Parallels 3.0
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Parallels 3.0

04.01.2008 | 00:12
Instalirao sam Parallels 3.0 i kratko vrijeme je radio (3-4 puta u nekoliko dana),a sadane otvara nego kaže da Mac OS X i ostale aplikacije \"not affected\".
Pukušao što sam znao a dalje neznam. Može pomoć?
04.01.2008 | 02:13
Provjeri da imaš zadnju verziju, ako problem ostaje, traži službeni support, vjerujem da ga daju i u trial periodu. Mi smo ga kupili za firmu i radi bez greške.
04.01.2008 | 12:31
U Installer log file piše Modified 2006.09.28. 22:56.
Zvao servis i ljubazan djelatnik me pokušao telefonski uputiti,ali nije išlo.
Izgleda da je hardwerska greška i bez servisa neće ići.
Kad ga restartam pojavi se prozor da je unutra nečitljiv CD,a nema unutra CD-a niti DVD-a.Inač nisam primjetio da nešto drugo ne radi.
Možda još koja ideja ?
04.01.2008 | 13:09
Koji servis si ti zvao? Kakva hardverska greska? Sta nece ici bez servisa???
Za pocetak da li si instalirao demo, kupljenu verziju ili neku piratsku verziju? Zadnja verzija je 3.0.5582 od 5.12.2007 pa provjeri prvo to
04.01.2008 | 15:29
Zvao servis \"Filex\" u Voćarskoj (ZG),nije instaliran demo nego original.Sin je to kupio sa Imac-om 2.0 te WD-ov HD od 500 GB.Kako da provjerim koja je verzija,na Installer Log File stoji Modified 2006.09.28. 22:56.
Parallels Desktop Modified 2007.06.09. 20:48 a za verziju piše samo 3.0.
04.01.2008 | 16:25
otovri parallels desktop i gore na imenu uz plavu jabuku stisni “about parralels desktop” i dolje u tesktu ce pisati koja je točna verzija
04.01.2008 | 17:03
Deinstalirao sam ga i ponovno instalirao ČAK 5 SATI je trajala instalacija i nije se otvarao ,tako da mi je bedasto opet 5-6 sati instalirati.
Nekaj stvarno ne štima.Pitam se dali ga ponovo instalirati pa ga opet ne mogu otvoriti i za to gubiti sate i sate.Svi CD-i su original.iMac os x 1 i 2 te 3 softverska CD-a i 1 CD za instalaciju Leoparda.
Na Info prije instalacije piše ono prije navedeno 09. lipanj 2007. a po Moschusu je ovo verzija prije.Jedino nisam naveo kapacitet na CD-u , 84,9 MB.
Dalje ???
04.01.2008 | 17:17
5 sati? Instalacija traje valjda 15 sekundi. Napravi hardver test svog računala za početak, možda zaista imaš neki hardverski problem s diskom ili slično.
04.01.2008 | 18:33
Pardoniram ali bih molio za uputstvo ! Ima instaliran Onix ,jel s njim ili neki drugi postupak.To još nisam radi .
Hvala . BTW koja tipka je D key.
04.01.2008 | 19:08
D key je tipka \"D\" na tipkovnici, drži se pritisnuta za vrijeme starta da bi se bootalo u Apple Hardware Test.
04.01.2008 | 19:15
5 sati je nemoguce da to traje i lako moguce da nesto ne valja sa strojem. Ajmo dakle po redu prvo hardware test i repair permissiona i diska ako treba.
D key je D key tj. tipka D na tastaturi koju drzis nakon restarta. Znaci u stroj ugurat prvi dvd \"imac osx install disc 1\" i restartat masinu (klik na jabuku gore lijevo pa restart). Kad stroj krene u restart drzati tipku D dok god se ne pojavi \"ruzna\" ikonica nakon cega se moze pustiti D i dalje se slijede upute na ekranu. Ako je mis bezicn iradit ce malo cudno i trzavo ali sve se moze i preko tastature izvesti, bitno je samo da se odabere Extended test koji traje cca 10-15min. Cijela ova procedura je opisna u knjizicama koje dolaze uz stroj pa pogledaj tamo ako zapnes.
Ako HW test izbaci neku gresku zapisi to i postaj pa cemo dalje ali ako je greska hardverska tu najcesce moze pomoci samo servis.
Dalje, repair diska. U OSXu otici u aplikacije pa utilities pa Disk Utility (ikona harda sa stetoskopom). U Disk Utilu kliknuti na hard (pretpostavljam da se zove Macintosh HD) i kliknuti Repair Disk Permissions a kad to zavrsi onda kliknuti i Verify Disk.
Eto za pocetak to je najbitnije a kad se to napravi onda cemo dalje
04.01.2008 | 19:27
Hvala Idem !
04.01.2008 | 19:49
Test je bez greške prošao.Znači da je nešto drugo ( malo mi je lakše ).
Parallels je Build 4128.0 od 6 mjeseca,nije 5582.
Sin mi je rekao da je i on imao problema snjim .
04.01.2008 | 20:30
OK, bitno da je u hardware testu sve OK
Jesi izvrtio Repair permissiona? Napravi to obavezno a mozes umjesto toga i u Onyxu (napisao si da ga imas) otici na \"automation\" ostaviti sve defaultne postavke i pokrenuti ga.
Nakon toga trk na http://www.macupdate.com/info.php/id/21252/parallels-desktop i skini to jer nemas zadnju verziju i vjerujem da ce nakon toga sve biti OK!
04.01.2008 | 21:47
Hvala na uputstvu !
Javit ću se kad završim !
05.01.2008 | 01:13
TRI (3) sata se instalirao i prekinuo sam.
Hoće li netko htjeti napraviti izlet na Hvar,pa da rješimo slučaj?
Ribe baš i nema ali se nađe drugih dobrota.Još samo čekam da mi Onix očisti stvar, pa da vidimo na čemu smo.
Instalirana je nova verzija i opet isto.
Vjerovatno je stvar u programiranju,pa sam možda nešto zaje.. ne znajući i sad imam ovo.GRRRRR. Opet sam na početku !
05.01.2008 | 13:16
3 sata??? O kojem se stroju opce radi? 3 sata se instalirao samo Parallels ili Parallels+Win? Ja sam sinoc stavio za probu i sa Windozerima mislim da se instaliralo za nekih 20min a sami Parallesli valjda 10-15sekundi.
Koliko mjesta imas na hardu?
05.01.2008 | 13:23
KONAČNO USPIO !
Skinuo sam verziju 5582 isad radi.Još sam u accounts-ima u login items skinuo kvačicu sa Parallelsa te sad ne znam da li me je to zafrkavalo.Prije nisam išao tamo pa sad sumnjam da je to bio razlog.
Dečki dužan sam vam barem piće i puno hvala.Ako se netko zaleti na Hvar nek mi se javi . BOK !
HD je skoro prazan ,a Parallels se instalirao na zadnje oko sat i pol, a Widowsi za 20-ak minuta.
Trebao mi mi neki maher preslušati stroj,jer ga možda treba podesiti.
05.01.2008 | 13:44
Sat i pol??? Tebi nesto opasno nije uredu sa strojem! Jesi izvrtio repair permisiona i verify diska jer ti mozda disk crkava ako ti se to instalira tako sporo.
BTW O kojem stroju se radi i koliko rama ima?
05.01.2008 | 14:04
Ako ti se Windows instalira za 20 min, ostani na njima ...
05.01.2008 | 15:29
Radi se o iMac 1.7 20\" 2Gh 2GB , L2 Cache 4MB, Intel Core 2 Duo,Bus Speed 800 MHz.
Dva mjeseca je bio kod sina na brodu, a ja ga koristim jedva dva tjedna.
Dosad sam bio na Win i ovo mi je prvi susret sa OS X-om i Mac-om,dakle prvi razred.Onixom sam s Automation to napravio , za repair bi trbao uputstvo,ako ga ne nađem,a i s engleskim baš nisam na ti.
Hvala .
05.01.2008 | 16:21
Za Repair imas uputu na prosloj strani ali masina je OK specifikacija i to ne smije tako sporo raditi niakkao.
Ajde ti opisi tocno kako to instaliras, mozda je u tome problem.
05.01.2008 | 16:47
Završio sam sa reparacijom i imam dojam da je komp puno brži.
kad sam startao repair,nakon oko 5 minuta ,nisam se sjetio mjeriti vrijeme,nabrojao je brdo stavki.Redoslijed postupka mi je bio prema komandama lijevo pod prozorom.kada je bilo gotovo gore desno iznad prozora mislim da je bilo \"clear history\",te sam stavke izbrisao i stisnuo gore lijevo \"verify\".
A instalaciju sam,ove prije do Lexmarka radio prema uputstvima(makar mi engleski nije baš najbolji).Sranje je počelo kad sam njihove stranice skinuo uputstvo za instakiranje na Lea.Tamo piše da NE stavljati instalacijski CD niti skidati sa weba nego drito uštekati.Onda je počelo \"riši-piši\"i zaštopalo hard.Pretpostavljam!
INSTALACIJA:Kliknem na ikonu i slijedim uputstva.Nakon toga na desnom rubu ekrana izđe ikona na koju kliknem kada to želim koristiti.
Jedino ne znam treba li ikone pospremati,jer mi je na doku već gužva.Šta s ikonama koje ostanu nakon korištenja,grab,directory,automator,system profiler itd.?
Vidjet ću sad kakova bude razlika.Velika HVALA za sada.
05.01.2008 | 22:20
Ufffffff svasta je tu pobrkano
Na desnom rubu ekrana izadje ikona?? To se mounta image i sa toga se NE pokrecu aplikacije (osim instalacije) nego se ide u folder applications i od tamo se pokrece. Bez ljutnje mislim da ovo nema smisla posto su ocigledno nejasne osnove funkcioniranja OSXa a i samog racunala. Preporucio bi odlazak na www.lynda.com i tamo pogledati Tiger ili Leopard Essentials pa onda Beyond Essentials tutoriale ili nabaviti i procitati neku knjigu jer ce ovako biti problema svaki cas.
09.01.2008 | 00:18
Tek sad sam se vratio na ovu temu.U međuvremenu sam nadogradio (update) Parallelse i sad je OK.Više ne zafrkava.
Ne ljutim se ,dapače,drago mi je,jer sam prije dvije kuke počeo na Windowsima i stvarno nisam prije nikad radio sa komjuterom,nisam ni prošao nikakav tečaj, a tu gdje živim malo je teže (otok).Uz to sam i 90% RVI ,engleski sam samo naučio osnovu za frazologiju , u školi sam učio njemački.Gluh sam oko 50% itd.
Ako ima knjiga za OSX ,osnove za računalo valjda ima,na lynda.com-u sam pogledao i to mogu skinuti.Uz video govor pojačan dosta razumijem (koliko može kad imam već skoro 60god.)Može preporuka literature,gdje je kratko i jasno napisano!
Zato hvala na strpljenju i razumijevanju.
09.01.2008 | 10:40
2 jzelko: Nisam cuo za knjige na hrvatskom i nekako sumnjam da postoje jer smo malo trziste ali ako hoces citati na engleskom evo ti link pa pogledaj, covjek bas prica o 2 knjige za pocetnike
30.01.2008 | 01:03
Bok !
Sada sam skinuo parallelse 5584,najnoviju verziju.5582 mi se nakon nekog vremena srušila,te sam probao ponovo instalirati,ali kako krene instalacija nakon dvije sekunde stane i tako satima.Maknuo sam ga i stavio Fusion koji mi trenutno radi,a instalirao se ko keks,možda 20-tak sekundi.Windowsi su išli normalno duže kako i treba.
Nije mi jasno šta me kolje sa parallelsima a trebam ih ponovno instalirati jer sam ih platio,a Fusion je Demo i glupo mi je caltati i njega.Da sam ga prije uzeo da,ali ovako mi se Parallelsi i više dopadaju tj. leže.
Htio sam pitati mogu li uz Fusion instalirati Parallelse ,ove nove i ako se normalno instaliraju maknuti Fusion? Pitanje je početničko kao i ja. Hvala !
03.02.2008 | 18:41
Za sada vrtim malo jednog malo drugog.Čekat ću da Fusionu istekne rok,ako više Parallelsi više ne budu zafrkavali.
Moshus ,engleski mi nije jača strana,pa mi fali ta literatura za OS X,a ako štogod u međuvremenu izađe volio bih da me obavjestite.
Fala i posdrav.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 10 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO