06.08.2015 | 16:54
otkako sam instalirao OS (10.9.5) na SSD barem jednom tjedno mi se ekran zamrzne i moram restartati komp (na gumb jer ništa na ekranu ne radi).
ima li tko ideju u čemu bi mogao biti problem? bi li clean install svega možda pomogao?
povijest bolesti:
nakon što sam prije nekoliko mjeseci spomenuti SSD stavio, sistem ga nije prepoznavao i nisam ga mogao koristiti. nedavno mi je počeo krepavati HDD i u tom procesu sistem je odjednom prepoznao SSD pa sam na njega instalirao OS (povlačenjem appova i setingsa preko TM-a), a HDD zamijenio novim na koji sam prebacio sve dokumente, a na SSD-u ostavio OS i aplikacije.
pretpostavljam da je inicijalni problem s neprepoznavanjem SSD-a bio vezan za HDD koji je tada već počeo odlaziti, ali zašto se sada nastavljaju ovi problemi?
također, čini mi se da je vrijeme podizanja sistema predugo i da tu isto nešto ne štima. tek nakon 55 sek. se na bijelom ekranu pojavi jabuka i nakon slijedećih 10-ak sek. se sistem digne. taj bijeli ekran bez jabuke mi je čudan i čini mi se da predugo traje.
u pitanju je iMac late 2009 (C2D, 2.66 GHz, 8 GB), OWC 128 GB SSD i WD 1 TB HDD.