Preporuka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka

04.11.2024 | 19:03
Pozdrav cijeloj ekipi!

Kupio sam novi Mac mini M4.
Za početak ću instalirat Affinity(Desigber, Photo i Publisher) jer imam licencu za Win i Mac.
Moje pitanje je ima li Mac neke programe tipa Filmora?
Kolike su cijene takvih software-a, iskreno kupiti sve software-e za Mac i Win, neće ići tako lako jer su skupi, volio bi čuti vaše mišljenje koji software može biti dobar kao Filmora?
04.11.2024 | 20:10
pontmax1 kaže:
Moje pitanje je ima li Mac neke programe tipa Filmora?
Kolike su cijene takvih software-a, iskreno kupiti sve software-e za Mac i Win, neće ići tako lako jer su skupi, volio bi čuti vaše mišljenje koji software može biti dobar kao Filmora?

Na brzinu sam bacio oko na Filmoru, cini mi se da bi besplatni iMovie bio zamjena za to?
04.11.2024 | 20:58
Profići bi rekli samo: www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve

I besplatan je. Mislim da se tek za 4K movie plaća.
05.11.2024 | 13:41
Moj glas isto ide za Davinci Resolve. Besplatan, a moćan.
05.11.2024 | 14:13
Davinci, nemas sta dalje razmisljati! Nije jednostavan kao Filmora ali u njemu mozes napraviti doslovno sve sto ti treba. Minus je sto mozda nije tako user friendly i jednostavan kao Filmora (to mi je kcer jednom koristila za neki skolski projekt pa sam se malo igrao) ali Resolve koriste profici u video industriji i jako je napredovao u zadnjih 10tak godina i postao puno jednostavniji za pocetnike. Moj prvi doticaj sa njim je bio tamo negdje 2010te (verzija 7 ako se dobro sjecam) kada ih je preuzeo Blackmagic i tu je jos bio poprilicno kompliciran i koristio se samo za color grading i znam da sam muku mucio kako opce importirati file unutra. Sada ima sve od montaze, gradinga, sound mixera, fusion za vfx...
05.11.2024 | 23:54
Hvala, da imam DeVinci Resolve besplatnu verziju na PC-u ... a onda je to ok!
06.11.2024 | 16:36
Slucajno naletio, pa Filmora postoji i za macos, evo je u Apple App Storeu:

Screenshot2024-11-06at15.34.45.png
06.11.2024 | 17:04
Mislim da se dugoročno isplati uložiti vrijeme u DaVinci Resolve i naučiti raditi.
Cijena je na njihovoj strani.
06.11.2024 | 18:42
Final Cut Pro pa dva mjesta prazno pa stavite onda sto zelite ispod
06.11.2024 | 19:28
FCP je besplatan?
06.11.2024 | 19:46
jura22 kaže:
FCP je besplatan?

Covjek nije napisao da trazi besplatan program.

Niti Filmora nije besplatna. Kosta $40-50 godisnje, sto je jos gori deal od one time payment za FCP.

Na kraju dana, iMovie jeste besplatan, ako je to kljucna karakteristika...
06.11.2024 | 20:56
FCPX se može probati na 90 dana. Priča se po internetu da se taj trial može obnoviti jednom linijom u Terminalu do u nedogled. Ali skrećem s teme.

Premiere pro ne valja radi pretplate, ali je super jer imaš masu tutoriala.
Resolve je u suštini besplatan, ali ipak značajno manje popularan.
FCPX bi trebao biti go to sotfware čisto jer najbolje radi na Macu, pogotovo za početnike. Ja na osnovnom M1 airu režem 4k videe.
06.11.2024 | 21:19
ammadeus kaže:
FCPX se može probati na 90 dana. Priča se po internetu da se taj trial može obnoviti jednom linijom u Terminalu do u nedogled. .

Ovo isto se može i za Logic Pro, ako nekome treba. Jako jednostavno i sigurno. Ali osobno iz etičkih razloga podržavam samo kod onih koji ne zarađuju ovim softverima. Ako s njima radite prihod, molim platite / kupite, jako brzo se isplate.
07.11.2024 | 14:02
Osim beskonacne trial varijante koja funkcionira, postoji i ova ponuda direktno od Apple.

Za $200 dobijete cijeli Apple budle koji ukljucuje FCP, Logic i jos par alata.

Tako da nije losa varijanta utaliti se s nekim glazbenikom popola

www.apple.com/us-edu/shop/product/BMGE2Z...bundle-for-education

Za mene je grijeh na Macu koristiti bilo sta drugo osim FCP za obradu videa. To jednostavno radi savrseno na 90% Mac racunala.

Uz nekoliko MotionVFX plugina, covjeku nista drugo ne treba...
07.11.2024 | 16:08
Imas i CapCut

apps.apple.com/us/app/capcut-video-editor/id1500855883

Makar bih se slozio sa kolegama vezano za Resolve, to je ultimate komad softvera, ali realno ogromni overkill za neke jednostavne projekte i pocetniku moze biti poprilicno "intimidating" pri prvom pokretanju
08.11.2024 | 15:50
Ja imam lifetime licencu za Filmoru i stvarno ima i za OS!

Ali već kad sam naručio Mac Mini M4, volio bih znato što ljudi koriste na Mac-ovima, koji alat je najbolji.
Sigurno neću raditi video za Alien-a ali ipak i bolje pitati nego platiti pa se pokajati.
08.11.2024 | 16:07
DaVinci je badava zauvjek.
Meni je kompliciran, iMovie je meni dovoljan.
08.11.2024 | 16:10
Sve što ti treba za obradu kućnih video snimaka dolazi uz Mac, mislim na iMovie, za zvuk je tu Garage Band. Jedino im fali još aplikacija koja dolazi uz Mac za obradu fotki, naravno, ne na profesionalnoj razini kao recimo Photoshop, ali ionako postoje alternativna rješenja.

Vrijedi se poigrati sa aplikacijama koje dolaze uz Mac, nisu za odbaciti - ljudi ne računaju na to kad kupuju Mac, da dobivaju besplatni OS + kvalitetne aplikacije za obradu zvuka i videa i još štošta.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno
  • kupus: tako da odi na istyle.hu
  • kupus: nema apple storea u mađarskoj, istyle je tamo glavni.
  • zvone: razumijem mađarski pa zato pitam.
  • zvone: Ma naravno da sam išao na apple.hu ali ne razumijwm
  • kupus: sa*
  • kupus: pardon, par eura je skuplje ali to bi te se dostavom ispalo tu negdje.
  • kupus: hr trgovina, besplatna dostava, još je i jeftinije nego u mađarskoj
  • kupus: [link]
  • kupus: tražiš mac mini? probaj ovdje
  • drlovric: Da probas apple.hu :/
  • zvone: Da li šalju u hr i da li imaju website na engleskom?
  • zvone: Netko je ovdje spominjao mađarski apple.
  • drpongrac23: Rekao mi jedan - kad u restoranu vidiš kockaste tanjure, BJEŽI VAN!!!
  • drpongrac23: @JOHN - pogotovo teleća đigerica!!! i sve ostalo što si naveo!!!
  • JOHN: :)
  • JOHN: Možemo mi pričat o xy fensi švensi jelima, ali nema ništa do ribe, čevapa, stejkića, đigerice i dobre sarme
  • drpongrac23: @smayoo - vidi pod "Pozdrav iz kužine" :)
  • cariblanco: Dobra ideja, kiseli kupus i visoki C :)
  • smayoo: Dakle, predobro jutro svima! :D
  • smayoo: Jutro ne da je dobro, nego je fantastično! Petak, sunce, bura, puna pluća zraka i još smo za doručak imali prvi ovosezonski kiseli kupus! :D
  • Zdravac: Yes, petkom raspoloženje raste progresijski! :)
  • JOHN: Jutro svima! Zato jer je petak ili? :)
  • Bertone: Jutro i tebi :)
  • Zdravac: :) jutro svima!
  • zvone: Poslao sam im upit da vidim da li je to bug ili feature. :-)
  • Bertone: Možda im je novi izgled/raspored složio Apple AI,... njemu sve logično i jednostavno, nama sve nelogično i nepregledno :D
  • zvone: Trebao im je cijeli dan da downgrejdaju website…
  • Piko: pola konfiguracija kojih ima na Apple.com nema .... npr. ne možeš konfigurirati Air sa 2TB diska ....
  • zvone: Ne znam da li se radi o izbjegavanju sniženja cijena strojeva sa 16GB memorije? ????
  • zvone: Ne znam čemu sve to. Do sad je funkcioniralo. Sad ne.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO