31.10.2024 | 18:11
Ja na iphoneu koristim aplikaciju CamScanner. Koristi fotku iz galerije ili direktno s fotoaparata. Ako je papir slikan na dobro kontrastiranoj pozadini, sam će prepoznati rub papira i napraviti orto-transformaciju. Također ima dobre filtre za boje - originalne boje, tzv. "magic color" (reducirana paleta, pokušava "pogoditi" originalne boje dokumenta), grayscale, crno-bijelo i automatski može obraditi "batch fotografija" (više stranica u jedan dokument).
Ja plaćam za premium funkcije jer se pokazao boljim od bilo kojeg profesionalnog skenera kad je trebalo skenirati kćerine crteže za prijemni ispit na studij arhitekture (puno nježnih nijansi sive boje, crtano olovkom). Davor s profesionalnim photoshopom nije uspio postići bogzna što jer je flatbed skener bio nedovoljno osjetljiv, a ovaj softver plus iphone 13 kamera je napravio super posao.
Međutim za ovakve dokumente kakvog si pokazao ti je i besplatna varijanta dovoljno dobra ako ti ne smeta "watermark" na rubu izlaznog PDFa ("Scanned with CamSCanner" ili tako nešto).