01.11.2007 | 19:47
pozdrav znancima i znalcima nakon podužeg vremena, i opet s \"fotopitanjem\"
dva su pitanja, odnosno dva moguća rješenja mojeg \"problema\" - treba mi dcraw, ali s točno određenom naredbom.
jedan je način da nekako kompajliram (jel to uopće pravilan izraz?
) dcraw na svojoj kanti… ali kako? s čime? (hitil sam pri zadnjem čišćenju devtoolse jer sam odustao od bilo čega vezanog uz programiranje osim php-a) a potom iz terminala konvertirati slike što nije težak posao, ali nija baš lagodan i totalno je \"userunfrendly\".
drugo bi rješenje bilo mrakača, ali kako nikada nisam smogao vremena za proučit domaće razvojne alate, tako to sam ne bih znao izvesti… složit drag-n-drop aplikaciju za te posebne konverzije.
ima li među vama nekoga tko bi mogao i uz kakvu razumnu naknadu htio načinit aplikaciju iz
dostupnog koda s naredbom
dcraw -d -r 0.9, 1.06, 1.13, 1.05 -b 0.85?
(da znam načina kako do dcraw funkcija kroz php, služil bih si sam na localhostu neku skriptusu, oke, ne bas drag-n-drop, ali ne ni puno dalje. ali fakat nemam pojma. naredba koju sam spomenuo služi da se izbjegne uobičajeno rg/gb spajanje iz raw slike i dobije cb slika četvreostruke razlučivosti. no, nemojte se odmah poveselit da se to može sa svakim digitalnim fotoaparatom - tek s onima koji su konvertirani na apsolutno infracrveno područje…)
danke unaprijed,
janko