18.11.2024 | 19:50
drlovric kaže:
pontmax1 kaže:
Ništa osobno a za savjet ću uvijek pitat jer ponavljam, uvijek ponekad netko nađe nešto puno bolje i pametnije!
Tako da sam zahvalan i za ovaj forum(kao i sve ostale) također na svima vama jer volim kada ljudi znaju i iznesu svoje mišljenje!
Uz duzno postovanje, sada sam samo stekao dojam da ni ti sam ne znas zasto to radis.
Jednostavno ti je neko nekada davno dao savjet, ti si to usvojio i danas je to jaka navika.
Nije mi dao savjet netko već čovjek kako mi to kažemo "od struke".
SSD disk ima puno manje "puta" piši/briši/koristo od HDD-a.
Nikada od prvog kompjutera Spectrum ZX, pa C64, pa 128.osma, pa Amiga(ko je to imao taj je bio faca), iskreno tada diskovi i nisu baš bili dio priče, ali od kada sam počeo čačkat sa RAM-ovima(nikad neću zaboravit kas sam kupio RAM od 1TB kad je izašao, uffff), HDD, poslije SSD ... nikada mi se nije pokvario niti jedan disk ili komponenta, Niti jedan. Sve što mi se pokvarilo je napajanje na starom PC-u(crknuo je vanjski glavni sat od struje i svi uređaji su krepali koji su bili uključeni u struju) i jedan Zalman ventilator od Zalman kućišta. To je to. To sa strujom, kako su bili stari satovi(oni crni, glomazni, što im se vrtio "kotačić"
) crko je i napravio kratki spoj. Samo je napajanje i ventilator se pokvarilo. Eto toliko o tome.
Sve mi radi brzo i dobro.
Meni dovoljno.
Ako netko misli da je to bez veze, ok, svatko radi nešto svoje. Ja ima prijatelja koji je imao prvi 4TB SSD i sve mu je bilo na njemu, i riknuo je(i to Samsung).
Sreća, znanje ... neznam ali ja se držim što mi je pokazao netko tko to zna bolje od mene i ja se toga držim.
Nitko od nas se nije rodio sa znanjem nečega, ili si pročitao, ili ti je netko pokazao ... tako radim i ja.
A da neznam što radim, ok svatko ima pravo na svoje gledište.
Moje gledište je SEO većinom i web dizajn(najviše radim za talijansko/španjolsko tržište, ponešto i englesko), do danas nisam imao problema sa ničim osim fizičkih oštećenja što djeca naprave, naročito na tabeltima.
Sva računala sam samostalno složio(ok, ja sam odabrao komponente(procesor, RAM, matičnu, grafičku, napajanje, hlađenje ... a u trgovini gdje mi radi prijatelj su ga sastavili).
Uzeo sam PC prije godinu dana i sve što meni treba odrađuje za čistu 10-tku, PC prije ovoga sada što imam radi i danas(isto tako, samostalno sam odabrao komponente ...) radi i danas, čak me pitaju da im prodam grafičku sa tog starog PC, ali sam ga dao sinu da se uči i on ga koristi. Evo 5-ta godina radi bez greške(tom računalu se pokvarilo napajanje i ventilator zato što se pokvario glani sat od struje ...).
Ne kažem da sam pametnjaković ali za svoje radne potrebe sam naučio što mi je dobro a što ne te se toga držim.
A ako netko misli suprotno, meni sasvim ok, drugačije mišljenje ti uvijek dodaje pitanje što otvara nova vrata pa makar bilo i pogrešno jer ćeš naučiti.
Eto baš mi je drago da malo popričamo