MSN
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MSN

20.03.2007 | 05:10
helou.

mene zanima koji vi, ako koristite, koristite MSN? Ja sam do sad, evo već 6 mjeseci koristio onaj aMSN, i mogu potvrdit da je to program sa najviše bugova koji sam ja do sad vidio, i svako malo nešto ne radi.

imam intel MB...

neznam, šta se koristi, da čujem?
20.03.2007 | 05:21
microsoft messenger, 6.0.2. nije bilo da sad nikakvih VEĆIH problema...
...presporo izlaze update-ovi
20.03.2007 | 05:35
hvala... evo instalirao sam ga, i sve je to ok, to sam i mislio instalirat, samo... ma ima ta jedna mala sitnica, smeta mi onaj prefix \"windows\"... nekako se sramim, bode u oko

amsn je smeće neviđeno.

ovaj windows je skoro lijep.
20.03.2007 | 05:57
Adium je majka.
20.03.2007 | 06:23
Riba je napisao:
Adium je majka.

bas sam to htio reci.. yahoo, msn, i, i, .... sve u jednom
20.03.2007 | 06:51
još jedan glas za Adium:laugh:
20.03.2007 | 07:02
uf, adium...

evo sad sam ga probao... osim što je stajliš, ima i malo nebuloza...

ne displaya msn commente. se to da rješit? mislim, zvuči ko neš bezveze, al moji čudni prijatelji vole komunicirat preko commenta... jbg

što je s webcamom?
  • User
  • Posjetitelj
20.03.2007 | 07:25
i ja dajem vote za Adium al eto koristim ga samo za ICQ a odvojeno imam Yahoo i Skype. Glavni problem je sto sada Yahoo i MSN mogu komunicirat medjusobno no to se na Adiumu ne da sredit, a i u samom Yahoo/MSN messengeru jos treba ohoho na tome poradit. Dakle moj setup je - Adium za ICQ, Yahoo Messenger za Yahoo/MSN, Skype za Skype
20.03.2007 | 08:19
Sto su tocno MSN \"commenti\"? Zaboravi na webcam i slicno sa Adiumom.
20.03.2007 | 18:47
ja isto dajem glas za Adium, pogotovo ako koristis vise od 2 chat klijenta. nedostataka ima nekoliko, u zadnje vrijeme je postao bugovit tj malo se rusi, no testiram neke extras-e pa je moguce da su oni.

webcam podrska fali jako, i dosta ljudi ceka novi update gdje bi to trebalo biti rjeseno.
ja koristim video preko skype ali mogu reci da radi losije nego msn video, kod skype-a imam delay od 10sec a kod msna ne, ista veza.
20.03.2007 | 19:27
Meni se adium ruši redovito, ustvari nisam ga nikad ni uspio pokrenuti da radi dulje od 2 min! imam skype račun i google talk u ichatu, i to je više nego dovoljno
20.03.2007 | 20:21
Meni se Adium srusi mozda jednom mjesecno, i prtom je non stop ukljucen....nesto ne stima kod tebe, mozda korumpirani preferenci ili slicno.
20.03.2007 | 22:05
tja, meni se adium ne ruši... a diže se kad i stroj i odma prijavljuje msn i google chat account.
+ šaljem pun kua fajlova putem msn accounta.

istina, nema velike animirane emoticonse, winkse i slične gimmickse, al nemam ni ja 16 godina...
20.03.2007 | 22:27
wizzy je napisao:
istina, nema velike animirane emoticonse, winkse i slične gimmickse, al nemam ni ja 16 godina...

Hm, Preferences -> Advanced -> MSN -> Display custom emoticons ?
Iako je ovo za 16 godina istina...
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.03.2007 | 01:40
Glas za Audiuma..
23.03.2007 | 02:12
@riba: ma, znam za to... ali zadnji msn ima još gro predimenzioniranih piz...ja:
images.google.hr/images?hl=hr&q=msn+winks

+ postoje neki king-size emoticonsi koje adium odbija prikazati...

btw, ne znam je li to feature od nedavno, ali ja sam tek nakon zadnjeg updatea skužio opcije \"Hide while Adium is in the background\" & \"Hide the status window when Adium is not active\"...

tja, bitno da sam skužio.
23.03.2007 | 04:10
wizzy je napisao:
@riba: ma, znam za to... ali zadnji msn ima još gro predimenzioniranih piz...ja:
images.google.hr/images?hl=hr&q=msn+winks

+ postoje neki king-size emoticonsi koje adium odbija prikazati...

btw, ne znam je li to feature od nedavno, ali ja sam tek nakon zadnjeg updatea skužio opcije \"Hide while Adium is in the background\" & \"Hide the status window when Adium is not active\"...

tja, bitno da sam skužio.

da, moram priznati da i meni te cake fale, no ako instaliram svaki prog posebno vratit cu se na shemu windowsa, a to bi htio izbjeci.

jel koristis ti taj msn za mac? jel podzran iSight? jesi probao remote assistense?

ajd javi

d
23.03.2007 | 04:38
jos jedan + za audim
23.03.2007 | 07:25
Adium je car.

Sve ostalo je Windows Trash mehno pehno smece :-D
23.03.2007 | 15:44
AL.C. je napisao:
Adium je car.

Sve ostalo je Windows Trash mehno pehno smece :-D

ne mozes tako to gledati.
ako je netko tko ja dosao sa PCa kojeg koristi od malih nogu, i ima brdo klijenata, frendova i ostalih i potrebna mu je kamera i remote assistence sto koristim najvise, onda mu ovakav prelazak na adium koji je minimalan sa opcijama nije tako lagan.

ja sam se preporodio sa adiumom, no opet fale neke prednosti samih programa. ne mozes reci 30tak osoba \"ajd instalirajte skype\", al bi mogao reci prijedjite na Mac

adium je zakon, no da rjese te nedostatke, mislim da bi stvarno bio mrcina
23.03.2007 | 18:09
da, moram priznati da i meni te cake fale, no ako instaliram svaki prog posebno vratit cu se na shemu windowsa, a to bi htio izbjeci.

jel koristis ti taj msn za mac? jel podzran iSight?

aMSN i iSight rade savršeno, barem onda kada aMSN ne odluči biti bugovit.
23.03.2007 | 19:54
dadopg je napisao:

jel koristis ti taj msn za mac? jel podzran iSight? jesi probao remote assistense?

nažalost - ne rabim ništa od navedenog... oldskuler, što ćeš.
23.03.2007 | 23:51
nekuzim...ak ti je do cybera s korisnicima MSN-a, instaliraj Mercury...i problem rjesen.......
25.03.2007 | 19:40
probajte mercury messenger... treba malo navikavanja, ali radi bez ikakvih rusenja.
29.03.2007 | 06:02
nakon ove masovne potrage probao sam sve navedeno...

adium je lijep i stabilan, i to je otprilike sve što imam lijepo reć za njega.

aMSN je jednostavno savršen što se funkcija tiče, al je najnestabilniji i ne samo da se ruši nego zamrzava i to ga uništava.

Mercury koristim trenutačno. ima sve što bi trebao imati, stabilan je no užasno je... neuredan... neznam, nisam još stavljao skinove, al je \"grafičko sučelje\" tako loše napravljeno da se pitaš što je bilo tim ljudima... kažem, nisam još skinove razne stavljao...

Glas dajem definitivno mercury-ju... a i ima toliko dodatnih opcija da te glava zaboli... čak ga je zanimljivo podešavat (ili sam ja to malo čudan)
16.03.2010 | 01:21
Dovoljno je reci da Mercury ima podrsku za webcam
02.11.2010 | 23:04
ekipa, instalirao sam MS Messenger for Mac 8 sa službenih stranica (MacTopia) i imam sljedeće probleme:

- ne mogu promijeniti display picture - sign-in-am se svojom hotmail adresom i zatim niti u gl. prozoru gdje je popis kontakata niti u prozoru pojedinog chata ne mogu promijeniti svoju sliku; pritom uredno vidim slike druge osobe u chatu

- prilikom primanja datoteka (malih, ispod 100KB), iako je podešeno da datoteke spušta u Downloads folder ponekad datoteka uopće ne stigne već samo javi Sender has cancelled File transfer - vidio sam na webu da je to manifestacija nemogućnosti pisanja u taj folder-no kako je to moguće kad sam logiran na macOS kao UserX, pokrenem Messenger kao taj user i fajle se downloadaju u Downloads folder tog UserX?

- nakon sing-in, redovno iskoči prozor sa nekom Firewall opcijom - Do you accept incoming connections ... tom prilikom upišem admin credentials i Allow - je li moguće ovo negdje konfigurirati pa da više ne pita za taj program pri svakom Sign-Inu?

Još par info:
pokušavam koristiti Messenger 8 kao limited macOS user (dakle nije admin account) i ima uključen FileVault ako to ima ikakvog utjecaja.

Primijetio sam da ako se logiram sa admin accountom na mbp, i pokrenem Messenger, tada mogu promijeniti sliku.

Vjerujem da su problemi na koje nailazim uzrokovani pravima pisanja/čitanja koje valjda taj limited user nema. Sad, gdje i kako promijeniti ta prava? Također, kako npr. dok sam logiran kao UserX (limited) pokrenuti samo Messenger kao admin? No ne fast user switchingom već baš unutar logina kao UserX - neki najbliži ekvivalent RunAs opciji u windowsima?

Svaki savjet je dobrodošao jer mi sam OS X nije dovoljno poznat, posebice korištenje istog programa - MS Messenger 8 for Mac - kroz admin account i kroz limited account.

Sažetak - želim koristiti MS Messenger 8 for mac sasvim funkcionalno, logiran na mbp limited accountom sa FileVaultom uključenim. I da pritom Messenger radi jednako (može pristupiti svim potrebnim resursima) kao i admin account.
02.11.2010 | 23:18
Nudi li Microsoftov MSN messenger išta što ne nudi Adium? Jer ako ne, pusti se ćorava posla i koristi Adium. (www.adiumx.com)
02.11.2010 | 23:43
Dobar je Adium, samo što mi svaki put nakon nekog vremena pola poruka prestane dostavljat. I novi microsotf msn je dobar, jedina moja zamjerka je što ljudima koji su apper offline ne mogu slati poruke, nudi mi jedino pociju da im pošaljem mail. :/
02.11.2010 | 23:48
Znam da nije izravno vezano za temu, ali ja sam u posljednjih godinu dana postao prisiljen rijetko pokretati Adium, jednostavno predstavlja preveliku distrakciju ako pokusavas nesto napraviti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 42 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Riba, stefanjos, VanjusOS, vicko, Anonimci (839)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO