dva korisnika, jedna numbers datoteka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

dva korisnika, jedna numbers datoteka

14.12.2014 | 20:59
ukratko,
imam numbers datoteku koju bi trebali editirati dva korisnika, jedan preko maca i iOS-a (primarno mac), drugi uglavnom preko iOS-a.
rekao bi čovjek, jednostavno, ali ja eto nailazim na cijeli niz gluposti!

preko dropboxa je zesca tlaka na iOS-u, jer ga treba prvo otvoriti u njihovoj aplikaciji, pa onda preko nje u numbers aplikaciji, pa konacno nesto upisati, i onda eksportirati iz numbersa u dropbox i pratkicki nadomjestiti stari file novim. idiotski!

preko iclouda pak ne mogu postici da dva korisnika imaju lokalno pohranjenu istu datoketu. ako jedan sharea, ovaj drugi dobije link i moze samo online raditi na datoteci, a samo jedan je imam u svom icloud folderu. opet idiotski!

kako mogu ovo elegantno rijesiti?
excel file otpada jer preko numbersa ne mogu normalno raditi sa njime, posto radi prvo konverziju u .numbers pa nakon obrate opet konverziju u .xls i fakticki imam novu datoteku.

dali je tako nemoguce imati jedan icloud folder kojeg dijele dva korisnika, isto kao i na dropboxu? to bi se sredilo.
14.12.2014 | 21:24
Ne koristim ni Numbers, ni iCloud pa ne mogu pomoći.
Zašto je bitno da bude Numbers?
14.12.2014 | 21:30
jer mi se ne da kupovati office za mac

imamo tu aplikaciju na svim uredjajima, pa mi je bilo najlakse tako, ali moze i nesto drugo. svejedno mi je, samo da dobro radi. tablica nije zahtjevna, 10ak listova, sa po 40, 50 unosa po listu.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
14.12.2014 | 21:45
iCloud je predviđen za dijeljenje samo unutar istog AppleID i nema načina da se dijeli dokumente s nekim drugim AppleID korisnikom. Evo što kažu na to ovdje:

apple.stackexchange.com/questions/151114...th-other-icloud-user

Iz tog razloga ja još nisam prešao na Numbers već za jednostavne kalkulacije i tekstove i dalje koristim MS Office za Mac i DocsToGo Premium koji podržava Dropbox i može direktno pristupati dokumentima i mijenjati ih bez potrebe za originalnom Dropbox aplikacijom. Negativna strana ove kombinacije jest ograničene mogućnosti DocsToGo aplikacije i dovoljno je dobra samo za nezahtijevne korisnike kojima trebaju tek osnovne formule u tablicama i najosnovnije formatiranje teksta.
14.12.2014 | 22:17
Možda bedasto, ali pada mi na pamet jedino google disk. No, nemože .numbers već bi onda svi mogli editirati online (čak i u real time), a preuzeti u .xlsx ili .ods formatu
14.12.2014 | 22:46
koja je ovo glupost. dva korisnika imaju apple proizvode, koriste icloud, iwork aplikacije, ali ne mogu editirati normalno jednu datoteku, vec moraju instalirati proizvode konkurencije!

ne da mi se otvarati jos jedan cloud drive account jer je to jos jedana lozinka, jos jedno korisnicko ime, ikona, a sve za par kilobajta.

probat cu ovaj DocsToGo kada vec podrzava dropbox, i neku opet office varijantu za mac. ali da mi to sad sve to de na zivce, ide!
15.12.2014 | 06:40
Ja bih na tvom mjestu koristio neki od online alata poput Google docs ili www.zoho.com , a dokument mozes uvijek eksportirati u cvs ili excel.
15.12.2014 | 07:52
kinsif kaže:
koja je ovo glupost. dva korisnika imaju apple proizvode, koriste icloud, iwork aplikacije, ali ne mogu editirati normalno jednu datoteku, vec moraju instalirati proizvode konkurencije!

ne da mi se otvarati jos jedan cloud drive account jer je to jos jedana lozinka, jos jedno korisnicko ime, ikona, a sve za par kilobajta.

probat cu ovaj DocsToGo kada vec podrzava dropbox, i neku opet office varijantu za mac. ali da mi to sad sve to de na zivce, ide!

Probao sam na par načina, ništa šta bi bilo iole zadovoljavajuće. Otvorio sam Number nakon dugo vremena i to je strašno, siguran sam da i oni u Apple-u za svoje potrebe koriste Office.
Možda ima u jailbreakovim stvarima nešto šta bi moglo. Sjećam se da je prije bilo na cydia nać takhih alatića, ali otkad nemam jailbreak nisam aktualan.
15.12.2014 | 08:08
15.12.2014 | 08:11
Vidiš kako njima to jednostavno funkcionira.
Mislim da je to jedini način, ali moraš biti online i file ne može biti pohranjen lokalno već na iCloud-u.
15.12.2014 | 11:53
da... sve je super awesome i super fun i super super cool. to sto onda vecini super debilno nasa je greska!
15.12.2014 | 15:27
Čekaj, a zašto bi oba korisnika imala datoteku na svom računalu? Jasno je da na taj način igrate ping-pong s dokumentom (pošalji-vrati).
Zamisao zajedničkog uređivanja je da je datoteka na nečijem iCloudu (u oblaku), a onda ju obojica uređuju (to sam isprobao u real time i radilo je) i na kraju se dokument po želi pohrani na oba ili jedno računalo ili i dalje ostane u oblaku (whatever)...

Ili ja nisam skužio što se kod tebe događa?
15.12.2014 | 15:35
MacSlavko kaže:
Čekaj, a zašto bi oba korisnika imala datoteku na svom računalu? Jasno je da na taj način igrate ping-pong s dokumentom (pošalji-vrati).
Zamisao zajedničkog uređivanja je da je datoteka na nečijem iCloudu (u oblaku), a onda ju obojica uređuju (to sam isprobao u real time i radilo je) i na kraju se dokument po želi pohrani na oba ili jedno računalo ili i dalje ostane u oblaku (whatever)...

Ili ja nisam skužio što se kod tebe događa?

Koliko sam ja skužio, problem je što se taj dokument ne može vidjeti istovremeno u 2 različita iCloud accounta. Jedan može drugome poslati samo link, i ovaj ga onda editira.

Ne znam zašto forsirati to? Kako sam prije i predložio, google ima to dobro rješeno preko svog google Diska, odnosno Google Docs! (Riba se je s tim složio)

No dosta ljudi baš iz inata neće koristiti google...
15.12.2014 | 16:32
problem kod iclouda je taj da jedan korisnik raspolaze samo linkom, i moze editirati iskljucivo preko web sucelja i samo online.
dakle ako nisam online ne mogu pristupiti dokumentu, plus to web sucelje je debilno, pogotovo kada si na mobu.
zelim jednostavno ono sto je moguce u dropboxu. postoji folder kojem imaju pristup dvije osobe, fizicki je prisutan na dva (ili vise) razlicita uredjaja sa dva razlicita racuna, i istovremeno je prisutan u cloudu preko kojeg se syncaju lokalni folderi! to je sve. nema tog pingponga, saljem ja tebi, saljes ti meni.

znam da mogu to napaviti na google docsima, ali eto i ja sam jedan od tih koji se inate! ali hvala na hintu.

napravio sam racun na zoho.com, cini mi se da bi moglo biti ok.
15.12.2014 | 17:09
Kako si mislio rješiti istovremeno čačkanje po datoteci i spremanje iste?
Inaće, takve stvari program (Excel) sam zaključa i prijavi datoteku samo za čitanje.
Nisi napisao za što u stvari ti treba takav način editiranja?
Možda postoji nešto, što bi pojednostavilo stvar. Kakva baza podataka preko WEB-a ili takvo što.
15.12.2014 | 17:13
Da. Kolaboracija preko Dropboxa nije baš pouzdana. Dropbox ne doživljava kad korisnik lokalno kod sebe otvori neki dokument pa ga program (kao Excel) lokalno zaključa za pisanje (kako ne bi drugi korisnik pregazio editirani sadržaj), nego tek kad korisnik lokalno SNIMI promjene ide update. Ako dva korisnika istovremeno editiraju isti dokument na Dropbox folderu, onaj koji snimi zadnji će pregaziti sve što je onaj prije njega napravio.
15.12.2014 | 20:31
ma posto nas je samo dvoje, moguca kolizija mi stvarno nije problem. lako se dogovorimo o nekim intervalima tko kada unosi, i tu je kraj price. tako nesto vec radimo na poslu, sa kombinacijom dropbox - office, i vec par godina nemamo problema. cak nisam ni znao da office ima tu foru blokiranja datoteke dok je u obradi, dobar info hvala.

u ovom slucaju se radi o jednostavnoj tablici kucnih troskova sa par funkcija, dakle totalno jednostavna stvar. zapravo glupo se osjecam sto uopce moram mozgati oko neceg sto bi trebalo biti trivijalno. dva korisnika i jedna pero laka tablica!

na kraju te prisile da koristis google docs i cude se zasto niko ne koristi super awesome iwork!
15.12.2014 | 20:40
Dvoje gospodara? Nije dobro. Pa zar nema neki app koji prati troskove i ima mogucnost vise korisnika?
15.12.2014 | 20:48
ima ih brdo sigurno, ali ovako sam se navikao, modeliram po svom gustu ono sta mi treba, i jednostavno mi pase.

prestani me udaljavati od prvotnog cilja. jednostavan sync mi treba, a ti mi nudis web servere i aplikacije!

de jure dvoje nas je gospodara pod istim krovom, a sad kako je to de facto, druga i duga prica!
15.12.2014 | 20:58
  • num
  • Korisnik
  • 3
16.12.2014 | 19:37
kinsif kaže:

na kraju te prisile da koristis google docs i cude se zasto niko ne koristi super awesome iwork!

Zar Google Docs (isto kao i iWork) ne koristi web sučelje i moraš biti online da bi dvoje ljudi editiralo isti dokument?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
16.12.2014 | 21:36
Za kućne financije ja koristim MoneyWiz koji ima svoje rješenje za sinhronizaciju, te aplikacije za Mac, iPhone i iPad pa čak i Android. Moja gazdarica i ja to koristimo već dugo vremena i to jako dobro funkcionira. Možemo istovremeno unositi troškove, radi sa više valuta, izvješća, budžet, planirana plaćanja itd.

moneywizapp.com
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (363)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO