Photos app for Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Photos app for Mac

10.04.2015 | 15:47
Znači ovako... Uključio sam iCloud photo sharing na iPhone-u, iPad-u i na Mac-u, potrajalo je neko vrijeme dok se sve fotke sa svih uređaja nisu uploadale ali to je do moje spore brzine uploada...
Ono što mi nije jasno je to što sad naprimjer video koji snimim na iPhone-u automatski ide u iCloud ali se isto tako pohranjuje i na Mac-u ako na istom ima dovoljno mjesta...
Ja nigdje, niti na iPhone-u, ni na Mac-u ne vidim opciju da se može isključiti pohrana tog videa sa iPhone-a na Mac a to mi je malo blesavo jer se po meni tako poništava korisnost pohrane nečega u iCloudu...
OK, imam video u iCloudu, mogu mu pristupiti sa svih uređaja i online kroz browser ali mi on i dalje zauzima mjesto na hardu Mac-a... Ako netko zna riješenje neka javi...
Evo slike postavki na Mac-u...
Prilozi:
10.04.2015 | 16:37
Zasto se patis s time? iCloud nikad nije radio ono sto se od njega ocekivalo. Nikad ga se nije dalo konfigurirati precizno. Koristi neki drugi oblak, Dropbox recimo.
Naravno, ne znam rjesenje jer ga valjda ni u Apple-u ne znaju.
10.04.2015 | 18:37
Koji k... su napravili sa ovim Photosima? Prtljam jedno sat vremena i poprilicno sam razocaran, ocekivao sam korak naprijed ali, realno, ne vidim nista novo samo su sve promijenili i zakomplicirali :/
Ne razumijem kako je opce moguce da ne mozes sortirati albume po datumu nego samo po abecedi ili rucno? WTF?
10.04.2015 | 18:58
zabac kaže:
Zasto se patis s time? iCloud nikad nije radio ono sto se od njega ocekivalo. Nikad ga se nije dalo konfigurirati precizno. Koristi neki drugi oblak, Dropbox recimo.
Naravno, ne znam rjesenje jer ga valjda ni u Apple-u ne znaju.

Ma i to što kažeš... Stvarno mi nije jasna logika toga da se osim u iCloud sve trpa i na Mac... Ako je video snimljen
iPhone-om već trebao negdje ostati neka ostane na iPhone-u, tamo gdje je i nastao... To bi mi još bilo kolko tolko jasno,
ali ovo... Imaš dvije opcije konfiguracije a koju god odabereš on će spremati na Mac... Dok ne poždere cijeli hard, onda više neće... Super, hvala lijepo!
10.04.2015 | 20:12
Aplikacija je u najmanju ruku nedovršena. Ali što se tiče opcija i zatrpavanja harda ova opcija koju si označio @Borostef je ok i neće zatrpati hard, ali će ga i solidno popuniti

Cijala filozofija se svodi (osim na dio s uređivanjem slika) na sinkronizaciju slika i videa, ali uz fuckin' ograničenja. Da, super je zamišljeno da mi se sve fotke vide na svim mojim uređajima i u postavkama čak postoji opcija i na iOS uređajima i na Macu da mi ne skida slike u punoj rezoluciji, već tek kad ih otvorim to učini, te po logici najčešće otvaranih slika ih skida na uređaj i briše s njega, odnosno zamjenjuje s nižom rezolucijom, ALI da bi cijela aplikacija imala smisla potrebno je omogućiti iCloud Photo Library, a da bi iCloud PL bio koliko toliko funkcionalan potrebno je kupiti dodatni prostor (za mene barem 200 GB po 4,99$ mjesečno), jer će 5 GB ili 20 GB biti daleko nedovoljno uz sve ostale stvari koje se sinkaju s iCloudom + to i dalje ne znači da se prostor na HDD-u/SSD-u neće puniti
Svatko tko se bavi fotografijom i na amaterskoj bazi ovo će mu predstavljati problem, posebno manipulacija albumima i prokleta sinkronizacija, jer ako i obrišem fotku s iPhonea ona je obrisana svugdje, plus nedostatak sortiranja i manualnog podešavanja.

Da ne ulazim preduboko u ovaj još jedan Apple iCloud "pothvat" ovo će biti ok za vrlo ne zahtjevne korisnike ili kao neke rješenje koje je ok za svakodnevne slike koje želim iz xy razloga imati na svakom uređaju, ali za iole nešto zahtjevnije i ozbiljnije i dalje će biti potreban Dropbox ili Flickr ili nešto treće.

hint, ovdje je opširno objašnjeno sve što se može s ovom aplikacijom i iCloud PL-om - How to use Photos for OS X: The ultimate guide
10.04.2015 | 21:20
@Soffoklo Apsolutno se slažem da je ovo nedovršen proizvod i još jedna potvrda da Apple jednostavno ne zna napraviti
nešto suvislo kad se radi o cloud servisima...
Zašto je to tako? Nemam pojma... Da ne citiram cijeli tvoj post reći ću samo ovo... Zar je bilo tako teško u opcijama staviti
opciju "Do not store on computer", "Computer is verboten!" ili nešto takvoga? A ovo da ne možeš pobrisati niti jednu fotku
na određenom uređaju a da ju ne obrišeš sa svih, uključujući i iCloud... Mislim stvarno....
11.04.2015 | 09:06
Ubili su Aperture da razvijaju ovo nedonosce Mislim stvarno...

Vidjet cemo u buducnosti kako ce se ovaj alat razvijati, ali za sada je prilicno bez veze.
11.04.2015 | 12:37
Napravili su isto s*anje kao i sa Final Cutom i izbacili poluproizvod koji ce vjerojatno biti OK iduce godine u ovo vrijeme ali zasto??
11.04.2015 | 12:58
Ja sam ga ukljucio, i uopce mi nece biti zamjena za dobru staru pohranu na vanjskim hardiskovima jer kako ce mojih 30GB slika stati na cloud, a to je bez video zapisa. Ocekivao sam da ce icloud PL biti neogranicen. katastrofa
12.04.2015 | 08:58
Nije mi jasna jedna stvar. Šta nitko ovdje nije pročitao 'Learn more' po pitanju iCloud Photo Library? Lijepo piše da će to utjecati i zauzeti iCloud prostor te da će se sve slike biti dostupne na svim uređajim (dakle sync).

Ja sam odmah prekrižio tu opciju s obzirom na spori upload i činjenice da mi je sync slika nepotreban. Ako nešto slikam sa telefonom poslije to iskrcam lokalno i gotovo.

Osobno sam napravio upgrade biblioteke da koristi Photos aplikaciju, ali ne i iCloud PL opciju. Cijeli library mi leži i dalje uredno na NASu i što se tiče tog dijela ništa se nije promijenilo. Mogu samo reći da je Photos app brži u radu, ali pošto nisam neki heavy user nekih, za sada, drugih komentara nemam.

Čitajte fine print

Nadam se da neće nekome pasti napamet i obrisati Photos aplikaciju jer mislim da osim nekog povrata iz TM backup ne ostaje baš puno opcija.
12.04.2015 | 10:06
@rusty Ja nemam problem s tim da mi fotke zauzimaju prostor u iCloud-u, to sam znao i očekivao.
Ono što mene muči je to što ta pohrana ne funkcionira kao što naprimjer funkcionira sa Pages i Keynote dokumentima
i prezentacijama... Znači, napišem Pages dokument na bilo kojem uređaju, spremim ga u iCloud i on mi je dostupan za pregled i rad na svim uređajima, ali nije spremljen lokalno ni na jednom uređaju.
Nalazi se tamo gdje i očekujem - u iCloudu.
Ako mi je taj dokument potreban lokalno, otvorim ga na Mac-u i spremim u neki folder... I gotova priča.
Photos funkcionira drugačije, da, sprema fotke u iCloud, ali mi isto tako trpa sve fotke, sa svih uređaja na Mac-ov hard,
bez opcije da ja to isključim... To je ono što mi se ne sviđa... Fotke bi još nekako i preživio, ali snimi par videa na iPhone-u
i odoše pusti gigabajti na Mac-u....
12.04.2015 | 11:02
Lib na NAS ili neki vanjski storage, riješen problem.
12.04.2015 | 11:19
rusty kaže:
Lib na NAS ili neki vanjski storage, riješen problem.

Ma nije problem to riješiti, živio sam do sad bez Photos app-a pa mogu i dalje... Samo mi nije jasna logika takvog načina pohrane...
12.04.2015 | 13:32
pitanje je $$. iCloud 'sync' će u biti samo pumpati lovu prema Appleu, po meni je u tome logika.
12.04.2015 | 16:02
rusty kaže:
pitanje je $$. iCloud 'sync' će u biti samo pumpati lovu prema Appleu, po meni je u tome logika.

Kužim ja da će ljudi kupovati više storage-a, tko voli nek izvoli... Meni nije jasan ovaj dio s pohranom i u iCloud i na Mac bez opcije biranja da li to hoćeš ili ne...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO