13.01.2016 | 12:11
smayoo kaže:
A zašto ti je važno da ti oba diska budu dostupna kao 1 volume? Mislim - koja je prednost u odnosu na to da ti je jedan disk sistemski, a drugi mountan negdje u strukturu direktorija tako da ti je sa stajališta korištenja stvar skoro pa ista, a sa stajališta funkcioniranja je pouzdanija?
Smayo, sto se tice pouzdanosti, sve kloniram preko CCC-a ionako svake nedjelje na 4TB vanjski HD. Tu se ne brinem previse.
Da, znam da cu uskoro morati zveknuti brdo love, za novi MBP, no dotad, ovo bi moglo biti rjesenje za jedno dvije godine. Problem je sto nisam nasao niti jedan SSD sa SATA II od 2 TB, kojega bih jednostavno montirao i tada bi mi bilo sasvim svejedno. Onih sa SATA III ima ali oni ne pasu, (ove godine je najavljen cak i 4TB interni), radi sa 6Gb/sec, tako da, sve u svemu ne „pase“.
S druge strane, zelim da mi BootCamp bude sigurno na drugome SSD-u, jer, ukoliko mi u buducnosti „dosade“ Windowsi ili prestane potreba da budu na istome laptopu, jednostavno ga „zbrisem“ i/ili cak izvadim, bez zabrinutosti „gdje mi je sto“.
Mozda pretjeravam, no eto, tako sam si zamislio.