07.10.2015 | 17:59
Hvala na odgovorima.
zaboravio sam napomenuti. Prije 2-3 tjedna mac je blokirao sam od sebe čim sam upalio chrome. Kada sam koristio safari, nije bilo nikakvih problema.
Nisam vezao taj problem uz ovaj koji imam s white screenom jer sam naletio na negdje na netu da ljudi često imaju probleme s chromom na macu.
@havdic - napravio sam taj reset prema uputama i ništa.
sad sam u fazi u kojoj stvarno nemam pojma što napraviti. treba mi što prije zbog faksa i posla sa strane koji inače radim baš na njemu.
ne znam koja je vjerojatnost da je hard budući da stvarno nisam "mali od kompjutera"
ako bih kupovao hard, uzeo bih odmah neki mali ssd jer mi je nekako od prije u planu malo ubrzati ga i osvježiti. teško mi je riskirat kojih 500-600 kn, a da se na kraju ispostavi da stvar uopće nije u hardu, ali očito ću morati (osim ako me netko ne uvjeri u suprotno danas/sutra).
isto tak ne daje mi se baš ni 200kn da mi ovi u servisu eventualno kažu što mu je jer će me na kraju popravak ispasti više nego što da ga prodam za dijelove, dodam malo više para i kupim noviji polovni.
Dakle, da mi netko jamči da ću s novim diskom i povećanjem rama biti bar malo mirniji, uložio bih bez problema. Sad već toliko glupo meljem da se ni sam ne razumijem, sori.
Čitao sam nekoliko topica o promjeni diska, ali nisam sve skopčao pa ću postaviti nekoliko glupavih pitanja.
Ako se odlučim za novi hard, jel proces promjene kompliciran posao za nekog poput mene? (tip - nikad nisam, bojim se, nek netko drugi, blabla)
Budući da trenutno nisam u zg-u, nešto hitno mogu kupiti iz ovog dućana. Jeli ssd na ovom linku moguće ugraditi na mjesto starog harda prema uputama na drugom linku?
www.ronis.hr/ssd-disk-kingston-120gb-ssd...a-3/0140409/product/
www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+15-Inch...ive+Replacement/1715
I ono što me najviše muči; nakon eventualne fizičke instalacije ssd-a, koji su sljedeći postupci? Samo instalacija sustava ili treba radit još neke druge stvari?
Huh, oprostite još jednom na čudnim pitanjima i mutavom izražavanju, al stvarno sam u škripcu zbog ovog. Hvala.