02.11.2010 | 23:04
ekipa, instalirao sam MS Messenger for Mac 8 sa službenih stranica (MacTopia) i imam sljedeće probleme:
- ne mogu promijeniti display picture - sign-in-am se svojom hotmail adresom i zatim niti u gl. prozoru gdje je popis kontakata niti u prozoru pojedinog chata ne mogu promijeniti svoju sliku; pritom uredno vidim slike druge osobe u chatu
- prilikom primanja datoteka (malih, ispod 100KB), iako je podešeno da datoteke spušta u Downloads folder ponekad datoteka uopće ne stigne već samo javi Sender has cancelled File transfer - vidio sam na webu da je to manifestacija nemogućnosti pisanja u taj folder-no kako je to moguće kad sam logiran na macOS kao UserX, pokrenem Messenger kao taj user i fajle se downloadaju u Downloads folder tog UserX?
- nakon sing-in, redovno iskoči prozor sa nekom Firewall opcijom - Do you accept incoming connections ... tom prilikom upišem admin credentials i Allow - je li moguće ovo negdje konfigurirati pa da više ne pita za taj program pri svakom Sign-Inu?
Još par info:
pokušavam koristiti Messenger 8 kao limited macOS user (dakle nije admin account) i ima uključen FileVault ako to ima ikakvog utjecaja.
Primijetio sam da ako se logiram sa admin accountom na mbp, i pokrenem Messenger, tada mogu promijeniti sliku.
Vjerujem da su problemi na koje nailazim uzrokovani pravima pisanja/čitanja koje valjda taj limited user nema. Sad, gdje i kako promijeniti ta prava? Također, kako npr. dok sam logiran kao UserX (limited) pokrenuti samo Messenger kao admin? No ne fast user switchingom već baš unutar logina kao UserX - neki najbliži ekvivalent RunAs opciji u windowsima?
Svaki savjet je dobrodošao jer mi sam OS X nije dovoljno poznat, posebice korištenje istog programa - MS Messenger 8 for Mac - kroz admin account i kroz limited account.
Sažetak - želim koristiti MS Messenger 8 for mac sasvim funkcionalno, logiran na mbp limited accountom sa FileVaultom uključenim. I da pritom Messenger radi jednako (može pristupiti svim potrebnim resursima) kao i admin account.