pa probaj ovaj itunes.apple.com/nz/app/duplicate-detect...te/id731564904?mt=12
ili malo proguglaj
03.12.2014 | 22:39
Ja postavljam pitanja samo kad google ne daje adekvatne odgovore

Mislim da mi taj program nebi koristio jer on samo traži duplikate i stavlja ih u smeće... ja kasnije moram te duplikate nekako strpat u playlistu

Dakle, skinuo sam akciju za automator gdje mogu uspoređivati foldere ali samo u prvom levelu...Ne može uspoređivat folder unutar foldera...
Meni je hijararhija postavljena na način da imam folder muziku -> izvođač -> albumi...

Dal ima način da skopiram sva imena svih pjesama i onda pomoću toga tražim duplikate?
  • FI4
  • Korisnik
  • 2
03.12.2014 | 23:05
Pokušavam skužiti što zapravo trebaš ali ne ide. Znači imaš playliste tipa AC/DC, Azra, Daleka obala itd., te bi imao playlistu Hitovi gdje bi također bile pjesme od AC/DC, Azre, Daleke Obale itd.. I onda te muči da pod Music imaš duplikate tih pjesama ili?
Da li je u postavkama checkirano "keep iTunes media folder organized" i "Copy files to iTunes media folder when adding to library" ?
03.12.2014 | 23:13
mislim da ne mozes to izvesti (ako sam dobro shvatio pitanje).

imas recimo thunderstruck u svojoj itunes biblioteci kao dio back to black albuma, i sada iz nekog svog foldera ac/dc kompilacija ponovno ubacis tu stvar u itunes kako bi mogao koristiti i playlistu iz istog foldera, on ce stvoriti jos jedan file. cak i kada bi taj file bio identican prvom (a ne mora biti), i kada bi ga neka aplikacija pronasla kao duplikat i izbrisala, mislim da bi nestao i sa playliste jer je taj drugi file bio vezan uz playlistu a ne prvi.

sta ne mozes jednostavno iz raznih albuma stvoriti playliste po svom gustu?
03.12.2014 | 23:26
Kinsif je dobro rekreirao moj problem i kuži o čemu se radi.

Ja imam jako dobro kategoriziranu muziku. No jednom davnom sam izgubio par godina davanja ratinga pjesama i samim time sve playliste u itunesu.

Sad sam sve te iste pjesme našao u jednom folderu, i htio bi opet stvorit takvu playlistu u itunesu, ali sa originalnim fajlovima.

Probat ću još malo sa automatorom sutra, trebalo bi se nekako moć doć do tih istih pjesama i bacit ih u playlistu.

Mogu... al baš je fora u tome da sam našao taj folder star 4-5 godina sa odličnom muzikom koju sam zaboravio... i sad bi to oduševljeno slušao ali bez da radim duplikate. (puno duplikata)
04.12.2014 | 08:29
ako želiš izvući samo imena datoteka (ne ID3 tagove) u neki TXT file pa onda nešto uspoređivati, to je najlakše napraviti iz Terminala.

Otvori terminal.
Utipkaj
cd
i razmak iza, ALI NE I ENTER!
Mišem dovuci iz Findera folder u kojem ti je glazba u Terminal prozor
pojavit će ti se napisan cijeli put do tog foldera, iza cd komande
lupi ENTER
onda tipkaj

ls -Rb1 > lista.txt

i ENTER

Dobit ćeš listu svih datoteka u svim subfolderima, po jedna datoteka u svakom retku, samo golo ime datoteke ("bare" format), sve pohranjeno u datoteku lista.txt

Dok se naredba bude izvodila, nećeš vidjeti da se išta dešava (jer sav output ide u tu datoteku), a može potrajati dugo ako ti je biblioteka jako velika pa se ne zabrinjavaj. Sakrij ili minimiziraj terminal prozor i radi nešto drugo dok ne završi.
04.12.2014 | 16:11
Možda ja ne kužim u čem je problem, al ono što sam ja shvatio, jedino što ne želiš imati duple fileove pjesama, koje su ti u nekom drugom folderu složene po playlistama..... a te iste playliste hoćeš sad imati opet aktivne??? Ne znam jesam li u pravu....

Kako god, negdje gore si napisao da koristiš TuneUp?

Ako je to toćno, ufuraj playliste u iTunes (nek radi duplikate), i onda jednostavno preko TuneUp pronađi duple fileove (sam će ti on to odraditi) i pobriši ih. Gotovo!

Čak mislim da i sam iTunes ima mogućnost pretrage duplih fileova, ali ako se ne varam to ide jedan po jedan, dok TuneUp to radi puno brže, efektivinije i bolje....

Nako svega toga, playliste ostaju a dupli fileovi su izbrisani. Done!
04.12.2014 | 16:16
Naravno, ako nemaš .plst file u folderu gdje ti je ta muzika, kad ufuravaš to u iTunes, samo mu reci da ti automatski kreira playliste od fileova koje ufuravaš

Mislim da to čak i automatki radi (nešto kao "last imported")
11.12.2014 | 22:16
Moonlike, to lako napravim, ali onda će on izbrisati duplikate koji su zapravo originali.

Jednostavno, imam na hdd posloženo sve po principu izvođač - albumi.
Ako napravim po tvom principu onda ću imat i foldere sa playlistama gdje će biti fajlovi koji bi inače bili u albumu...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 40 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (435)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds