Screen record
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Screen record

17.11.2024 | 15:53
Poštovani,
Malo sam počeo pitati previše ali bolje pitat nego poslije plakat.

Koja je dobra aplikacija(Mac Mini M4) za snimat svoj zaslon i da možete npr. u desnom kutu sa kamerom snimati sebe dok objašnjavate.
Za obradu videa to mi je ok, ali za snimat ... našao sam CleanShot X i nije loš ali ne možeš mijenjati pozadinu dijela gdje sebe snimaš, nemožeš promijeniti veličinu, samo može biti krug ...

Znam za Filmoru i OBS ali ... imali još neka verzija programa gdje možeš snimati svoju pozadinu dok radiš i kamerom da te se vidi u kutu ...

Tu sam zapeo!

Hvala

Znam da ovo zvuči otrcano ali ne bih volio "isprsiti puno" ... ako ima nešto slično CleanShot X ...

Svaki savjet dobro došao!
17.11.2024 | 17:05
Vidiš, dobro pitanje!

Kako potječem iz video i multimedijske produkcije, onda bismo mi takve "picture in picture" stvari radili obično kasnije u montaži uz druge potrebne efekte ili uz grafički overlay i slično, ali ako se radi o tome da moraš snimati nešto uživo, a da se istovremeno vide tvoji komentari (kao razni YouTuberi), onda je ovo vrlo smisleno pitanje.

Sam MacOS već u sebi ima potrebno da snima video ekrana (New Screen Recording) opcija u QuickTimeu, a da se tu negdje vidi i prozor s kamerom - to može biti doslovno bilo koja aplikacija koja otvara takav prozor - npr. FaceTime... ok, to je sve sklepano na razini MacOS-a, ali je barem potpuno besplatno. Ne znam koliko "pro" mora izgledati to što radiš?
17.11.2024 | 17:36
Ovo koriste mnogi youtuberi. Imas trial pa probaj.

Mislim da ne postoji nista bolje za tu svrhu.

screen.studio/
17.11.2024 | 17:47
dpasaric kaže:
Vidiš, dobro pitanje!

Kako potječem iz video i multimedijske produkcije, onda bismo mi takve "picture in picture" stvari radili obično kasnije u montaži uz druge potrebne efekte ili uz grafički overlay i slično, ali ako se radi o tome da moraš snimati nešto uživo, a da se istovremeno vide tvoji komentari (kao razni YouTuberi), onda je ovo vrlo smisleno pitanje.

Sam MacOS već u sebi ima potrebno da snima video ekrana (New Screen Recording) opcija u QuickTimeu, a da se tu negdje vidi i prozor s kamerom - to može biti doslovno bilo koja aplikacija koja otvara takav prozor - npr. FaceTime... ok, to je sve sklepano na razini MacOS-a, ali je barem potpuno besplatno. Ne znam koliko "pro" mora izgledati to što radiš?

Radim tutoriale za mlade koji imaju spektar autizma(imam u obitelji i tako sam krenuo pomagat), stavljam im na YouTube ili šaljem preko Mega.nz. To su ljudi koji mogu sasvim normalno funkcionirat ali im treba malo više pomoći.
Sve sam financiram i nemam nikakvu pomoć od nikoga. Besplatno radim i održavam web stranice(ili drugačije rečeno sve što može biti na web-u) svim tim ne vladinim udrugama za koje znam da rade i pomažu, udruge u kojima čak volontiraju od doktora opće prakse, defektologa, logopeda, psihologa, psihijatara ... sve do medicinskih sestara i likova kao što sam ja ... svi su dobro došli ali naravno volonterski.

Ima dosta i uhljeba sa udrugama, to zaobilazim jer ne želim da me se iskorištava(to sam doživio na početku karijere volontiranja).

Naravno, ne radim to radi reklame niti skupljajna bodova. Nigdje nikada nisam stavio neki svoj znak za išta što sam radio(ok za jedan klub sam to napravio jer su tražili da ih malo reklamiram, odradim veliku SEO optimizaciju, mail kampanju ... da dobiju više članova a radi se o djeci i zato sam pomogao, nevjerojatno kakav klub, koliko vole i brinu se za djecu, uče ih, ali nažalost nisu svi takvi ...).

Uglavnom tražim tako nešto nešto ... ako netko zna pomogao bi mi puno ... našao sam ali su jako skupi tipa Camtasia, što trenutno nemogu sebi priuštiti!

Bio nih jako zahvalan ako netko zna za neki programčić!
Naravno da bi i platio ali jednostavno nemogu trenutno više puno ulagat a nebih volio da im prestanem raditi tutoriale!

Hvala na svakom odgovoru ili preporuci!

Ili ako netko ne koristi licencu nekog takvog programa rado bih ga otkupio!

Sve igra
17.11.2024 | 17:57
Probaj gore navedeni Quicktime ili shift+cmd+5 pa record. Dobro te je dpasaric naveo, za kameru uzmi neki software koji koristi kameru i snima zvuk i tjt. Tipa photobooth.
17.11.2024 | 19:55
Svaka čast! Thumb up za to!

Ja bih ti također savjetovao da probaš Quick time screen recording.
Uz to, instaliraj audio "drajvere" - mini software po imenu BlackHole, koji ti onda omogučava da kombiniraš audio ulaze - izlaze (MIDI) kao i da kombiniraš koji audio ćeš snimiti sa screenom (možeš npr kombinirati zajedno mikrofon + internal, ili kak ti već odgovara. Stvarno koristan programčić (KLIK)
17.11.2024 | 23:25
Evo napokon, za $11

www.globaldelight.com/capto/

Editor imam ...sve sam riješio.

Ugradio sve programe, od Affinity(sva tri), web storm, Snagit, PyCharm, XSplit, Krisp, Ps, Filmora ...
Većinu sam ugradio na vanjski 1TB SSD disk, od originalnog machintoch diska od 245Gb ostalo mi je 198GB slobodnog prostora! Vansji SSD NVMe, M.2 sa malim aluminijskim kućištem, hladan ko led, MAC hladan, do sada nisam čuo ventilator u ovih par dana što ga imam ...
Sve radi turbo brzo, nema štekanja, snima, programi rade brzo, od otvaranja, zatvaranja, samog rada, znači sve.
Imao sam otvoreno i radio sa Ps, Affinity(sva tri), Filmoru(ali trial), Capto, Krisp, Chrome sa 25 tabova, Safari za 20 tabova(Youtube, Netflix, Face, Gnail ...) ono, poprilično toga, sve odjednom.
Bez jednog "štucanja"!

Iskreno, mislim prodat svoj PC dok je još na cijeni, kupiti MAC Mini PRO kad dođe a ovaj Mac Mini M4 dat malome.
Ima Laptop na WIN11 za školu ...
Ako ovaj "naj jadniji M4" radi ovako, kako će raditi onda MAC Mini M4 PRO?
Strašno koje računalo!

Najbolje od svega što miš Logitech radi ko sat bežično, Logitech tastatura(PRO gamin verzija, žičana) radi ko sat, Xiaomi Mi 34" radi ko sat, kamera Logitech radi ko sat ...
18.11.2024 | 12:42
Mini je super mali stroj. Drago mi je da si zadovoljan

Koja je ideja imati prazan Mini SSD a drzati sve apps koje svakodnevno koristis na vanjskom disku?

Sta ti je konkretan benefit?

Ja imam slucan setup gdje su mi igre i emulator romovi na vanjskom SSD disku, kojeg spojim kada zelim nesto da odigram. Cisto da odvojim zabavu i posao
18.11.2024 | 13:30
Zatrpani SSD se dista uspori.
Svakako treba ostaviti prostora da moze raditi.
18.11.2024 | 13:35
jura22 kaže:
Zatrpani SSD se dista uspori.
Svakako treba ostaviti prostora da moze raditi.

90%?
18.11.2024 | 13:45
90% cega?
U obrisane celije se ne moze odmah upisati novi podatak. Treba ih propremiti za upisivanije. Ako je prostora malo, tada novi podatci koji se upisuju, trebaju pricekati dok kontroler ne poslozi one obrisane.
Ako ima dovoljno prostora, tada se novi podaci mogu upisati u dio koji je ranije pripremljen.
Ovisno sto se radi ali ako imamo veliku Swap datoteku, stvar je jos gora po brzinu.
Onda se obicno napravi restart i misli se da je problem rijesen, u stvari je odgodjen.
Meni SSD nikad nije natrpan preko polovice.
18.11.2024 | 13:47
Covjek od 245GB ima 198GB praznih jer sve aplikacije drzi na vanjskom disku.

Pokusavam shvatiti postoji li benefit takvog pristupa...

P.S. Ovako moj izgleda.

Screenshot2024-11-18at06.47.48.png
18.11.2024 | 14:41
Ne postoji benefit pogotovo ne na macOS-u.
Ja na vanjskom disku držim slike i video i arhivu/sigurnosnu kopilu.
Blackmagic Disk Speed Test - s njim se provjeri brzina i ako jako odstupa od deklarirane, vjerojatno disk krešava.

Ti imaš 500GB disk (pretpostavimo da je TLC) i neka uzmemo konzervativan broj zapisivanja od 500 dobiva se brojka 250 TB i u 10 godina (3650 dana) ispada 68GB dnevno da upišeš. Prije se bude računalo mjenjalo nego disk krepao.

Benefit je za velikke prokelte koji gutaju ogromnu količinu podataka (video montaža) vanjski brzi disk je od pomoči. Fajlovi znaju biti od par desetaka gigabajta.
18.11.2024 | 15:12
pontmax1 kaže:

Ako ovaj "naj jadniji M4" radi ovako, kako će raditi onda MAC Mini M4 PRO?
Strašno koje računalo!

Razlike izmedju osnovne M verzije i Pro/Max/Ultra pokazuju se samo u aplikacijama, koje koriste više jezgri ili ostale HW bombonćiće (GPU, video encoder, npr.). Otvori si Activity Monitor pa provjeri, kako pojedine aplikacije koriste CPU i GPU. Pa na osnovu toga i pretraga na internetu zaključi, što ti nudi najbolji price/performance. Za moje potrebe je 256GB SSD premali, a 512 taman. Nekome je osnovni dosta. Pa sudeči po tome, što si napisao, ne sumnjam, da ti je u principu dosta jasno, šta ti treba - samo da se malo detaljnjije upoznaš sa OSX.
18.11.2024 | 15:18
Što se tiče prostora na internom disku - postoje pojedine aplikacije (crapware odnosno Adobe), koje si tokom rada kreiraju ogromne temporary fajlove (cache), a ne znaju ih obrisati na kraju rada. Naročito, kad kreširaju. A to uredno rade, kao da je to nekakav feature... Da, znam, može se odredit koji disk je swap disk, gdje idu temp fajlovi itd... ali za neke vrste rada dovoljno prazan disk ime i te kako smisla. A to svaki korisnik za sebe (i svoje potrebe) najbolje zna.
18.11.2024 | 18:41
Aplikacija koja ima recimo 1GB, pri instalaciji(možeš nači ili ti aplikacija sama napiše prilokom instalacije), mora imato min. recimo 20GB radnog diska, a aplikacija je sama nakon instalacije 1.7GB npr..
Zato ja imam dva diska, jedan za OS, drugi za software a ostale za slike, video ...etc, mada i toga imam sve manje jer online imam toga hrpu i diskovi mi sve manje služe.

Ovo mi je preporučio(dok sam bio mulac i dok diskovi nisu bili kao sada jeftini) čovjek koji je po struci elektroničar i to mu je cijeli život, stan mu izgleda ko Čipoteka za vrijeme inventure(inače bio glavni elektroničar na podmornici, poslije prošao rat ... te se nakon rata vratio raditi ono što najviše voli do penzije).

Svaka čast svima, za savjet uvijek pitam jer svugdje ima ljudi koji sve znaju bolje od mene bez obzira što mi je prvi comp. bio Spectrum ZX i legendarni mali odvijč koji si mogao nabaviti ako je netko imao mašinu za šivanje u slučaju da izgubiš svoj(tada je C64 bio svemirska brod, da se znamo ravnat od kada se bavimo kompjuterima, web dizajnom, videom ... etc) i uvijek ću vjerovat ljudima "stare škole" nego YouTube magistrima. Ovo ja malo pričam, ne bih volio da se netko uvrijedi jer ovo nije za nikoga osobno već općenito pričamo. Forum tome i služi, da izrazimo svoje mišljenje, bilo ispravno ili neispravno. Tako i učimo!

Evo primjer, ja sam našao jedan video, gdje neki lik sa pustim programima dokazuje kako nije dobro programe instalirati na drugi disk već OS skupa sa programima, tj. da nema benificije. I ja išao ovome(to je u biti od moga oca prijatelj) to išao nabiti na "nos", za par dana zove mene otac da dođem do tog njegovog prijatelja, dođem a na stolu PC i par spravica za mjerenje struje, napona ...
I počne on, kada i onda stavi one dvije žice na matičnu, onda disk, pa premjesti žice, pa procesor, pa stavi žice, preko matične, ... uglavnom budući da mi je otac strojar(kapetan stroja i razumije se u elektroniku poprilično) samo mi se smijao. Benificije ima.

Nije sve crno bijelo, ali se isplati i ima beneficije.
Na "Jubitu" možeš naći za i protiv ali mene to ne zanima, ja više volim ove likove "stare škole" koji dođu sa ispitivačima, software-ima i pokažu što i kako!

Ponavljam, moje iskustvo, moje mišljenje, nikoga ne vrijeđam niti sam komentar uputio ikome iz bilo kojih razloga osim da kažem kako ja na to gledam!

Tko voli nek izvoli, tko neće, nemora!

Ništa osobno a za savjet ću uvijek pitat jer ponavljam, uvijek ponekad netko nađe nešto puno bolje i pametnije!
Tako da sam zahvalan i za ovaj forum(kao i sve ostale) također na svima vama jer volim kada ljudi znaju i iznesu svoje mišljenje!
18.11.2024 | 18:58
pontmax1 kaže:

Ništa osobno a za savjet ću uvijek pitat jer ponavljam, uvijek ponekad netko nađe nešto puno bolje i pametnije!
Tako da sam zahvalan i za ovaj forum(kao i sve ostale) također na svima vama jer volim kada ljudi znaju i iznesu svoje mišljenje!

Pa i ja sam tebe pitao iz istog razloga. Cisto da vidim propustam li nesto sto bih i sam mogao implementirati

Uz duzno postovanje, sada sam samo stekao dojam da ni ti sam ne znas zasto to radis.

Jednostavno ti je neko nekada davno dao savjet, ti si to usvojio i danas je to jaka navika.

Ali nema tu ispravnog niti pogresnog nacina, sve dok te tvoj sustav sluzi, drzi ga se
18.11.2024 | 19:50
drlovric kaže:
pontmax1 kaže:

Uz duzno postovanje, sada sam samo stekao dojam da ni ti sam ne znas zasto to radis.

Jednostavno ti je neko nekada davno dao savjet, ti si to usvojio i danas je to jaka navika.

Nije mi dao savjet netko već čovjek kako mi to kažemo "od struke".
SSD disk ima puno manje "puta" piši/briši/koristo od HDD-a.
Nikada od prvog kompjutera Spectrum ZX, pa C64, pa 128.osma, pa Amiga(ko je to imao taj je bio faca), iskreno tada diskovi i nisu baš bili dio priče, ali od kada sam počeo čačkat sa RAM-ovima(nikad neću zaboravit kas sam kupio RAM od 1TB kad je izašao, uffff), HDD, poslije SSD ... nikada mi se nije pokvario niti jedan disk ili komponenta, Niti jedan. Sve što mi se pokvarilo je napajanje na starom PC-u(crknuo je vanjski glavni sat od struje i svi uređaji su krepali koji su bili uključeni u struju) i jedan Zalman ventilator od Zalman kućišta. To je to. To sa strujom, kako su bili stari satovi(oni crni, glomazni, što im se vrtio "kotačić" ) crko je i napravio kratki spoj. Samo je napajanje i ventilator se pokvarilo. Eto toliko o tome.
Sve mi radi brzo i dobro.
Meni dovoljno.
Ako netko misli da je to bez veze, ok, svatko radi nešto svoje. Ja ima prijatelja koji je imao prvi 4TB SSD i sve mu je bilo na njemu, i riknuo je(i to Samsung).

Sreća, znanje ... neznam ali ja se držim što mi je pokazao netko tko to zna bolje od mene i ja se toga držim.

Nitko od nas se nije rodio sa znanjem nečega, ili si pročitao, ili ti je netko pokazao ... tako radim i ja.
A da neznam što radim, ok svatko ima pravo na svoje gledište.
Moje gledište je SEO većinom i web dizajn(najviše radim za talijansko/španjolsko tržište, ponešto i englesko), do danas nisam imao problema sa ničim osim fizičkih oštećenja što djeca naprave, naročito na tabeltima.

Sva računala sam samostalno složio(ok, ja sam odabrao komponente(procesor, RAM, matičnu, grafičku, napajanje, hlađenje ... a u trgovini gdje mi radi prijatelj su ga sastavili).
Uzeo sam PC prije godinu dana i sve što meni treba odrađuje za čistu 10-tku, PC prije ovoga sada što imam radi i danas(isto tako, samostalno sam odabrao komponente ...) radi i danas, čak me pitaju da im prodam grafičku sa tog starog PC, ali sam ga dao sinu da se uči i on ga koristi. Evo 5-ta godina radi bez greške(tom računalu se pokvarilo napajanje i ventilator zato što se pokvario glani sat od struje ...).

Ne kažem da sam pametnjaković ali za svoje radne potrebe sam naučio što mi je dobro a što ne te se toga držim.
A ako netko misli suprotno, meni sasvim ok, drugačije mišljenje ti uvijek dodaje pitanje što otvara nova vrata pa makar bilo i pogrešno jer ćeš naučiti.
Eto baš mi je drago da malo popričamo
18.11.2024 | 19:58
Nisam napisao da ne znas sto radis vec da ne znas ni sam ZASTO to radis

Svi mi imamo nekakve navike kojih se tesko rjesavamo
18.11.2024 | 20:54
drlovric kaže:
Nisam napisao da ne znas sto radis vec da ne znas ni sam ZASTO to radis

)

Pa evo primjer, što se diskova tiče, npr. imam točno diskove za web dizajn, posebno za SEO, posebno za foto/video i na svim je sve postavljeno kako meni odgovara + imam disk kada se nalazim sa klijentom, bilo fizički ili online.
Naravno uz to produžavam i vijek trajanja SSD diskova, čak imam i HDD za neke stvari jer su dugoročniji(piši/briši/koristi).

Meni to sve šljaka i radi a najvažnije je da radi brzo i bez problema točno kako meni odgovara!

Nema mi ništa mrže kada mi je nešto "razbacano" i neznam gdje se što nalazi a imam toga "brdo" na diskovima + online! Imam radove stare 4-5 godina, slike(PSD) koje su dobre i mogu ih obraditi za neki drugi projekt i danas ...

Sve skupa, ima smisla meni a radi. Taj dio mi je presudan .
18.11.2024 | 22:27
Realno, HDD nije izdržljiviji od SSD-a.
HDD ima više mana nego vrlina.
18.11.2024 | 23:08
jura22 kaže:
Realno, HDD nije izdržljiviji od SSD-a.
HDD ima više mana nego vrlina.

Da i ne.

HDD-ovi su obično mnogo jeftiniji u odnosu na SSD-ove, naročito kada se uzimaju u obzir kapaciteti. Za iste novce, možeš dobiti veći kapacitet na HDD-u nego na SSD-u.
Za korisnike kojima je potrebna ogromna količina prostora za pohranu podataka (npr. za arhiviranje velikih datoteka, video sadržaja, ili za servere), HDD može biti isplativiji izbor.
HDD-ovi se mogu koristiti duže u određenim okolnostima, jer SSD-ovi imaju ograničen broj ciklusa pisanja. To znači da će SSD-ovi vremenom izgubiti svoju efikasnost kada se previše podataka upisuje ili briše. Ovo nije veliki problem za prosječne korisnike, ali za servere, radne stanice (ili izradu pa preradu) koje imaju intenzivno pisanje podataka, HDD-ovi mogu biti dugotrajniji. U slučaju kvara, podaci na HDD-u mogu biti puno lakši za oporavak jer koriste mehaničke komponente koje mogu pružiti više informacija za oporavak. SSD-ovi, zbog svog kompleksnijeg elektronskog sklopa, često nemaju iste "šanse" za oporavak u slučaju kvara. HDD-ovi su kompatibilniji sa starijim računalima i uređajima, jer je ova tehnologija postojala duže vremena. Mnoge starije matične ploče i uređaji podržavaju samo HDD-ove, dok je SSD kompatibilnost s novim uređajima i interfejsima (kao što je NVMe) češće na visokom nivou. HDD-ovi imaju duži "nepisani" vijek u uslovima u kojima se podaci često ne pišu, tj. kada se koristi samo za čitanje podataka, a ne za intenzivno pisanje ili brisanje.
I za mene jako bitno, ako je potrebno dugotrajno skladištenje velikih količina podataka koje se rijetko koriste, HDD može biti bolji izbor. Na primer, za backup arhive ili velike kolekcije podataka koji se ne otvaraju često.

SSD i HDD - ovisi od toga što ti je važnije: cijena i kapacitet (HDD) ili brzina i performanse (SSD). Inače za neke stvari brzina i perfomanse i nisu toliko bitne, a recimo skladištenje mi je puno važnije od svega za određene stvari.

Naravno svatko neka koristi što je za njega najbolje, ja imam HDD iz vremena dinosaura i još radi, što za SSD ne bih baš stavio ruku u vatru!
Ali opet OS mi je na SSD PCIe NVMe i koristim samo Samsung, naravno koristim SSD za stvari koje mi odgovaraju, Ja recimo Imam HDD od 4TB, kad moarm nešto raditi sa Ps-om, nađem materijan na disku i radim, meni ništa ne znači hoće li se taj materijal prebaciti zs 3 ili 5 sekundi. A disk je već poprilično star! Imam neke HDD koje nebih prodao za nikakve pare. Danas kažu da HDD i SSD traju isto do 5-6 godina, ja se nebih složio sa time! Za HDD vrijedi pravilo, ne dirati. Znači gdje ga staviš, nediraj ga i radit će jako dugo.

Ali svak svoje novce troši kako želi , ja imam prijatelja koji sve ima online, ja to nikad ne bi napravio, naročito kopije podataka(osjetljivih) ... ali njegov novac, njegova odluka.
19.11.2024 | 00:54
Za arhiviranje je HDD mozda najlosiji izbor.
Bolji izbor je magnetska traka ili Blu-ray disc.
19.11.2024 | 08:22
Tema je otišla u offtopic, molim moderatore da premjeste dijelove koji tu ne spadaju na pripadajuće mjesto. Hvala.
19.11.2024 | 08:50
Ne običavamo to raditi. Čovjek je dobio konkretne odgovore na svoja pitanja i tema je otišla offtopic nakon toga, kao skoro svaka druga na Jabučnjaku.
19.11.2024 | 08:57
A u koju temu bi ti to premjestio? Pitam za prijatelja
19.11.2024 | 09:16
Upit u temi je bio screen capture, a otišlo se u sklapanje i rasklapanje složenaca, te koja je vrsta diska bolja. Ne znam zaista u koju temu bi to spadalo.

Sve skupa, dakako, kasnije otežava pretragu kad trebaš neku konkretnu pomoć, zato sam reagirao.
19.11.2024 | 09:28
Gle, pretraga na Jabučnjaku je ionako u bani tak da offtopic postovi o slaganju PC-a neće pomoći u boljoj pretrazi, a ako netko bude tražio upit screen record trebao bi naći temu bez obzira na offtopic postove.
19.11.2024 | 14:15
drpongrac23 kaže:
Tema je otišla u offtopic, molim moderatore da premjeste dijelove koji tu ne spadaju na pripadajuće mjesto. Hvala.

Iskreno, je i nije otišla u offtopic jer je nekako sve povezano.
Sad treba li po pravilima foruma doslovno za svako pitanje otvoriti poseban ... to mod. i admin. znaju bolje od mene
Da, ja trebam preporuku za Mac Mini screen rec. app ali pitanje se nastavlja dali ga je bolje staviti na externi ili ne, dali ovako, onako ... nije direktno ali opet povezano.

Ako sam u krivu, moja isprika, nisam ljubitelj nereda i nesklada u bilo kojem smislu, a naročito ne u "elektroničkom svemiru"

P.S. ovo je offtopic, nisam nikada pohvalio forum, stvarno ima ljudi za razgovor i rapsravu što je za svaku pohvalu. Čak i kad trebaš pomoć ljudi brzo reagiraju! Svaka čast!
19.11.2024 | 14:42
Zato smo svi ovdje, ovdje se doslovno svi problemi na kraju riješe. Zajednica je mala, ali skladna, a sve zahvaljujući trudu i vremenu pojednaca koji ovaj forum drže na životu.

Da li si primjetio da ovdje nema nikakvih banera s reklamama? Ovo je čisti volonterski rad, onako iz srca, naravno, jer svi mi volimo Apple!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 33 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO