23.02.2025 | 23:35
Otvaram ovu temu jer mi treba objašnjenje i jer ovo nije laka tema.
Imam. Mac mini M4 koji sam na kraju odlučio pokloniti osobi koja nije u mogućnosti imati takav uređaj.
Ok prebacio sam sve sa Mac Mini M4 na Mac Mini M4 PRO i sad trebam vratiti basic ili "obučni" Mac Mini M4 da bude kao da je kupljen.
I našao sam tutorial:
Link - pri dnu ima: Brisanje i ponovno instaliranje macOS-a
I piše:
Brisanje i ponovno instaliranje macOS-a
"Važno: Nemojte pratiti ove korake ako želite pripremiti svoj Mac za zamjenu, prodaju ili darivanje. Umjesto toga, koristite Asistent za brisanje u sustavu macOS za resetiranje Maca na tvorničke postavke. Asistent za brisanje uklanja sve vaše osobne podatke, Zaključavanje aktivacije i pouzdani status iClouda s vašeg Maca. Za korištenje Asistenta za brisanje pokrenite računalo u macOS-u, odaberite Apple izbornik > Postavke sustava, kliknite Općenito u rubnom stupcu “Prijenos ili resetiranje”, kliknite Obriši cijeli sadržaj i tipku Postavke, zatim pratite upute na zaslonu."
Ali ovo me je prepalo:
"Ako obrišete i ponovno instalirate macOS, brišu se vaši korisnički računi, mrežne postavke i sve datoteke i mape na Macu. Prije brisanja macOS-a, pokušajte se ponovno prijaviti u sustav, zatim izradite sigurnosnu kopiju bilo kojih datoteka koje želite sačuvati tako da ih kopirate na drugi uređaj za pohranu. Također zapišite postavke vaše mreže iz postavki Mreže radi lakšeg ponovnog spajanja nakon ponovne instalacije sustava macOS."
Molio bih ako mi nekton može ovo malo bolje objasniti.
Koliko sam ja razumio, idem na Postavke/Općenito/Prijenos ili resetiranje/Obriši sav sadržaj i postavke ---> ovaj proces bi trebao vratiti Mac na početak kao kad je kupljen bez moga admin/user, mojih lozinki i aplikacija ...
Uistinu nebih volio da nešto zakenja*i!
P.S. dodo sam silku