Koji program je naj za čišćenje Mac Mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji program je naj za čišćenje Mac Mini

13.11.2024 | 21:03
Pozdrav,

Meni je ovo jako važno jer mrzim nakupljeno smeće sa neta, koji program preporučujete za čišćenje Mac Mini-a, npr. CCleaner?

I kako čistite Mac Mini od prašine svako toliko, ja PC čistim često jer kupi puno prašine, dali samo ispušete sa donje strane Mac Mini-a ili?

Hvala na svakom savjetu!
13.11.2024 | 21:06
Ja volim jednostavan i brz Disk Diet.
14.11.2024 | 17:22
dpasaric kaže:

Na koji način određuje što će očistiti/obrisati?
Odnosno, kako znaš da ne obriše nešto što ne treba?
Hvala.
14.11.2024 | 17:39
jura22 kaže:
dpasaric kaže:

Hvala.

Pa napisao sam ali možda nedovoljno precizno šzo je sasvim ok.

1. Koja je dobra aplikacija za čišćenje Mac Mini-a operativnog sustava od smeća skupljenog surfanjem po internetu ... kao što je CCleaner na Windows-ima. Kako zna: www.ccleaner.com/ccleaner-mac

2. Budući da prašina ulazi u svako računalo(laptop, PC ...) kako čistite mac mini od prašine koja se nakupi tokom vremena. Primjer, PC trebaš čistit jer prašina se nakupi na skoro sve komponente od ventilatora, hladnjaka od procesora, grafičke ... a i samo kućište bude prašnjavo te se svako toliko mora očisti.

Nadam se da je sada malo bolje objašnjeno!

Hvala
14.11.2024 | 18:29
Pitao sam Davora jer vjerujem da je proučio programe.
Pošto onaj koji je spomenuo, nešto košta, nema mi smisla plaćati i vidjeti da ne valja.
Bude se Davor javio.

Ja čistim s "magičnom krpom", a za mrlje imam neki sprej ali uvijek sprejam po krpi, a ne po kompu.
14.11.2024 | 18:31
jura22 kaže:
Pitao sam Davora jer vjerujem da je proučio programe.
Pošto onaj koji je spomenuo, nešto košta, nema mi smisla plaćati i vidjeti da ne valja.
Bude se Davor javio.

Ja čistim s "magičnom krpom", a za mrlje imam neki sprej ali uvijek sprejam po krpi, a ne po kompu.

Hvala na brzom odgovoru, dali se unutar Mac mini-a nakuplja prašina, treba li to čistiti(ispuhivati kao kod PC-a)?
14.11.2024 | 19:12
pontmax1 kaže:
2. Budući da prašina ulazi u svako računalo(laptop, PC ...) kako čistite mac mini od prašine koja se nakupi tokom vremena. Primjer, PC trebaš čistit jer prašina se nakupi na skoro sve komponente od ventilatora, hladnjaka od procesora, grafičke ... a i samo kućište bude prašnjavo te se svako toliko mora očisti.

Dok sam zivio u pustinji prasina i pijesak su mi iz guzice i usiju izlazile a da jadnog Mac Proa ne spominjem, pa sam nabavio heavy duty alat. Ako ne pazim lete papiri po sobi, ali nakon prvog neugodnog iskustva ispuhivanje radim vani. Apsolutna preporuka, jedino treba s necim fiksirati ventilator od hladnjaka jer ga ovo moze tako zavrtiti da ce mu prosvirati lezajevi.

IT-Dusters-CompuCleaner-Original-Electric-Air-Duster-Blower-for-PC-Laptop-Console-electronics-and-Home-Cleaning-PC36-816.jpg

itdusters.com
14.11.2024 | 20:32
jura22 kaže:
dpasaric kaže:

Hvala.

Pregledao sam gomilu tih softvera i generalno sam alergičan na one koji instaliraju neka rezidentna čudesa "da paze" i slično. Ovo je malen spartanski program koji sigurno neće pobrisati nešto što ne treba jer uglavnom čisti logove i cache koji se nakupi. Više od toga meni i ne treba, ne zadire u instalacije samih aplikacija, jer to i ne može znati, a uostalom to je na Macu uglavnom jednostavno - baciš app i pogledaš ima li možda još nešto u Application Support, ako nema, to je to. Disk Diet koristim valjda deset godina i nisam nikada imao neki problem.
14.11.2024 | 23:51
Riba kaže:
pontmax1 kaže:

Dok sam zivio u pustinji prasina i pijesak su mi iz guzice i usiju izlazile a da jadnog Mac Proa ne spominjem, pa sam nabavio heavy duty alat. Ako ne pazim lete papiri po sobi, ali nakon prvog neugodnog iskustva ispuhivanje radim vani. Apsolutna preporuka, jedino treba s necim fiksirati ventilator od hladnjaka jer ga ovo moze tako zavrtiti da ce mu prosvirati lezajevi.

IT-Dusters-CompuCleaner-Original-Electric-Air-Duster-Blower-for-PC-Laptop-Console-electronics-and-Home-Cleaning-PC36-816.jpg

itdusters.com

OK, to sam I mislio, ja imam sličan uređaj koji sa jedne strane usisava a sa druge puše. Dobra stvar je ta da mu je snaga puhanja točno za računalo, ni jako, ni slabo.
Svakako hvala na odgovoru!
14.11.2024 | 23:54
dpasaric kaže:

To ću I uzeti. Takvi programi su za mene "pod muß"
15.11.2024 | 11:23
dpasaric kaže:
jura22 kaže:
dpasaric kaže:

Hvala.

Pregledao sam gomilu tih softvera i generalno sam alergičan na one koji instaliraju neka rezidentna čudesa "da paze" i slično. Ovo je malen spartanski program koji sigurno neće pobrisati nešto što ne treba jer uglavnom čisti logove i cache koji se nakupi. Više od toga meni i ne treba, ne zadire u instalacije samih aplikacija, jer to i ne može znati, a uostalom to je na Macu uglavnom jednostavno - baciš app i pogledaš ima li možda još nešto u Application Support, ako nema, to je to. Disk Diet koristim valjda deset godina i nisam nikada imao neki problem.

Davore, ajd samo da provjerim.

Prvo, koliko to košta? U App store piše 3,99€. Na njihovom webu piše 4,25€, a kad se downloada i pokrene besplatni trial (15 pokretanja, max 1GB čišćenja po pokretanju), onda tamo piše 10,nešto €, 50% popust, 5, nešto €. WTF? Koliko si ga ti platio? Ne znam kako ti, ja sam automatski nepovjerljiv kad vidim tako nešto.

Drugo, nije točno da da nema rezidentna čudesa "da paze". Evo se instaliralo upravo takvo što:

Slikazaslona2024-11-15u11.20.02.png

Je li to uopće isti softver ili samo ima isto ime?
15.11.2024 | 12:01
Je to je taj softver, ja sam ga kupio toliko davno da nemam pojma koliko sam ga platio, ima taj neki dio koji starta kod logina, ali to se koristi samo kada se pokrene app, nije nigdje u menu baru niti u procesima zauzima resurse, vjerujem da je to samo onoliko koliko je potrebno da se omogući pristup (naravno traži admin password pri tome) na dijelove diska koji su pod admin zaštitom - jer neke druge intervencije on niti ne radi.
15.11.2024 | 12:14
Pogledaj je li DaisyDisk zadovoljava tvoje potrebe, ja ga koristim kad mi nekad zatreba očistiti nešto prostora, ne radi automatski nego mi po strukturi pokaže zauzeće prostora i ručno mogu maknuti ako što treba. Ima lifetime licencu za 9,99€
15.11.2024 | 13:46
4.24$ sam patio disk diet.
15.11.2024 | 15:14
pontmax1 kaže:
4.24$ sam patio disk diet.

Ja obično patim džabe. I uzalud.
(sorry, morao sam!)

Bagatela cijena!
15.11.2024 | 15:45
imenso kaže:
Pogledaj je li DaisyDisk zadovoljava tvoje potrebe, ja ga koristim kad mi nekad zatreba očistiti nešto prostora, ne radi automatski nego mi po strukturi pokaže zauzeće prostora i ručno mogu maknuti ako što treba. Ima lifetime licencu za 9,99€

Daisy Disk je sjajan softver, mada je on više za ciljane akcije čišćenja ili kada se ima neki ozbiljan problem, nije za rutinsko metlanje po disku!
15.11.2024 | 15:57
dpasaric kaže:
Daisy Disk je sjajan softver, mada je on više za ciljane akcije čišćenja ili kada se ima neki ozbiljan problem, nije za rutinsko metlanje po disku!

Slažem se, mada se do onog što on pokaže može i 'pješke' nekako je jednostavnije da on po strukturi izbaci zauzeća i jednostavno je doći do lokacije i obrisati što treba, a za 10 eura je no-brainer
16.11.2024 | 13:25
imenso kaže:
dpasaric kaže:

Slažem se, mada se do onog što on pokaže može i 'pješke' nekako je jednostavnije da on po strukturi izbaci zauzeća i jednostavno je doći do lokacije i obrisati što treba, a za 10 eura je no-brainer

Ja koristim OmniDiskSweeper koji radi to isto ali besplatno.
16.11.2024 | 17:11
I ja.
16.11.2024 | 17:24
OmniDiskSweeper je isto odličan!

Zaboravio sam na njega jer mi je u jednom trenu prestao raditi na jednoj kombinciji nečeg, pa sam tada potražio alternativu. Sada sam skinuo zadnji i radi ok, pa ću baš malo probati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 41 minuta
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jmirakul, Riba, smayoo, Anonimci (782)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO