Mail klijent za MAC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mail klijent za MAC

19.06.2024 | 19:42
Pozdrav svima,

s obzirom da sam od skoro Mac user, imam par stvari koje me još muče, a jedna od njih je mail...

S obzirom da sam uključen u poslovanje 3 firme, stoga ima tu dosta i mailova, ukupno 10 ak (ne koriste se svi stalno, u njima su i info@...)
Koji klijent za mail koristite? Na windowsu sam koristio Spark i Outlook.
A sada mi je Outlook radio na Mac, i evo vec dva dana samo ne dolaze mailovi, ili dođu nakon 3h...

Spark funkcionira ali me zanima i vaša mišljenja. Spark mi nije toliko pregledan, ako mi dođe mail i ode u neželjeno moram za svaki mail otvarati njegov junk folder..

Hvala svima
19.06.2024 | 19:46
Spark nije mail klijent. Svi mailovi koji se prikazuju u Sparku prolaze preko Spark servera. Neprihvatljivo u smislu zaštite podataka.

Jesi li probao Mail.app (stock aplikaciju) pa ti nije odgovarala, ili je nisi probao jer si navikao na Outlook, ili nisi ni znao da postoji?
19.06.2024 | 20:00
Znam za nju, ali je nisam probao jer sam navikao na outlook.. Misliš da je ok s toliko mailova?
19.06.2024 | 20:48
Ja sam ti bio godinama na Spark i vratio se na Apple Mail. Radi odlicno, vjeruj mi.

Setup sa 3-4 razlicita mail accounta, nikakvih problema nemam.

Probaj, paralelno sa Spark/Outlook. Nista te ne kosta.
19.06.2024 | 21:33
gladhr2 kaže:
Znam za nju, ali je nisam probao jer sam navikao na outlook.. Misliš da je ok s toliko mailova?

NE da je OK, nego je neusporedivo upotrebljiviji od Outlooka (koji je uobičajeno Micro$oft bloatware $ranje).

Ja imam 5 IMAP accounta, dva vrlo "teška" i tri bitno manja. Evo kako izgledaju ova dva teška:

Slikazaslona2024-06-19u22.30.55.png

Slikazaslona2024-06-19u22.31.28.png
20.06.2024 | 06:44
Sinoć sam malo iskoristio vrijeme da unesem sve u Apple Mail, i za sada mi je clean, leži, danas ću vidjeti malo detaljnije kroz dan, ali sve se synca bez problema i delaya.

Zna li netko ako ima neka user friendly app ili nešto za HTML potpis? Da li ga apple mail uopće podržava?
20.06.2024 | 06:53
Jesu li ugradilii opciju u Mailu da se attachirana slika (jpg,png...) ne prikazuje u bodiju... da stoji negdje kao attach ikona?
20.06.2024 | 07:25
Tito kaže:
Jesu li ugradilii opciju u Mailu da se attachirana slika (jpg,png...) ne prikazuje u bodiju... da stoji negdje kao attach ikona?

Čini se da nisu

Ja koristim mail.app za privatne mailove (imam 3 googlova, jedan mail.com i naravno me.com i icloud.com i nikad problema nikakvih.
U jednom periodu čak sam složio i službeni (exchange) mail i to je radilo.

No, zbog praktičnosti jer nam je cijela firma na outlooku, koristim i ja outlook i nemam s njim problema.

Znači, kod mene mail.app i outlook, radi dobro i pogotovo skrećem pažnju na search, za njega i ja (kao što je smayoo jednom rekao) isto imam samo riječi pohvale. Puno ubrzava i olakšava povezivanje komunikacija.
20.06.2024 | 08:54
gladhr2 kaže:
Sinoć sam malo iskoristio vrijeme da unesem sve u Apple Mail, i za sada mi je clean, leži, danas ću vidjeti malo detaljnije kroz dan, ali sve se synca bez problema i delaya.

Zna li netko ako ima neka user friendly app ili nešto za HTML potpis? Da li ga apple mail uopće podržava?

Nisam nikad to probao, niti trebao. Sad sam išao pogledati, ovako letimično, rekao bih da HTML formatirani potpis nije podržan u Apple Mailu. Samo običan, goli tekst.
20.06.2024 | 10:23
Jel ovo '
www.hubspot.com/email-signature-generato...l-signature-mail-mac
hm... ne čini mi se baš jednostavno !
20.06.2024 | 15:33
gladhr2 kaže:
S obzirom da sam uključen u poslovanje 3 firme, stoga ima tu dosta i mailova, ukupno 10 ak (ne koriste se svi stalno, u njima su i info@...)
Koji klijent za mail koristite? Na windowsu sam koristio Spark i Outlook.
A sada mi je Outlook radio na Mac, i evo vec dva dana samo ne dolaze mailovi, ili dođu nakon 3h...

Spark funkcionira ali me zanima i vaša mišljenja. Spark mi nije toliko pregledan, ako mi dođe mail i ode u neželjeno moram za svaki mail otvarati njegov junk folder..

Mailmate!
20.06.2024 | 21:21
U prvi mah sam pročitao "Mali Mate"
Riba, hvala što si mi skrenuo pažnju na Malog Matu, djeluje zanimljivo. Moram se organizirati da ga probam.
22.06.2024 | 12:38
Mail app je pobjednik definitivno, jedina loša stvar je što sam na Androidu i tamo ga nema za sad spark koristim na telefonu ali mi ni on nije omiljena opcija...

Apple mail podržava i sliku i sve u potpisu, nije nužno html ali funkcionira
22.06.2024 | 12:49
Ja sam dugo koristio Postbox za koji sam kupio lifetime licencu i pruzao mi je sve sto mi treba. Na Mailmate sam naletio u ranim danima i pratio njegov razvoj, i u jednom trenutku platio licencu i preselio se na njega nakon nekoga vremena. MailMate je brz i nastoji se striktno drzati standarda.

Mailmate ima subscription licencu na koje imam veliku averziju ali sam shvatio da to nije slucaj ako se ne radi o korporaciji vec o individualnom developeru, a pogotovo ako se radi o nekome tko podijeli hrpu tehnickih informacija na svom blogu i odgovara na mail isti dan. Benny (autor) je promptno rjesavao probleme koje su podmetali google sa Gmailom ili Apple se maOS updateima koji bi nesto razbili a kada sam imao rijetku situaciju da mi treba pomoc, dobio bih odgovor mailom isti dan, a ponekad i custom build samo za mene. Meni je to jako bitno jer dosta ovisim o emailu, rizik je da Bennyja sutra zgazi auto ispred kuce. Moguce je da MailMate postane open source jer je s vremenom covjek popeglao sve, a email protokol nije nesto sto se mijenja i razvija.
22.06.2024 | 12:50
gladhr2 kaže:
Mail app je pobjednik definitivno, jedina loša stvar je što sam na Androidu i tamo ga nema ???????? za sad spark koristim na telefonu ali mi ni on nije omiljena opcija...

Za Android apsolutna preporuka za Aquamail.
22.06.2024 | 20:37
Meni je apsolutno prihvatljivo i, štoviše, smatram moralnom obvezom podržati takve autore redovitim plaćanjem (mjesečnim ili godišnjim) ako koristim njihov softver ozbiljno.
25.06.2024 | 18:43
Sad kad sam se adaptirao na Mac i Apple mail postoji li neka opcija da sve mail pretince iz aplikacije apple mail na macbook pro, kopiram u aplikaciju apple mail na mac mini, da ne moram za svaki mail unositi password i podatke, signatures,...?
25.06.2024 | 19:17
Migration Assistant ti prenese sve (instalirane aplikacije, sva podešenja, dokumente) pa i mail accounte. Ali, ako ti to ne odgovara, sva podešenja Mail.app aplikacije se čuvaju u .plist datoteci, kao i za sve druge aplikacije. Točna lokacija te pliste mijenja se ovisno o verziji OS-a. Kod mene (macOS Sonoma) nalazi se u

~/Library/Containers/com.apple.mail/Data/Library/Preferences

Kopiraj gornji tekst, otvori Finder, tipkaj shift + cmd + G (kao "go to folder") i paste.

Datoteka koju trebaš prekopirati je

com.apple.mail.plist

PAZI!!
Nemoj to raditi ako nemaš potpuno jednake verzije macOS-a i Mail.app na oba maca!
Također, svakako pospremi nekamo backup originalne pliste prije nego je pregaziš donesenom.
Naravno, prije nego kopiraš tu datoteku, quitaj Mail.app na odredišnom macu.
26.06.2024 | 11:46
Bilo mi je lakše iskuckati ih sve opet
26.06.2024 | 16:45
25.07.2024 | 08:24
U početku mi je sve funkcioniralo super, i sada mi se u zadnjih par dana stalno događa da mi hotmail računi u mail app na macu odu kao offline odnosno da me traži lozinku stalno, i izgleda mi ovako kao na slici koju sam priložio..? Zna li itko rješenje? s tim da mi se ponekad uopce ne zeli prihvatiti lozinka?
Screenshot2024-07-25at09.21.32.png
25.07.2024 | 10:32
Na slici koju si priložio se ne vidi ništa (čudno je izrezana).
Jesi li negdje gdje inače nisi pa se spajaš na internet nekako drugačije? Radi li ti hotmail kroz browser normalno? Nije ti došlo vrijeme za obaveznu promjenu passworda pa te server odbija? Da nisi uključio 2FA nehotice?
25.07.2024 | 11:46
Klasična MS sr…a:) Imao sam negdje početkom ove godine isti problem, samo sa "outlook.com" računom, isto na Mail app na Macu. Iako taj račun uopće ne koristim, ili vrlo rijetko, išao sam istraživati.

1. Pokušaj se pomoću web preglednika ulogirati na svoj MS account, provjeri tamo sve svoje podatke i izbriši, tj. promijeni postojeći password u neki novi. Odlogiraj se i ulogiraj ponovno, sa tom novom lozinkom.

2. Ažuriraj sve to i u Mail app na Macu.

3. Sada bi trebalo raditi te primati i slati poruke bez obavijesti o upisivanju lozinke. Pošalji ili primi koji probni mail, na Macu.

4. Ponovi sve iz koraka 1, samo sada mijenjaš ovu novu lozinku u onu svoju staru, koju si izbrisao, ako je baš želiš zadržati.
25.07.2024 | 12:01
Događa mi se na 3-4 hotmail računa. Na svima je ista stvar. Mac mini u uredu spojen uvijek na LAN, a laptop ili u uredu ili kući na Wifi samo na mail app na ta dva uređaja. Spark na mobitelu i outlook na sluzbenom rade savrseno sa tim mailovima..

2FA nije upaljena
-nije ni lozinka potrebna promjena, odnosno hotmail nikad ni ne traži to
- kroz web browser radi uredno kao i na ostlaim kklijentima
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 37 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO