Problemi sa skidanjem kupljenog Adobe CC paketa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi sa skidanjem kupljenog Adobe CC paketa

• iMo
  • Korisnik
  • 19
23.01.2016 | 14:14
Pozdrav svim "jabučarima"!

Je li netko do sada imao poteškoća sa skidanjem kupljenog Adobe CC paketa?... Ako jest, kako je riješio taj problem?...

Instalacija ide na OS X 10.11.3.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
24.01.2016 | 14:57
Kod instalacije nekih programa iz Adobeova CC paketa, zastoj nastane u fazi "Currently Installing AdobeColorCommonSetRGB" - kod InDesigna na 44%, a kod Photoshopa na 19% instalacijskog procesa.

Tražeći rješenje naišao sam na tekst na donjoj poveznici. Kako na Mac HD doći do mape o kojoj je riječ u tekstu, ako bih istu želio otključati?

AdobeColorCommonSetRGB/Error 1603 installation solution

Napomena: Adobe Illustrator CC 2015 i Adobe Acrobat DC instalirao sam bez poteškoća.
24.01.2016 | 20:27
Ovo su upute za Windows verziju. No, moguće da je i na Macu problem u tome da neki od sistemskih foldera nema ispravne privilegije i da zato installer javlja grešku. Trebalo bi iz konzole utvrditi gdje to zapne, pa onda ručno srediti. No, to je donekle procedura za iskusnije korisnike.

Jednostavniji put bi bilo na tom računalu otvoriti novog korisnika, vjerojatno bi pod tim accountom sve bilo ok.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
24.01.2016 | 22:44
Hvala na savjetu.

A da iznova, na potpuno obrisani SSD iznova instaliram OS X 10.11.3?...
25.01.2016 | 09:39
Ako na računalu nema mnogo toga što treba ponovo instalirati, ako je napravljen backup za bitne stvari, onda je to svakako dobra ideja, pa lijepo početi "na čisto", to je najbolje ako se ima vremena za taj put.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
25.01.2016 | 15:57
Molim, ako mi netko, ukratko, ali po stavkama (fazama) može napisati, kako na MacBook kupljenom s OS X 10.8.5 instalirati OS X 10.11.3 tako da se sve što je bilo na prvom OS-u na SSD-u obriše.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
25.01.2016 | 16:00
... Možda bih jedino želio sačuvati sve kontakte u ADRESARU tako da ih importiram u istu aplikaciju na novom OS-u.

Možda bi bilo lijepo, ali ne i neophodno, ako postoji mogućnost da arhiviram i mail-korespodencije - ali bez TimeMachine!
25.01.2016 | 18:46
Koliko ja znam sve što je u folderu "ime i prezime" je ono što ti treba. Tu se nalaze folderi: Applications, Books, Desktop, Documents ... Tu ti je ono što ti treba i spremaš na vanjslki disk foldere koji ti trebaju. Same kontakte spremaš tako da otvoriš app Contakts i selektiraš sve i odvućeš u neki folder (pazi, svaki kontakt je jedan file i nemoj samo odvući na desktopš jer ako imaš puno kontakata, cijeli desktop ti bude popunilo). Za e-mailove je teže jer uvisno o mail klijentu, radi se drugačije. Ali ako je klijent postavljen da ne briše poriuke sa servera, tada nema brige, ali ako briše, vidi za konkretni klijent kako sačuvati (arhivirati) poruke na sigurno i poslije ih povući natrag.
Recimo za mail.app www.computerworld.com/article/2476339/ma...s-in-apple-mail.html
25.01.2016 | 20:19
Kontakti se čuvaju na iCloudu za sve Apple uređaje, samo treba provjeriti je li sinkano i to je to.
25.01.2016 | 21:28
I za adresar nisi u pravu....

Ako na lijevoj strani kilikneš na "All contacts" i to odvućeš na desktop, to je jedan file (.vcf) Drugo je kad vućeš kontak po kontak ili ih sve selektiraš na desnoj strani, pa vućeš....
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
25.01.2016 | 21:29
... Selektirao sam sva imena/nazive u lijevom stupcu aplikacije CONTACTS (abecednim redom nanizani), zatim sam išao na izbornik FILE / EXPORT / Contacts Archive te otvorio negdje novu mapu i u njoj kliknuo na "SAVE". Dobio sam .abbu file (vidi dolje). Jesu li sada sve adrese u njemu?...

160125bkpAdresaraFOTO.jpg
25.01.2016 | 21:31
To ne znam, ali ako selektiraš na lijevoj strani "All contacts" i to odvućeš gdje već hoćeš, dobiti ćeš .vfc file.

Taj file negdje spremi i kad sve reinstaliraš otvori ga i Contacts app će sve povući nazad
25.01.2016 | 22:22
Moonlike kaže:
I za adresar nisi u pravu....

Ako na lijevoj strani kilikneš na "All contacts" i to odvućeš na desktop, to je jedan file (.vcf) Drugo je kad vućeš kontak po kontak ili ih sve selektiraš na desnoj strani, pa vućeš....

Je usro sam. Jedan je. Na Win ih ima brdo.
25.01.2016 | 22:23
iMo kaže:
... Selektirao sam sva imena/nazive u lijevom stupcu aplikacije CONTACTS (abecednim redom nanizani), zatim sam išao na izbornik FILE / EXPORT / Contacts Archive te otvorio negdje novu mapu i u njoj kliknuo na "SAVE". Dobio sam .abbu file (vidi dolje). Jesu li sada sve adrese u njemu?...

160125bkpAdresaraFOTO.jpg

.vcf ti treba i to mozes bilo u koji program za kontakte odvuci. Ovi nemam pojma sto je. Mozda je OK.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
25.01.2016 | 22:50
... Da, dobio sam ja i .vcf file, samo sam na kraju navedenog postupka postupka izabrao Export vCard umjesto Contacts Archive. I dobio sam ovakvu ikonicu...

160125bkpAdresaraFOTOv2.jpg
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
25.01.2016 | 22:52
... Na komentarima hvala svima koliko vas ima : )
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
28.01.2016 | 08:31
... Još nekoliko dodatnih pitanja.

1. Koliko dugo se može downlodati El Capitan ako je računalo pritom bežično spojeno na internet (downstream 8,4 - 12 Mbps)?

2. Mora li se vidjeti da je crta koja označava postotak downloada puna/tamna kada je download gotov ili se na završetku downloada a na početku raspakiravanja7instalacije crta "isprazni"?
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
28.01.2016 | 09:27
dpasaric kaže:
Ovo su upute za Windows verziju. No, moguće da je i na Macu problem u tome da neki od sistemskih foldera nema ispravne privilegije i da zato installer javlja grešku. Trebalo bi iz konzole utvrditi gdje to zapne, pa onda ručno srediti. No, to je donekle procedura za iskusnije korisnike.

Jednostavniji put bi bilo na tom računalu otvoriti novog korisnika, vjerojatno bi pod tim accountom sve bilo ok.

... Pod novim korisnikom skidanje aplikacija CC paketa prekinulo mi se ranije nego li pod prvim korisnikom.
28.01.2016 | 09:44
iMo kaže:

1. Koliko dugo se može downlodati El Capitan ako je računalo pritom bežično spojeno na internet (downstream 8,4 - 12 Mbps)?

2. Mora li se vidjeti da je crta koja označava postotak downloada puna/tamna kada je download gotov ili se na završetku downloada a na početku raspakiravanja7instalacije crta "isprazni"?

01. ako je to cca 1MB/s download - to ti ispada oko 3,6GB/h (best case). El Capitan je mislim oko 5,75GB download pa računaj. Uz oscilacije unutar 3h bi trebalo biti sve preuzeto.

02. progress bar će se vidjeti i po završetku će se odmah i pokrenuti installer prozor tako da ne možeš falit kada je sve skupa spremno. Dodatno, da, progress bar će nestati kada download završi.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
28.01.2016 | 09:51
Što bi se dogodilo da prekinem internet vezu i opet je uspostavim (kako preporučuju nawww.gottabemobile.com/2016/01/18/common-...itan-problems-fixes/)?... Da li bi on instalaciju započeo iznova ili bi nastavioo gdje je stao?...
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
28.01.2016 | 09:55
rusty kaže:
iMo kaže:

01. ako je to cca 1MB/s download - to ti ispada oko 3,6GB/h (best case). El Capitan je mislim oko 5,75GB download pa računaj. Uz oscilacije unutar 3h bi trebalo biti sve preuzeto.

02. progress bar će se vidjeti i po završetku će se odmah i pokrenuti installer prozor tako da ne možeš falit kada je sve skupa spremno. Dodatno, da, progress bar će nestati kada download završi.

.... Po svemu sudeći proces se zaustavio.

Ako idem iznova to će mi biti drugi puta. Prvi puta sam instalaciju prekinuo nakon obavijesti da Capitana preuzmem s Purchase page. Znači li to App Store ili neku drugu stranicu?...

Prije obje instalacije obrisao sam SSD.
28.01.2016 | 13:18
Hajmo ovako, da ne kompliciraš - a i taj način instalacije je sigurniji.

Skini Combo update odavde:
support.apple.com/kb/DL1859?locale=en_US

Instaliraj.

Jedini je uvjet da već imaš instalaciju na disku. Ako nemaš, jebiga, pokreni App Store i kreni downloadati El Capitan.
Kad se skine, a prije instalacije, povuci si (prekopiraj) iz Applications foldera njegov installer u neku drugu mapu da ne moraš opet skidati.
28.01.2016 | 13:52
Ako ti treba ElCapitan iMo, mogu ti dati pristup pa to skini preko FTPa, ali kao što je Vanjuška napiso moraš imati već instaliran neki OS jer ovo što imam je AppStore instalacija.

Ako si zainteresiran, javi se na PM
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
28.01.2016 | 13:54
... Hvala svima na odgovorima.

Za divno čudo, hvala Bogu, napokon sam uspio skinuti EC!

Download je trajao od 11,15 do 13,25 sati + instalacija oko pola sata.

Hvala na savjetima.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
01.02.2016 | 16:21
... Kako doći do fonta Apple Li Sung (Light) i MS Gothic, koji su nestali iz baze fontova nakon instalacije El Capitana, a koristio sam ih u InDesignu na OS X 10.8.5?... Ne znam zašto, ali ih InDesign nije "povukao" u mapu "Fonts" kod izrade "Paketa" dokumenta pripremljenog za tisak.
01.02.2016 | 16:31
Skini na nekom drugom kompu i instaliraj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO