Near Lock - ne radi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Near Lock - ne radi

24.01.2015 | 20:58
Neki dan je netko na vikalici stavio link na ovu tandem-aplikaciju koja služi zaključavanju/otključavanju Maca u ovisnosti o blizini iPhonea. Ideja mi je zanimljiva pa sam skinuo aplikacije da probam. Oba uređaja su mi na popisu podržanih. Mac aplikacija nakon pokretanja bounca ikonu 2-3 puta i onda prijavi crash.
Tražio sam na webu autora piše li štogod. U FAQ ne piše ništa. Ne piše nigdje niti koji OS zahtijeva na Macu, ali računam da bi valjda kod pokretanja aplikacija javila ako je problem u tome da je OS prestar.

Pa, eto, s obzirom da je autor iz ovih krajeva (barem sudeći po imenu), možda pročita i ovo pa ispravi problem. Također, i ako tko drugi odluči isprobati aplikaciju pa mu se dogodi nešto slično, da se ne čudi.
24.01.2015 | 23:50
probaj preko njihovog twittera se javiti. dosta su aktivni
24.01.2015 | 23:57
Ne mogu. Nemam twitter account, a tako će i ostati.
Nije mi to bitno u životu. Imam 131 drugi način za potrošiti vrijeme.
25.01.2015 | 00:58
Meni app radi dobro ali samo ga krato testirao free verziju. Napravio sami recenziju aplikacije na MacKorisnik-u jer su me zamolili da se probe medijski. Prije recenzije sam vidio na App Store da se ljudi žale na isto što si ti ovdje napisao pa sam ih upitao prije pisanja članka da li rade na rješavanju bugova rekli su da rade i da su zatrpani mailovima. Nadam se da će rješit bug.

Probaj poslat mail dizajneru mail je: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript pa će prenjest programeru.
25.01.2015 | 10:26
Hvala na info. Poslat ću mu link na ovaj thread. Iskreno, jako me živcira ta općeprihvaćena praksa puštanja na tržište netestirane aplikacije s takvim ogromnim bugovima. Jasno mi je da problem ne počinje od indie programera, nego od velikih igrača, ali živcira me svejedno.
Kako god bilo, za mene je ova aplikacija prekrižena na idućih godinu dana najmanje. Ne želim ni pomišljati na horror mogućnosti što mi sve može zabrljati na Macu ili iPhoneu ako su je pustili van ovako nedorađenu.
25.01.2015 | 12:06
Hvala decki na feedbacku.

Znam kak je to kad nesto ne radi kako bi trebalo, pa vas skroz kuzim.
Nije da nije testirano, imao sam 20 testera, sve uredaje, 10 macova ali izgleda da nije bilo dosta.

Problem je taj Bluetooth LE. Apple dokumentacija o tome nis ne valja. Ima jako puno razlike od uredaja do uredaja, od OSa na MACu i na iPhoneu. Tipa implementacija za Mavericks je stvarno razlicita od Yosemite. Imao sam cak razlike izmedu iPhone 5 i iPhone 5s di nije radilo na jednom ureadaju a na drugom je. Ima tu Apple jos puno za popravit.

Uglavnom cistim isprobavanjem sam uspio nekak rijesit te probleme oko bluetootha i nova verzija ce biti dostupna kroz 7-10 dana.
Ak skuzite kakve bugove ili probleme slobodno javite.

Pozz,
Filip Duvnjak
25.01.2015 | 12:16
niti jedna aplikacija koja koristi ovaj princio(bluetooth le) meni nije radila kako treba. skinem, fora je, 20 minuta kasnije brisem. jer sam nezadovoljan.

ali ocigledno je da nije problem u devovima nego u bluetooth LE tehnologiji, koja ili ne radi, ili kako je gore napisano nije dobro protumacena za developere.

tako da, simple passcode i to je to
25.01.2015 | 12:23
Filipe, dobar dan. Vjerujem ti da Apple dokumentacija nije dobra (jer je to čest slučaj), ali počisti najprije pred vlastitim vratima. *TVOJA* dokumentacija je *nepostojeća*. Najbanalnija stvar - koja je minimalna verzija OS-a na Macu, a koja na iOS-u koju tvoji softveri traže? Gdje si to napisao?
Na Macu koristim OS 10.8.5. Je li u tome problem? Ako je u tome problem, onda bi valjda aplikacija trebala napraviti test verzije pa prijaviti regularno da verzija OS-a mora biti minimalno ta i ta i onda quitati regularno, umjesto da crasha.
Ono... neka najosnovnija pravila kako se piše aplikacija...
Jer, kužiš... nisi napisao aplikaciju za crtanje, pisanje, računanje i sl. Nego za kontrolu pristupa računalu. Dakle sistemsku. Potencijalna šteta od takve aplikacije koja je brljavo napisana je - ogromna.
25.01.2015 | 12:55
Možda se Apple malo više potrudi oko BT LE jer sat im je blizu lansiranja na tržište očito je to bio jedan od razloga što već nije na tržištu.
26.01.2015 | 16:20
Ova aplikacija jednostavno NE RADI. Uređaji se ne mogu pronaći. Nikako. Sve probao.

MacMini2012 (Yosemite 10.10.1) i iPhone 5 (iOS 8.1.2)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 22 minuta
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO