14.03.2006 | 04:38
Nisi dao dovoljno informacija, koliko zahtjevna web stranice želiš raditi, da li misliš raditi dinamičke stranice u php/mysql kombinaciji, ili možda u nekon od integriranih alata... uglavnom prvo i osnovno, taj Powerbook je sposoban za to, ali mu nakrcaj unutra memorije koliko god stane. Istina, ne znam koliko je lako/teško pronaći RAM koji ide u njega, ali potraži po trgovinama. Ako se na varam unutra idu PC133 SO-DIMMovi.
Za izradu web stranica radit će ti i Adobe GoLive iz CS paketa, ali to je glomazan komad softvera pa rađe pogledaj i Freeway (
www.softpress.com) ako voliš wysiwyg izradu stranica. Nije skup i ljudi ga jako hvale. Ja sam pristalica dobrog starog text editora sa html previewom, a takvih imaš nekoliko po versiontrackeru. Baci oko i na nvu (
www.nvu.com), nimalo loš html editor iznikao iz Mozilla Composera.
Što se tiče hrvatskog spell checkera, jedina opcija je Aspell (potraži na jabučnjaku \"aspell\", pričalo se dosta o njemu) koji će ti omogućiti provjeru teksta pisanog na hrvatskom jeziku, iako nisam siguran da će raditi jednako elegantno u Officeu kao i njegov spell checker...ako uopće.