Kupnja starog Mac Pro 5,1?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja starog Mac Pro 5,1?

25.11.2024 | 08:02
Ender kaže:
u vezi ove podrske, mene interesuje sta vi mislite jos koliko ce biti oficijelno podrzani intel-Macovi, a koliko ce u realnosto jos moci da sluze.

Što se tiče macosa, gledanjem u moju kristalnu kuglu, idući macos je zadnji za Intel. Primat će on update još koju godinu, ali to je to. Ako netko hoće, možemo okladu u 10E, hehe.

Ova davorova logika nije baš dobra, jer Apple je 2005. izdao svoju zadnju ediciju PowerPC G5 MacProa. 2008. izdaje Snow Leopard, prvi isključivo Intel OSX. Ni ti strojevi nisu bili baš jeftini.

U realnosti, dobro je netko rekao, to je do tebe. Prema ovoj anketi na siteu, 7-8% posjetitelja koristi PowerPC, tako da... Ja još plačem što nisam uzeo onaj G5 Quad sa njuškala Nadam se da se netko s foruma obogatio tako rijetkim primjerkom. Vidio sam jednom, Xserve, isto po bagatelnoj cijeni. I njega bi uzeo, samo da mi lijepo stoji na ormaru.

EDIT: Evo, ima jedan na kupujemprodajem.

www.kupujemprodajem.com/kompjuteri-deskt...-1tb/oglas/162973503

Sad ne znam koliko će mi uzet naši pri uvozu...Ender, kakav si za slanje? Neki bus ili slično.
25.11.2024 | 10:01
Kupus odakle si iz HR?
25.11.2024 | 10:27
@kupus:
vrlo rado, ali nisam sada u mogucnosti. jos par meseci cu biti na nekom poslu vani.
25.11.2024 | 10:38
drlovric kaže:
Kupus odakle si iz HR?

Iz Zagreba, klasik
25.11.2024 | 23:33
@smayoo,

Onaj tko može zaraditi par tisuće eura godišnje za licencu, valjda može zaraditi i par tisuća eura svakih 5-6 godina za novi kompjuter.
26.11.2024 | 08:11
Pa onda pomnoži s 4. Valjda može. Ali ima tu svakakvih još troškova. Kad ih sve poplaćaš, ispada nekako da, kao vlasnik firme, radiš za plaću svojih zaposlenika i troškove firme. Onda se zapitaš što ti to treba ako se sjetiš kad si radio sam sa sobom i sam za sebe i svoju obitelj i da nikad nisi u životu radio manje radnih sati i ostvarivao veću osobnu zaradu. Tako da je posve legitimno uštedjeti gdje možeš. U svakom slučaju, baš zato što se ne osjećam bezobzirnim kapitalistom i izrabljivačem, i ja radije štedim na nabavi hardvera i softvera (koristim stare rabljene strojeve dokle god dobro rade, koristimo softver s bitno jeftinijom licencom dokle god nas to ne ometa u poslu), nego na, primjerice, plaćama zaposlenika ili troškovima njihove edukacije, ili putnim troškovima (pa da noće po nekim stvarno čudnim mjestima po kakvima sam ja znao noćiti).
27.11.2024 | 14:29
Norveški princip.
Dok radi, ne mijenja se.
27.11.2024 | 18:42
jura22 kaže:
Norveški princip. Dok radi, ne mijenja se.

Upravo to. Evo, znači mi na Mac Pro starim 15 godina smo već dočekali četvrtu M generaciju! Znači, ne bih se iznenadio da skočim na nešto novo tek kada izađe M5 ili M6!

Ajde, baš ćemo vidjeti koliko će izdržati...
03.01.2025 | 06:40
Naletio slučajno na ovo, možda bude zanimljivo vama veseljacima kaj imate Mac Pro

03.01.2025 | 10:20
A u biti tip nije napravio ništa novo nego je na 5,1 uz Pixlas mod dodao jaku NVIDIA grafičku, a kako za nju nema drivere, to pogoni s Ubuntua. I ok, lijep dokaz što se može, ali to je mogao na bilo kojoj PC kanti, ne treba ti Mac. Mislim da je poanta dogradnji starih Macova da što duže služe - kao Macovi.

BTW evo nas u 16-oj godini!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 10 minuta
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, Anonimci (734)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO