Pristup memorijskoj kartici
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pristup memorijskoj kartici

22.06.2015 | 13:07
Imam sportsku kameru gopro 3+ i unutra je kartica od 16 Gb na koju snimam filmiće i fotke. Kad povežem kameru, onda mogu seliti sve na komp, ali nemam pristup tim fajlima da ih mogu pobrisati nakon toga. Gledao sam u postavkama mi piše read only. Može li se nekako dobiti puni pristup tim datotekama da ih ne brišem ručno iz kamere, jer je to prava gnjavaža. Kamera ima samo dva gumba, pa treba zapamtiti kombinaciju s kojom mogu doći do brisanja, a kad sam isprobavao kameru imam jako puno slika, jer sam isprobavao ono brzo slikanje...24 slike u sec i imam takvih 5-6 slika po 24 skoro istih.
22.06.2015 | 13:14
A da si citac nabavis?
Ja sve radim preko citaca mem. kartica.
Valjda u postavkama treba nesto ukvacicati.
Koji file system je na kartici?
22.06.2015 | 14:36
ty, tog se nisam sjetio...umetnuo micro sd u adapter i puknuo u minija i sad brišem
23.06.2015 | 08:54
A kako prebacuješ iz kamere na komp?
Ja slike prebacujem putem Adobe Bridge-a i imam opciju nešto kao "Delete after import" pa pogledaj da li imaš takvu opciju kod sebe.
23.06.2015 | 10:05
Nemam nikakav program. Kad se spoji kamera iskoči mi Photos i imam opciju import, onih koje nemam u Photos. Druga opcija je da otvorim kameru kao disk i onda iz foldera DCIM izvučem slike, ali nemam dozvolu za brisanje iz tog foldera. Nije mi sad to toliki bed, kad mogu staviti karticu u čitač i od tamo pobrisati ono što mi ne treba
23.06.2015 | 11:25
Moj savjet je preko citaca. Citac je daleko jeftiniji od kamere. Ako nesto zmrdas kod konektora citaca manje boli kupovina novog nega kupovina nove kamere.
23.06.2015 | 11:42
Renzo kaže:
A kako prebacuješ iz kamere na komp?
Ja slike prebacujem putem Adobe Bridge-a i imam opciju nešto kao "Delete after import" pa pogledaj da li imaš takvu opciju kod sebe.

Ima takva ista opcija i u iPhoto, ali meni ne radi. Naime, isto mi se ponaša kartica kao i Cariblancu. Aparat je Nikon Coolpix 8000, ali kartica je read only i kad je turim u ugrađeni čitač od Minija. Moj je princip da svako toliko istovarim (ja ili supruga) cijelu karticu u iPhoto, koji fotke automatski razvrsta u evente i onda je u fotoaparatu formatiram.
23.06.2015 | 19:47
zabac kaže:
Moj savjet je preko citaca. Citac je daleko jeftiniji od kamere. Ako nesto zmrdas kod konektora citaca manje boli kupovina novog nega kupovina nove kamere.

Moram priznat da te nisam razumio u potpunosti. Ne kužim kako bi mogao shebati kameru? Imam micro sd karticu, koju izvadim iz kamere i gurnem je u onaj sd adapter, pa taj adapter puknem u minijev čitač....ne kontam šta bi u ovom postupku moglo krenuti po zlu?
23.06.2015 | 21:02
Žabac ti govori o učestalom korištenju USB konektora kamere u odnosu na čitač. USB je pimplav konektor, osobito micro USB, koji se vrlo lako i brzo rasklima i prestane raditi kako treba. Zato ti je bolje da USB konektor kamere koristiš što manje, što znači da kartice čitaš na drugi način.
23.06.2015 | 21:06
To, to sam mislio.
24.06.2015 | 09:10
Prilicno sam siguran da fotografije sa GoPro mozes prebaciti i bezicnim putem. Istrazi malo u tom smjeru, pa nista ne moras vaditi niti stavljati
24.06.2015 | 09:31
Čovjeku je bio problem u *brisanju* jer mu je tlaka brisati puno fotografija ručno s kamere.
24.06.2015 | 09:47
Pa ako moze copy, moze i move, a samim time i delete

gopro.com/support/articles/how-to-delete...cards-with-hero3plus

Napominjem nemam GoPro, samo mi je cisto logicno da to mora tako raditi.

Moja kamera u DJI drone je jako slicna i podrzava sve to, samo ja ipak vadim karticu. Stvar navike, a vjerojatno je i brzi transfer zato sto imam puno Full HD videa.
24.06.2015 | 09:56
Naravno da imam aplikaciju na mobitelu, gdje imam live-streaming i još podosta opcija s kojim se lako upravljam s kamerom...sad vidim da ima i delete...ty @dlovricu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 2.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO