21.03.2006 | 17:19
Kao najprvije, ne razmem zakaj bi htel preći na Mac-a, kad sve kaj tražiš, očito, poznaješ na pc-u i imaš zadovoljavajuća, također očito, iskustva!?!? No netko je rekel da je život umjetnost kompromisa, pa bum i ja prvo dovel svoju spiku na level našeg umjetnog hrvatskog čušpajz jezika, samo s štokavskim premisama.
No dobrodošel u svijet dvojbi! Nekima Mac (ali i nekima pc) donosi sva potrebna i znana rješenja, no kod tebe prepoznajem retorički pristup, pa ću u tvom tonu i nastaviti da bi saznal više i nove mogućnosti, kroz subjektivnost tuđih očiju ušiju i ostalih nesavršenih ljudskih re-per-ceptora.
Baviš se glazbom i zadovoljava te USB-kartica?!? Ja nisam naišel na zadovoljavajuću s obzirom na latency, no već par godina ne tražim ništa ispod Firewire (jedinice), jer mi je SVE presporo(!!!!) pa možda i ne znam aktualnu situaciju.
Svakako preporučam Hammerfall/Nuendo/ProTools standarde, bil buš jako zadovoljan! Za amatersko slušanje i igranje, ovisiš i o pojačalu koje kupiš i monitorima (zvučnicima) koji reproduciraju digitalni (spojiš mac s optikom i izbjegneš kartičnu DA konverziju).
Divixi te zadovoljavaju? Vizualno? Zvučno? ja mislim da sve postoji i na Macu, kao što znam da je slučaj s mp3-jem, no za divix i xyVIX ne poznajem, to buju ti drugi rekli. Ja osobno samo znam da mogu gledati divixe na svom Macu!
Mobitel je preduvjet za komunikaciju u poslu, ali teško da može biti razlogom da se voziš biciklom na posel po zimi!
Za igrice sam tudum, imam one neke Bombs, Tetris i neke ribice kaj ih gađaš s kamenjem za razbibrigu... ne mešam sebe!
Evo vidiš možda ti moja pitanja pomognu! Zato ih i pišem.
Drugo ako si \"AUDIO\" zainteresiran, postoji na forumu par dijametralno suprotnih konzumenata glazbe (i okolo negu-to bi trebalo biti smešno, na makedonskom, no nek mi se sad makedonac još koji ne uvredi!!! to je iz jedno vica o Dimčetu i još nekom... no...), u Machrvata, pa vidi kojima pripadaš, i prokomuniciraj s istomišljenicima, privatnim porukama, samo onda ti je to jednostrano, ovak lupi temu i od par tema koje se svedu na vrijeđanja, i djeljenja kretena, jer prirodno da si gluplji od njizi najpametnijeh, upoznaš i one koji ti pišu dobronamjerno i sve nađeš što te zanima.
Dilema postavljena o prelasku na Mac zbog glazbe je također diskutabilna, jer zahtjeva bolje i preciznije razmatranje želja, mogućnosti i onog što je sasvim individualno, dakle osobnosti.
Za zahtjevan rad trebaš najjače strojeve i najkvalitetniji external hardware, bez obzira na platformu ili stil glazbe.
Niti jedan kompjuter nije \"The Rješenje\", rješenje nije vjerojatno ni kad imaš svu lovu svijeta, najbolji studio, najbolje suradnike koji te nose i stvaraju od tebe tvoj maksimum, pa se okreneš rješavanju boje kože, osobne ljepote, uff lepi sam si, pa skužiš i male bijele dječake...
Znaš na koga mislim, a tako je bio dobar dok je volio Dianu Ross!
Dakle ovo s \"keep digin' man\" si u stvari već započelo u ovoj temi, na ovom siteu!!!
(Ne zaboravi da je automehaničar na drugoj adresi, rabin, pop, hođa ili svečenik na trećoj, a doktor u bolnici ili ambulanti iako i bežična veza nije loša, bar za naručit se, ali znam imaš mobitel, dovoljno!)
Ne daj se isprovocirati, čitaj ono što te zanima i pitaj slobodno, zato ovaj forum i postoji, a i mi svi ovdje!
I, s obzirom na temu - sretno u glazbi, ostalo je nošnja!!!